Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz teşhisi alanlar ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı?

mazdand4

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar atipik psikoz hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı?

Bende atipik psikoz hastasıyım doktor ömür boyu kullanacaksın dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum

Banada atipik psikoz tanısı konuldu ve ilaçları bırakmayı unut dedi doktor.

bende atipik psikoz hastasıyım.bu durumu doktorun demesine gerek yok malesef gunumuzdekı psikoz tedavisi ilacı bırakana kadar sürüyor.yani ömür boyu kullancaz bunu .umarım ilerde grip gibi birşey olur bu durum bi hap çıkar içeriz ve düzeliriz ,ama tabi hayal bunlar :)

siz hangi ilaclari kullaniyorsunuz arkadslar xanax1 aripa risberal kullaniyorum sizinki nedir

Ben sadece trevicta kullanıyorum ama bırakmayı düşünüyorum hiçbir rahatsızlığım yokken yazıldı bu ilaç bana ne ses duyuyorum ne ataklarım var görüntü falan da görmüyorum.

Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda ise neden tedavi ile düzelebilen özür oranına sahip bu rahatsızlık yoksa ben mi yanlış biliyorum .

bütün insanların kafasında vardır bunu dile getiren getirmeyen düzelmek isteyen istemyen yada bunun farkında olmayan ilaç destek spor varsa aile sevgisi

Acaba ilaç içmesem nasıl olurum , 2 seneden beri kullanıyorum hastalığı mı unuttum , bırakırsam kaç günde hastalığım geri gelir , ilaç içmekten bıktım arkadaşlar.

Ne zaman atak geçireceğin belli olmaz belki 1 ay belki 5 yıl hiç atak da geçirmeyebilirsin . İlaç sadece kontrol altına alıyor . Eğer ilaçların ağırsa doktora söyleyip depo iğneye geçebilirsin ben öyle yaptım sadece uyku için içiyorum akşam .

Arkadaşlar atipik psikoz hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı?

Doktorum ömür boyu kullanacaksın dediğinde hiç çekinmeden kullanırım demiştim. Yaşam kalitemi arttıran bir ilacı neden bırakayım ki? Mantıklı bir cevabın varsa bırak. Sonra tekrar hasta olursun ve zorla ilaca başlatırlar :) O yüzden denemeye değmez. Sağlıklı düşünebiliyorsan eğer bunu sorgulama. Bu tür hastalıklar son 100-150 yıldır biliniyor ve çaresi her an bulunabilir. Beyni çözdüklerinde çözümü gelecektir. Genetik bir hastalık olsa da akıl ve zekanın yüksek olması bir artıdır.

oldboy2

insallah cikar :) ben gerci e psikiyatride ya da baska bir intetnet sqyfasinda 15 sene icinde farmakolojik bir tedavi planinin olmadigini ilac firmalari ilac gelistirmeyi durdurdugunu. cunku yapilacak her seyi yaptiklarini yaziyordu. tabi bu 1970 lerin tezleriyle dopamin serotonin glutamat tezine gore. ama yan etkileri ve negatif belirtiler uzerinde calisacaklarmis bunu da baska bir kaynakta okumustum.
insallah onlar yaniliyordur da bir kac sene icinde negatif ve pozitif diye ayrim yapilmayan bir surece gireriz ve cikan ilqclarda bu dogrultu da olur.

Atipik matipik faketmez Psikoz depresyon gibi öyle hemen geçmez Ya da sen geçti sanarsın ama yanılırsın. Sürekli ilaç desteği lazım...

Üst Alt