Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz ve OKB ile yaşıyorum. Gerçeklik ile hayal arasında takılıyorum

Akinetoon

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar
Ben psikoz hastasıyım.Hayal ve gerçek arasındaki ince çizgide takılıyorum.ayrıt edemiyorum ikisini birbirinden.Bunları yazarken bile rahat değilim.Çünkü düşüncelerimin okunduğunu düşünüyorum birileri tarafından.Nekadar hayâl gibi gelsede bazılarınıza,ben bu gerçeklikte takılıp kalıyorum ama bir yanımda bir okadar imkansız diyor.Takip edildiğimi,hakkımda konuşulduğunu ve bana planlar yapıldığını düşünüyorum.Bıktım böyle devam etmekten.8 senedir tedavi oluyorum,ilaçlardan da sıkıldım.
Okadar hissizleştirdiler ki beni iyi veya kötü hiçbirsey hissetmiyorum.Ağlayamıyorum bile.Şuan azaltma yoluna gidip bırakmayı düşünüyorum ilacları.Psikozun dışında;istemediğim düsünceler beynimin icinde dolasiyor o an beni en cok rahatsiz edebilecek dusunceler geliyor.En deger verdigim konularin tam tersi dusunceler.Arkadaslar hepinizin yorumuna ihtiyacim var.Kimseye acilamiyorum bu siteye yazmak istedim.Sağlıcakla kalın😔

İnsanlar diğer canlılardan farklı olarak, kendilerini kavramak/değerlendirmek için mücadele etmek zorundadırlar. Kendimizden kuşkulanır ve umutsuzluğa kapılabilir, kendimizin ötesinde düşünebilir ve sonunda kendimizi kaybedebiliriz: Teselli edilmeden ve destek görmeden uzun süre umutsuzluğa kapılan, duygularını başkalarına açıklayamayan veya dayanma gücünü yitiren birisi depresif olabilir veya ileri doğru kaçmayı denerse manik olabilir. – Bir insan ne kadar hassas ve kırılgansa kendi sınırlarını kaybetmeye o kadar yatkındır. İdrakları özgün (kendine has, kişiye has), düşünceleri ani ve dağınık hale gelir. Bu durum süreklilik kazanırsa, psikozlardan söz ederiz. Psikotik olan birisi başka yıldızlardan gelen birisi değildir, tam tersine çok insani tepkiler veren birisidir´. Bir psikoz esas olarak insani özelliklerle, ama aynı zamanda özel özgeçmişi olan kişilerin içinde bulundukları somut durumla ilgilidir. Birçok faktör etkide bulunur, hiçbir zaman tek bir açıklama yoktur. Çoğu zaman gerçekliğin kaybedilmesi korunma mekanizması olarak anlaşılmalıdır; örneğin iç ve dış dünya arasındaki çelişkilerin üstesinden gelinemiyorsa, duygulara dayanılma artık mümkün değilse, beklentiler karşılanamıyorsa, gerekli kararları almak mümkün değilse ve ortaya çıkan gelişmeler bloke olmuşsa, bu böyledir. Yardım olmadan bu yol çıkmaz sokağa girer.

size tavsiyem duygudurumun ve düşüncelerinizi denge içinde olmasını sağlayın

Cok tesekur ederim dusunup cevap verdiginiz icin.Tavsiyenizi dikkate alip çaba gosterecegim.

Akinetoon

Kardeş 37 yaşındayım Bugüne kadar 14 DEFA akıl hastanesine yattım. Tarifi imkansıza yakın sıkıntılar yaşadım. Ama çok şükür hala ayaktayım. Senin gibi psikoz hastasıyım. İlaçlarını sakın aksatma Yan etkilerden şikayetçiysen buna uygun ilaçlar da var. Buraya isim yazsam uygun olmaz ama doktorunla konuş. Psikozdaki bilişsel&zihinsel kısıtlamaları hepimiz yaşıyoruz. Diğer insanların bizi anlaması biraz zor... Bunu başkaları kötü niyetli anlamında yazmıyorum. Ama muhakeme,algı vs. konularda ciddi gerilemeler yaşıyoruz AFEKT KISITLIĞI dedikleri (jest/mimik yoksunluğu) durumlar da yaşıyoruz. Sadede gelirsem eve kapanma. Gelir getirecek bir meşgale bul Çalışmak bana iyileşme adına çok fayda sağladı. Sana da tavsiye ederim. Bir gelişme olursa buradan yaz. Takibinde olacağım. :=) Her şey gönlünce olsun

perseküsyon cok tesekur ederim abi dusunup yazdigin icin.Sanada en kisa zamanda acil sifalar diliyorum . Abi ilaclari birakma demissin yan etkileri bıktırdı 8 sene bir fiil ilac ictim.Hicbirseye konsantre olamiyorum herseyden cok cabuk sıkılıyorum.iste calisamamin seb3bide bu abi denedim birkac ise girdim dayanamayip cikiyorum isten . Universite okuyordum biraktim . Bu hastalik hayatimi bitirme derecesine getirdi diyebilirim.Kisisel bakimimi bile yapamiyorum abi

Akinetoon

İyi dileklerin için teşekkürler. İlaçların yan etkileri için başka ilaçlar (özelden yazdım bakarsın) var. 8 senedir içiyorsun Benim 20. yıla girmek üzere... Önceki mesajımda da defalarca yattığımdan bahsettim. Sen de bilirsin ki dikkat eksikliği ve çabuk sıkılma gibi durumlar psikozun NEGATİF belirtileri. Bunları işe girip çalışamama bahanesi olarak öne sürersen işin kolayına kaçarsın. kendimi övme derdinde değilim ve öyle bir ihtiyacım da yok Lakin 21 yaşından beri toplamda 15 senedir çalışıyorum. Sen de sabırlı ve kararlı ol. Tabi ki devlet memurluğu özel sektöre kıyasla daha rahat Ama ne iş yaparsan yap , önemli olan şey "istikrar" dır. Dibe vurmuşsun ; belli oluyor Tabi ki bunu eleştirmek kimsenin haddine düşmez ama mücadeleyi bırakma Klişe cümleler yazıyor olabilirim ama yapabileceğin basit bir iş bulup zorlansan da devam et. Kırılma noktasını aşınca hızlıca iyileşeceksin Hakkında hayırlısı olsun...

perseküsyon yanıtların harika;

Bu görüşlerin biri için ufak ama insanlık için çok büyük bir umuttur. .

Uçsuz bucaksız büyüklükteki galaksilerden birinin içinde, yaşam için özel olarak var edilmiş bir gezegenin üzerinde bulunuyoruz. Bu gezegen, yani Dünya, boşluğun içinde hiç durmadan dönüyor. Evrendeki milyarlarca yıldızdan sadece biri olan Güneş yine aynı boşluk içinde yeryüzüne ışınlar yolluyor, bu ışınlar sayesinde Dünya ısınıyor, besin döngüsü, su döngüsü, azot döngüsü gerçekleşiyor, insan; hayvan, bitki ve mikroorganizmalarla birlikte kendisine sağlanan sayısız sebep vesilesiyle yaşayabiliyor. Resmen Milyonlarca, milyarlarca detay bir araya getirilmiş, en güzel ve en kusursuz şekli ile bize sunulmuş. Kimisi insanın yaşaması için gereken ihtiyaçları karşılarken, kimisi de bir güzellik, bir nimet olarak bize ikram edilmiş.Bu detayların her biri bir sanat, bir yaratılış harikasıdır.siz ikiniz de çabalarınız takdire şayandır.

@perseküsyon yanıtların harika;

Bu görüşlerin biri için ufak ama insanlık için çok büyük bir umuttur..

Teşekkürler Beni onore ettiniz. Ayrıyeten sizin bilimsel analizleriniz de çok yerinde ve tutarlı Aşağıda linkini verdiğim şarkı da sizin ana fikirle uyuşuyor :) Umarım beğenirsiniz Görüşmek üzere...

perseküsyon Abi beni anladıgını dusunuyorum.Gercekten konusmalarin bir kivilcim niteliginde oldu calisma konusunda . Kendimi biraz daha toparlayip en kisa zamanda is bakacagim . Eve kapanmakla olmuyor daha da geriye gidiyor insan.Abi cok guzel bisey demissin isin kolayina kaciyorum gercektende mucadele etmem lazim.Abi cok tesekur ederim.iyiki varsin . Umarim en kisa zamanda sağlıgina kavusursun. Anllatiklarina bakilirsa hic kolay seyler yasamamissin abi ama mucadeleni taktir edeiyorum.Nekadar zor bir hastalik oldugunu biliyorum ve mucadeleni hic birakmamissin.15 senedir calisiyorsun.
HOŞCAKAL Abi cok guzel bir paylasım olmus eline saglik .Sende iyiki varsin abi zaman ayirip cevap verdin yazdiklarima .umarim hersey gonlunce olur
perseküsyon Abi ozelden yazdimda mesajina cevap verebildimmi beceremedim.Dediklerini not aldim abi. Doktoruma danisacagim

Benim sıralama şöyle oluyor 1.Konuşulanları kafaya takma 2. Hakkımda konuşuyorlar 3.Benimle ilgili plan yapıyorlar 4.Ben önemli biriyim .

4 numara zirve Nirvana ya ulaşmış oluyorum .:eek:

sokrates benzer yasadigimiz seyler var . Zor bir surecten geciyoruz . En kısa zamanda acil sifalar diliyorum.

Üst Alt