Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz ve organik olmayan psikotik teşhisi ile rapor alabilir miyim?

unjust258

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar 2013 yılından beri psikolojik tedavi görüyorum 2 defa hastahanede yattım.

kesin tanı atipik psikoz ve organik olmayan psikotik bozukluklar teşhisi var . Askere gittim askerde muaf oldum yani çürük verdiler iş bulmakta aşırı derecede problem yaşıyorum sizce engelli raporu alabilir miyim bu konu hakkında detaylıca bilgilendirir misiniz beni teşekkürler

alabilirsiniz ama yinede çok iyi düşünmeniz öyle karar vermeniz gerekir çünkü kısıtlanadabilirsiniz. ehliyetiniz varsa kontrol şartı gelecektir.psikiyatride ne düşündüğünüz ve nasıl göründüğünüz çok önemlidir bende yattım hastanede 3 defa hastanedeyken doktora hep iyiyim dedim çünkü zaten 1-2 bilemedin birkaç dk süre veriliyordu vizitte. bende rapor aldım ama pişman oldum biraz onu söyliyim atanmak kesin de değil olmama ihtimali de yüksek çünkü çalışmıyorum ve puanlarıda yüksek bildiğim kadarıyla en kötüsü kendimle çelişmiş oldum , hastane yatışına kararda benim görüşüm alınmadı (zorla oldu) ben hep iyi olduğumu düşünmüşümdür ama raporu almak bir nevi hastalık denen o zoraki empozeyi kabullenmek gibi bişey oldu. almadan önce üçkere veya daha fazla düşünün ve rapor aldığınızı çevrenize anlatamaazsınız veya anlatmamalısınız ,stigmaya sebep olur/olabilir (yüksek ihtimal böyle olur) ...

yani iyice düşünün öyle karar verin. sadece ekpss değil başka bir sürü şeyde var sonuçta..ve hayatta ekpss tek beklenti olmamalı

sağlıkla kalın

İki arada bir derede kaldım hocam ne yapacağımı bilmiyorum

sorularınız varsa sorun yarım saate çıkacağım ben diğer arkadaslar yardımcı olurlar..

bu site çok esnek ,yani rahatça sorularınızı sorabilirsiniz ..

ahmet22 hocam şimdi sizi de yoruyorum ama bana bu raporun artılarını eksilerini yazar mısınız

tabii.. artılar değişken ama bi başlıkta koşullarıyla yazayım

artıları

1) raporunuzla eğer ailenizde /hanede kişi başı gelir (tam bilmiyorum ama bu civarda) 400-490 tl yi geçmiyorsa 2022 denen maaşı alabiliyorsunuz üç ayda bir verilir asgari ücret olarak o civarda yani çok oynamaz.

2) eğer raporunuzda ağır engelli ibaresini koydurursanız bakım aylığı denen parayı da aylık alabiliyorsunuz yine yukarıdaki koşul var sanırım ama bu biraz daha iyi bir paraydı tam bilmiyorum bin lira civarıydı sanırım başlıklarda var ama okuyabilirsiniz.

3) raporunuzla şehiriçi ulaşım ücretsiz olur. kart alır ve bu kartı okutarak ulaşımınızı sağlarsınız.

4) raporunuzu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurursanız muayene katılım payı , ve ilaç ücretleri alınmaz.

5) bazı vergi indirimleriden faydalanabilirsiniz.

6) ekpss de taban puanlar biraz daha düşüktür. bununla atanabilirsiniz. ayrıca ösym nin yks sınavlarında ek puan alınabildiği söylenmektedir. bunu ben kazara öğrenmiştim , eğer bu ek puanı talep edecek olursanız ösym bu rapor engellilik durumunuzu yöksis veritabanına işliyor/muş.

eksiler

1) bu raporu alırsanız psikiyatride olan o zorla hastaneye yatırmalar artık daha kolay hale gelir sizi yatırmak isteyenler için , bir telefonla hastanelik olursunuz.

2) raporunuzda ağır engelli ibaresi olursa size vasi tayin edilir (kısıtlanırsınız) bundan emin değilim belki koşulları vardı ama sanırım böyleydi.

3)en ağır olan şudur ki bu raporunuzun varlığını kimseye anlatamazsınız ... (stigma)

4) ehliyetinize el konulabilir (ağır engelli ise) değilse kısıtlanır genellikle 1-3-5 yılda bir kontrol şartı konur bu aralıklarla yeniden sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekecektir.

....

valla size bağlıdır benim şahsi görüşüm bu raporun alınmaması yönünde. bir işe girip çalışırsanız doktorunuz ilaçları azaltabilir , stigma kötüdür .

yok ben rahatsız olmam sorularınızı sorunuz, dediğim gibi sitede çok absürt bişi yapmadıkça kimse size bişi yapmaz sorularınızı sorup bilmeyen arkadaşların da öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

bazı bilgiler

hayatta karşınıza neyin çıkacağını bilemezsiniz. insanoğlunun ise tattığı en lezzetli özelliği "özgür" olmasıdır. başımdan ne geçti?

raporu ekpss için istemeye istemeye aldım , doktorlar da bi garip (bana kalırsa çoğu sorunlu) doktor rapora "yoğun sosyal ilişki gerektiren işlerde çalışamaz" ibaresi koydurttu (bunu ben oraya bişi yazdırtmak ricasında bulunduğumda yaptı neredeyse ricamın tam tersi yönünde yaptı) dolayısyla şimdi atansam dahi öğretmenlik yapıp yapamayacağımdan emin değilim,pekala bu ibare engel oladabilir..

diğer taraftan demiştim ya hayatta karşınıza ne çıkacak belli değil. ben matematik öğretmeniyim ve disiplinlerarası çalışmak istedim üniden sonra hep. sadece geç kaldım biraz , bir okulun tıp fakültesi lisansüstü programa kabul etti beni. henüz bursumu almadım ama bir iki aya tübitak bursu alacağım söylendi.buda iyi (2200 tl) bunu hiç beklememiştim bunların olacağını.

henüz okula entegre olamadım ama olsun yinede ne olacağını hiçbilmiyorsunuz yani..

özgür olmaya çalışın evli misiniz bekar mısınız kaç yaşındasınız hangi ilaçları kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bekar ve az ilaç kullanan biri olarak ben şuanki aklım olsa almazdım derdim.bitek bana faydası şehiriçi ulaşım ücretsiz şimdilik onuda zehir etmezler umarım ...

aslında benim hastalıktan yana bir sıkıntım yok ilacımda abilify 10 mg günde kullanıyorum 24 yaşındayım

Üst Alt