Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikozdan engelli raporu veriyorlar mı?

Sinope57

Yasaklı Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar;
2010 yılında hastalık geçirdim. Bakırköy ve Eren köyde tedavi gördüm. Birçok ilaç kullandım. Lustral risperdal gibi.Askerden 2013 yılında muaf raporu verdiler. Bana 2010 yılından beri konan tanılar. Şizoaffektif bozukluk organik olmayan psikoz. Son olarak atipik psikoz tanısı var. 2016 yılından beri 15 günde bir igne oluyorum risperdal consta iğnesi. İğne için ilaç kullanım raporum var. Yüzde 45 çalışabilir raporu almak istiyorum sizce alabilir miyim.

Şizoaffektif Bozukluk ve Ayrışmamış Şizofreni teşhisleri yattığım iki ayrı hastane de koyulmuştu bana en son ilacımı devamlı yazdırdığım Devlet Hastanesinde Atipik Psikoz teşhisi kondu iyi de ben bu durumda engelli raporu almak istesem hangi teşhis dikkate alınır acaba .:confused:

sokrates hic önemli degil 3teşhiste engelli raporu %40üzeri verilir

@tb2nhf haklısın da Atipik Psikoz diğerlerine göre riskli değil mi sonuçta tedavi ile düzelen "0" oran sanırım çekincem bu .

Sinope57
Şizoaffektif bozukluk, birçok ruh hastalığından oluşan bir karışım olarak nitelendirilmektedir. Şizofreniyle birlikte iki uçlu duygu durum(Bipolar)bozukluğunu bir arada barındırır.(Atipik psikoz)nedir mesela?Organik psikoz ve organik olmayan psikoz, tanı koymakta yeterli bulguların olmadığı durumlarda atipik psikoz olarak teşhis koyulur.Rapor için şizoaffektif bozukluk yeterli olur.Tedaviyle kısmen çalışabilen %45 şeklinde raprunuz çıkar diye düşünüyorum/Geçmiş olsun...

sokrates tamamen düzelmedikce atipik psikozdan %0vermezler atipik psikoz oranı yeni cetvelde %40cogu kişide kaygı var ya düzeldi diye puan vermezler diye dogru bende önceden atipik psikozdum 3yıldır şizofrenim atipik psikoz ve şizofrene yani psikoz grupları hastalıklarına sürekli rapor veriyorlar önemli olan gecmiş evraklarla hastalıgı hesaplamak benim vergi indirimimde raporumda sürekli ilacları ihmal etmiyorum eger rapor alacaksanız aynı hastsneye gidin sürekli saglık ocagına ilac yazdırmak icin gitmeyin

Kağan55 abi
Şizoaffektif bozukluk tanısı bana ilk konan tanı 9 sene geçmiş. Şuan ki tanı atipik psikoz. Oran vermeyi şuan ki tanı üzerinden hesaplama durumu olabilir mi?

Sinope57
Hayır olmaz, Şizoaffektif bozukluk tanısını epikiriz ile belgelersen sorun çıkmaz , Şizoaffektif+atipik psikoz üzerinden puanlama yapılır...

@tb2nhf hastane den 3 aylık , 6 aylık hatta en son 1 yılık ilaç raporu aldım bu rapor ile sağlık ocağından yazdırıyorum sonuçta hastane ye yatış yapacak kadar ağır durumda falan olmadıktan sonra başka ne için gidilir ki zaten öykümü biliyorlar aynı şeyleri anlatmaktan konuşmaktan gına geldi zaten terapi falan mı yapıyorlar sanki ilaç yazıyorlar o kadar zaten bu ülkede özeldeki doktorlar bile terapi yapmıyor ben çok gittim zamanında teşhis ilaç o kadar . Benim merak ettiğim konu bana şizofreni teşhisi bile konmuş iken 22 günlük yatış sonrası engelli raporu almak istesem bu göz önünde bulundurulmaz mı sonuçta şizofren teşhisi konmuş bir kere .

atipik psikozdan en az %45 oran verirler oran sabittir deişmez

sokrates hastanede sürekli işlem ekranda görüksün diye saglık ocagı olmaz dedim rapor alırken gecmiş tanılar dolu gözüksün rapor daha kolay alınır bi kere şizofren tanısı koydummu aynı belirtilerden bahsederseniz tanıyı degiştirmezler ben doktora tamamen düzeldiğimi söylesem bile aynı tanı üzerinden devam etsin raporu sürekli almanın en kolay yönü budur
Sinope57 gecmiş tedavi kayıtlarını hastaneden bulun uzun süre tedaviyi aksatmadıysanız rapor verilir hastalıklarınız ciddi hangi teşhisi koyarsa koysun rapor alırsınız yalnız bi ihtimal süreli olabilir

Bende atipik psikoz hastasıyım aynı ilaçları kullandım 14 sürekli çalıştım malulen emekli olabilirmiyim tedavi ile islevselligi kismen duzele bilir tanısı kondu

Scala80malüliyet icin tedaviyle düzelmeyen olması lazım

Tedavi ile islevselligi kismen duzelebilen atapik piskoz raporda yazan ifade

Benim anlamadığım doktorların insiyatifinemi bağlı yosa kati hukummu

Pskiyatri roporlarıyla uğraşmayın akıl hastanesine kapatırlar hepten boku yersiniz benden dost tavsiyesi

Ne alakası var akıl hastanesine kapatılacak durumda isen raporla falan uğraşmasan da kapatırlar merak etme sen .

Selamlar
Yarın heyete gireceğim. 2010 dan bu yana olan reçete ekpriz ve ilaç raporlarımı yanımda götürecem. Tanılarım şizoaffektif bozukluk atipik psikoz. Sizin önereceğiniz birşey varsa söyler misiniz? Yüzde 45 çalışabilir raporu almak istiyorum. Verirler mi sizce?

Atipik Psikoz hangi hastalik grubuna dahildir.? Neden bu tanı konulur yani belirtileri nedir.? Birde Psikotik belirtili ağır depresif nöbet nedir?

panoz
Atipik psikoz;Psikiyatrik hastalıklar grubuna girer.
Tanı koymak için Oraganik psikoz ve organik olmayan psikoz belirtileri yeterli olmadığı durumlarda, atipik psikoz tanısı koyulur.
Psikotik bozukluklar ve psikoz bir birine çok benzer.yani psikotik bozukluk psikoz bozukluğun daha iyi seyredeni anlamına gelir.
Ayrıca reçete de yazan her tanıyı ciddiye alıp kaygılanmayın, hekimler ilaç yazabilmek için bu tür tanılar koyabilir bunları ciddiye almayın/Geçmiş olsun...

Kağan55

Organik olmayan psikoz şizofren demek yanılmıyorsam. Atipik psikozda acaba sizofren demekmi

panoz
Hayır, bunu size kim söyledi?
Psikozun açılımını yapalım önce.
Evet psikoz epizot'ları şizofreni bozuklukta da görülebilir ancak tanı şizofreni olmaz.
Şizofreni ayrı bir yelpazedir.şizofrenide her zaman işitsel ve görsel halüsinasyon lar olmaz.
Psikoz bozuklukta en belirgin şikayetler,işitsel ve görsel halüsinasyon'lardır, psikozda bu baskındır ve psikoz tanısı alır.psikoz işitsel ve görsel halüsinasyon demektir.
Uyuşturucu ve madde bağımlılarında zaman zaman psikoz epizotları görülebilir, dolayısı ile hekim psikoz tanısı koyması için sizi güzel bir muayene etmeli ve öykünüzü almalıdır.
Madde kullanımı varsa bunu mutlaka söylemelisiniz.

panoz
Hayır, bunu size kim söyledi?
Psikozun açılımını yapalım önce.
Evet psikoz epizot'ları şizofreni bozuklukta da görülebilir ancak tanı şizofreni olmaz.
Şizofreni ayrı bir yelpazedir.şizofrenide her zaman işitsel ve görsel halüsinasyon lar olmaz.
Psikoz bozuklukta en belirgin şikayetler,işitsel ve görsel halüsinasyon'lardır, psikozda bu baskındır ve psikoz tanısı alır.psikoz işitsel ve görsel halüsinasyon demektir.
Uyuşturucu ve madde bağımlılarında zaman zaman psikoz epizotları görülebilir, dolayısı ile hekim psikoz tanısı koyması için sizi güzel bir muayene etmeli ve öykünüzü almalıdır.
Madde kullanımı varsa bunu mutlaka söylemelisiniz.

Hocam doktor bana psikotik belirtili ağır depresif nöbet teşhisi koymuştu ama rapor alirken atipik psikoz kısmen düzelen demiş 45 verdi mantığını çözemedim

Bana bu güne kadar farklı hastaneler tarafından konan teşhisler. 1.Okb-Depresif Nöbet (İlk konan ve yıllarca kurtulamadığım teşhis) 2.Psikotik Depresyon 3. Şizoaffektif Bozukluk 4 . Ayrışmamış Şizofreni 5.Bipolar Bozukluk 6. Atipik Psikoz

Konan teşhislere fazla takılmıyorum artık hastalığım tam olarak ne onu da bilmiyorum .:confused:

panoz
Buna mı takıldınız?
Bakın ana tema oganik olmayan psikoz'dur.
Ancak muayene esnasında hekim psikotik eğilimli akut elevlenmeler gözlemlemiş olabilir, bu belirtildiği gibi nobettir ve geçer.
Dolayısı ile buna takılmayın.
Sizleri daha iyi bilgilendirmem için uzun uzun yazmam lazım, bu da sizin aklınızı karıştırır buna gerek yok.
Rapor ve teşhisler doğrudur, takılmayın aklınızı karıştırmayın,Siz sadece tedavinizi düzenli alıp kontrollere mutlaka gidin/Geçmiş olsun...

Vergi indirimi için başvuru yaparsam raporum yüzde 40'ın altına düşer mi?

Selamlar;
Ruhsal ve duygusal olarak yüzde 40 engelli raporu aldım. Rapor süresiz. Vergi indirimi için vergi dairesine başvursam vergi indirimim yüzde 40 altına düşer mi? Vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Atipik Psikoz için rapor alma süreci..?

Merhaba ben yaklaşık 4 senedir atipik psikoz tedavisi görüyorum raporum kayboldu tekrar çıkarmak çıkartacağım bu hastalık hangi bölümden giriyor ruhsalmi zihinselmi tesekur ettim

Üst Alt