Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikozken bipolar oldum!?

Mustafa788

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
19
Merhabalar ilk psikiyatriste başvurumda c kümesi kişilik bozukluğu olan çekingen kişilik bozukluğu ve yaygın aksiyiye bozukluğu tanısı aldım antidepresan ve risperdal verildi ilerleyen dönemde tanım atipik psikoz oldu ve şuanda en son bipolar bozukluk sizce bunlar neyi ifade ediyor düzelme mi yoksa geriyemi gidiyoruz ilaca mahkummu yaşayacağız artık

tedavi süreciniz kaç yıl oldu? bazen belirli ilaçları yazmak içinde tanı girebilirler?

Daha öncedende belirtmiştim bu hastalıklar level atlıyo ankisiyeteyle başladı bipolar atipik psikoz oldum son nokta 100 de 100 şizofren şunu unutmayınki bipolar veya atipik psikoz veya şizofreni bir beyin hastalıgıdır zaman zaman psikoza girip atipik psikoz olabilirsiniz yada aşırı duygulanımla bipolar olabilirsiniz şunu bilinki sizi üzmeyim ama beyin hastalıgı panik atak ve ankisiyete beyin hastalıgı degildir beyin hastalıgı genetikten oluyo zamanla ortaya cıkan faktörlerden örnek stres üzüntü bunalım dış ic fsktörlerden ortsya cıkıyo bipolar a tipikğsikoza göre daha hafif bi hastalıktır ama şunu unutmayın birkere psikoza girdimmi yani bi kere beyin bozulursa tamamen düzelme şansı yok hayat boyunca ilaca mahkumuz

Bence şizofren değilsin ! Sizofrenler özellikle paronid şizofrenler asla şizofrenim demez öyle bir saklarlar ki kendini kendinden şüphe edersin ! Doktorunu değiştir teşhisin degisir

@tb2nhf, bide benim tanıdığım birkisi ilaçsız psikozdan iyileşti ! Sahidim

@Mustafa788, geçmiş olsun. Psikoz teşhisi konulduysa stabil ve remisyon olman için uzun süre ilaç kullanman gerekebilir.

@Kirlielmasim,
Tabi şuan şizofren degilim ilaclarımı tam kullandım hastalık yatıştı ama hastalık tamamen sona ermiyor ömür boyu ilac kullanıyorsun ilacsız psikozdan kurtulmak cok zordur psikoz zamanla azda ilac olsa kullanmak gerekir ben gayet normal biriyim unutmayın hastalıgı kabullenmek başarının 100 de 90nıdır

@Pickle,
Kendini ajan sanma savcılıga yıgınla dilekce verme herşeyden bi anlam cıkarma vs vs

@tb2nhf, benim o psikozdan iyilesti ilaçsız dediğim kişi marihuana kullanıyordu ve bıraktı ve düzeldi ! Sâhidim

@Kirlielmasim,
Yanlış anlamışım sizinki maddeye baglı psikoz düzelmesi gyet normal dogal pskozlar düzelmiyor

Esrar bitki yani uyusturucu kullaniyordu Hollanda’da ondan halüsinasyon ve sana benzer belirtileri vardı komşu o bu şunu hep polise şikayet ediyordu

@Kirlielmasim,
Evet maddeye baglı psikoz dogal olarak madde kullanmadıgı zaman gecer cevremde benimde böyle insanlar var

Üst Alt