Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atrofik böbrek teşhisime rağmen askerlikten muafiyet vermediler..?

ahmetyontan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Polis akademisindeyken genel sağlıkta bir böbreğim %15 diğeri %85 katkı sağlıyor olarak GATA'dan sintigrafi sonucum çıktı polis olamaz diyerek eğitimi bırakıp geldim, tekrar memleketimde sintigrafi yaptırdığımda bu sefer %10'a %90 katkı oranları çıktı, küçük olan böbrek için "NORMALDEN BELİRGİN KÜÇÜK BOYUTLARDA VE DEFORME GÖRÜNÜMDEDIR. SOL BÖBREĞİN PERFÜZYONU, KONSANTRASYON VE EKSKRESYON FONKSİYONLARI BELİRGİN AZALMIŞTIR." şeklinde raporda belirtildi. 10 ay önceki raporları doktora gösterdiğimde üroloji doktoru bu yüzdelerle askerliğe almazlar demesine rağmen sağlık heyeti 2 saniye bakıp dışarı çıkarttı askerlikten muafiyet vermediler. Tsk heyet raporunda böbrek çalışma fonksiyonlarım yazmıyor askerlik için gittiğim hastanede sadece ultrason yaptıkları için böbrek boyutlarını yazmışlar.

Rapora itiraz edeceğim ama fonksiyon kaybını görmeleri için sintigrafi yapmaları lazım. İtiraz dilekçesinde sintigrafi istediğimi belirtsem sintigrafiye yollarlar mı?

Atrofik böbrek %10 sağ böbrek ise %90 katkı sağlıyor, bu durumda muaf alabilir miyim?

Atrofik böbrek,muhtemel doğuştan gelen bir durum.. genelde tesadüf üzeri tespit edilir.

Atrofik böbrek,diğer sağlıklı böbreğe zarar verme ihtimali olabiliyor.. nefroloji ile görüşüp önce buna bir çözüm bulun.

%10 çalışması yine iyi sayılır..ama diğer böbreğe zarar verme ihtimali olduğu için genel de böbrek çıkartılıyor.

Böbreğin teki çıkartıldığında organ kaybı olarak değerlendiriliyor.. Askerliğe elverişli değildir.

Fakat bazen tek böbrek dahi olsa.. böbrek değerlerine bakılıyor 3 aylık 6 aylık 4 yıllık vesaire... Herhangi bir problem yoksa Askerliğe elverişlidir denilebiliyor.

Siz önce nefrolojiye gidiyorsunuz..%10 çalışan böbrekle ilgili ne karar veriyor onu bir sonuçlandırın.

Tekrardan sintigrafi isteyecekleri ni zannetmiyorum.. önceden çekilmiş olan sintigrafileri epikiriz olarak sunarsanız yeterli olur diye düşünüyorum.

@ahmetyontan,

Üst Alt