Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV 150 GV S (On Road) motor aldım. Vergisinden muaf olabilir miyim?

Konular
31
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar Kanuni ATV 150GV S (On Road) motor siparişi verdim ortabedik engelliyim yaklaşık 2 senedir bu motordan kullandım arkadaşın vardı en son bende almaya karar verdim.

Şimdi bu motor için ehliyetin şart olduğunu söylediler bende ehliyet kursuna yazıldım A2 sınıfı ENGELLİ olduğumu belirten bir ehliyet alıcam ehliyet harici birde plaka çıkarmam gerekecek bunun fiyatı konusunda bilgisi olan varmı? ayrıca bu tip motorların vergisi çok oluyormuş 6 ayda bir 250 tl gibi bir ücreti varmış acaba ben bu vergiden muaf olabilirmiyim.? verginin yüksek olmasının sebebi atv motorları lüxe girdiği için yüksekmiş ne kadar saçma bir uygulama. ben bu vergiyi nasıl en aza indirebilirim? Bu konuda bilgisi olan varsa bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim.

Ben şehir içinde kullanacağım için On Road alıyorum Of Road modellerinin hiçbir vergisi olmuyormuş ama onunlada trafiğe çıkamıyolarmış bir arkadaşım bu yüzden motorunu elinden almışlar.

ATV150GVS_OnRoad_buyuk.jpg

4000 tl dediler ama 3600 indirttim zar zor daha ucuzada alanlar vardır bence..
Peşin verirsen rahat indirirler ben 2000 tl nakit verdim geri kalan 1600 tl de axess kartına 10 taksit yaptırttım.

kardeşim senin atv ye pilaka yok plaka olmadıgı gibi bunun vergiside olmaz.of road bu firma bu şekilde cıkmış ve sana kesilen faturada yazar of road diye.bu motorla tırafige cıkammazsın tali yolda trafik olmayan yerlerde kulana bilirsin ehliyetin varsa da korkma.eyer ana yolda kulanırsa trafikte poliste yakalarsa 65 tl cezası varmış.ehliyetin yoksa motoru alırlar.

h sınıfı ehliyet alacaksın.başka seçeneginde yok.eger bu motoru kullanmak istiyorsan.trafik şubedende ehliyet kartını alırken ben bu ehliyeti motorsiklet kullanmak için aliyom de.onlar karta ozel donanımlı motorsiklet kullanır diye yazarlar.

Arkadaşım sana çok çok yanlış bilgiler vermişler.

Ben 2005 Yılında Yamaha ATV Grizzly aldım, ÖTV indiriminden yararlandım.

A2 diye bir engelli ehliyeti olmaz sana bunu söyleyen kim? Engellinin tek bir ehliyeti vardır oda H sınıfı.

Motorsikletine bir Makina Mühendisi tatilat projesi çizecek, Onaylatacak Odaya, muayenden geçip ÖTV indirmini alıp babalar gibi çıkacaksın yollara. MTV'de ödemeyeceksin.

Tabi bu söylediğim %40 Üzerinde engelliysen geçerli.

85303550.jpg

76516150.jpg

benimde üç tekerlekli motorum var H sınıfı ehliyetim yok diye özürlü plakası vermediler.normal plaka alırsam da özürlü oldugum için niye normal plaka lı motor kulanı yorsun diye ceza keserler dedi trafik takipcı plaka almaktan vaz gectim.ve ortada kaldık öyle motorda tadilat ta yaptır dım tadilati makina mühendisinin verdigi uygunluk belgeside var.

yüzde 40 raporda var ama ehliyet oldadıgı için olmuyor ehliyet te alamıyoruz kas hastası oldugumuz için.koltuk degnegi kulandıgım için ve de yürümemiz agır oldugu için onaylamıyorlarmış.

kartal43;

Ben omiirilik felçliyim, %70 özürlüyüm (Sonradan 60 dediler) ve koltuk değneği ile yürüyorum, heyete girdim 10 dakikada '' H sınıfı Ehliyet alabilir'' ibareli rapor aldım çıktım, kas hastalarına H sınıfı ehliyet verilmiyor bilgisii araştır bence, bana tuhaf ve yanlış geldi.

Şimdi ben motorumu aldım ama plaka taktırmadım neden derseniz plaka takdırırsam 6 aylık vergisi 400 tl diyolar onun için plaka almadım.

Şimdi ben motoru aldım plaka ve ehliyet alıp bunun vergisinden muaf olabilmem için neler yapmam gerekiyor.?

erkan_kaptan;

Önce H sınıfı ehliyet alman gerekiyor.

Sonra Motorunu bir makina mühendisine götür, o gerekeni kılıfına uydurup sana tadilat projesi çizdirecektir.

Projeli muayeneden geçip, Ruhsatını güncelleyeksin.

Sağlık raporun, Ehliyetin, Yeni Ruhsatın, Tadilat raporun ve ÖTV siz faturan ile en yakın vergi dairesine başvur.

Thats all maaan...

ÖTV ve MTV den muaf. Hem araç hem motor aynı anda alınabilirmi?

Evet. Bende bunu merak ediyorum. Motorsiklet veya ATV ile aynı anda Otomobil alınabiliyormu? Yoksa birini alıyosan diğerini alamaz mısın? Bilgisi olan varmı?

atv off road aldım bende. ama çok yakıyor yaa sizin motorunuz ne kadar yakıyor benim kisi 85 km de 50 tl benzini puff etti:confused:

Farklı uygulamalardan kaynaklanan karmaşa var gibi bu konuda. Herkes tarafından anlaşılması için, şimdi ATV aldığımızda;
1-ÖTV 'den muafmıyız?
2-MTV' den muafmıyız?
3-ÖTV'den muaf isek, Motor hacmine göre muaf olunan ÖTV oranı nedir?
4-H sınıfı ehliyetiniz varsa A2 yada motorsiklet için ikinci bir H sınıfı ehliyet/rapor mu almalıyız?
5-ÖTV'den muaf isek, ÖTV muafiyeti için uygulama nasıldır?

Bu sorulara cevap alabilirsek, konu herkes tarafından anlaşılır heralde? Bilen arkadaşlardan yorum bekliyoruz..

H sınıfı ehliyetim var engelim de sağ bacakta on road bir atv alırsam benimde proje çizdirmem gerekli mi ?
Ehliyetin H sınıfı olması yeterli mi başka bir ibare (motorsiklet içindir vb.) yazması şart mı ?

yani herkes yukarıdaki soruların cevabını bekliyor. Bilenler yardımcı olursa seviniriz..

erolktr;

Karışıklık yok yukarıdaki soruların tümüne konuda cevap verildi, tekrar tekrar aynı soruları sormayın lütfen.

Üst Alt