Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV motorda MTV muafiyeti bulunmakta mıdır?

kurtbekar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sayin Yönetici/Editörler, 23.07.2018
Devlet Hastanesinden %55 Engelli Raporu aldım. 1 yıldır kullandığım 400cc'lik ATV motor kullaniyorum. Trafiğe çıktığım ve plakam da olduğu için haliyle MTV ödüyorum. Yeni Sürücü Ehliyeti aldım. Peki bu durumda, MTV'den istisna ve vergi indirimi yaptırabilir miyim? Nereye nasıl ve hangi belgelerle başvurmam gerekiyor?
Bilgilerinizi rica ederim.

ÖTV ödenmiştir geri alınmaz. Ancak yeni araç alırken kullanabilirsiniz. Yada Şuanki aracınızın MTV muafiyetine sokabilirsiniz.

Sayin Mr. No,
Ben Motorlu Taşıt Vergisi hk. bilgi istedim. Yanı MTV. Yılda 2 taksit halinde ödenen vergiyi kastettim. Muafiyeti veya istisnası için hangi makama gitmeliyim ve hangi belgeler isteniyor?

Sevgili dostum bizzat Vergi Dairesine git derdini anlat, onlardan görüş al. Yoksa ordan burdan temin ettiğin bilgiler doğru olabilir ancak Vergi dairesindeki memurlar bildiklerini okuyorlar. Birinin dediğini biri kabul etmiyor. Böyle bir durum var ortada.

Elindeki rapor ile vergi dairesine git. Haniii MTV yatırdığın vergi dairesi olacak. Yada plaka değiştirdiğin durum bildirdiğin vergi dairesi.. Trabzonda taksiciler yada dolmuşcular bilir.

Orada Engelliler birimi var; engelliler birimine gidip durum anlatacaksın gerisi iplik söküğü gibi hallederler. 5 dk bilemedim 30 dk.da bitiyor iş.

Gitmeden önce kimlik; rapor ve ruhsat fotokopileri çektir, öyle git. Kolay gelsin...

Üst Alt