Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Auria Marka Koklear İmplant Cihazı Sarj edilebilir Pillerin SUT ödemesi hakkında..

OnurE.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

auria marka koklear implant işitme cihazı kullanıcısıyım.Sosyal güvenlik kurumu sarj edilemeyen piller için ödeme yaparken sarj edilebilen piller için ödeme yapmıyordu bu durumda mağdur konuma düşüyor ve eşitlik ilkesinden yararlanamıyordum..1 ay önce BİMER başbakanlığa dilekçe yazdım mesajda da aynen şu şekilde istekte bulundum;
''Daha önce 12.04.2017 tarihinde yapmış olduğum 170053.... sayılı başvuruma istinaden 02.05.2017 Tarihinde Tr..z.n sosyal güvenlik il müdürlüğü tarafından tarafıma iletilen cevaplı yazıda A10101 Sut kodu ile koklear implant işitme cihazı pili ücretleri ödenmektedir ,denilmektedir.Tr..bz.n SGK il müdürlüğü ise şarj edilebilir pillerin ödenmediğini bildirmektedir.Bizim kullandığımız Cihaz AURİA Marka koklear implant cıhazının Advanced Bionics tek yetkili firmasınında onayı ile şarj edilmeyen pili bulunmamaktadır.Bizim cihazı kullanabilmemiz için tek çaremiz şarj edilebilir pil kullanmaktır.Eşitlik ilkesi kapsamında bizlerin mağdur edilmeyeceğine dair güvenimiz tamdır. Gerekli incelemelerin tarafınızdan yapılıp T..bz.n SGK il müdürlüğünün bilgilendirilmesini saygılarımla arz ederim..''

Bu mesajı yazıp gönderdim ve kısa bir süre sonra;

'İlgide kayıtlı elektronik başvurunuzda kullanmakta olduğunuz koklear implanta ait şarj edilebilir pil bedelinin geri ödeme kapsamına alınarak, mağduriyetinizin giderilmesi talep edilmekte olup, geri ödeme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Bilgilerinize sunulur.'

cevabını aldım..Benim gibi mağduriyeti bulunan engelli arkadaşlarım lütfen sizlerde aynı konuya benzer bir şekilde şikayetinizi ve isteğinizi dile getirerek https://www.bimer.gov.tr/Basvuru/Basvurularim buradan dilekçeyi yollayın bus ayede daha çabuk çözüme kavuşturulur ve artık bizlerde sarj edilebilir pillerin ödemesi için destek alırız..

saygılarımı sunuyorum..kolay gelsin

Güncel..Bu konu hakkında cevap bekliyorum herhangi bir gelişme var mı

Üst Alt