Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler Nekroz, dalak yokluğu ve bel fıtığı için yüzde kaç oranında rapor alınır?

muducum

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba:)

1994 yılında dalağım bıçaklanma yüzünden alındı...şu an avasküler nekroz hastasıyım ve en yakın zamanda sol tarafa kalça protezi takılacak..Aynı zamanda bel fıtığındanda muzdaribim..Her hangi bir oran alabilirmiyim sizce???..sayfayı incelerken yazılarınızdan ilham alarak biraz arastırma yaptım,dalak ve protezden dolayı %40 oran alabilirsem hemen emekli olabiliyorum..43 yaşındayım gün sayım hayli fazla ama yaş 51 i beklemek durumundayım..hastalıktan dolayı evde yatarken sayenizde bu emeklilik olayını farkettim..yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim...sevgilerimle Murat....

Sakatlık oranı cetvelinde dalak yokluğu için % 10 oran veriliyor..

Avasküler Nekroz için, hareket kısıtlılığına göre oran veriliyor.. Kalça protezi ameliyatından sonra size yapılacak olan eklem açıklığı testi sonucuna göre oran verilir...Çıkacak sonuca göre aşağıdaki oranlardan durumunuza uygun olan verilecektir..

Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine (kalça protezi) bağlı özürlülük.

Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı) veya bipolar (çift taraflı) endoprotez (Diz protezi) içerir:

İyi sonuç, 85-100 puan:% 37
Orta sonuç, 50-84 puan:% 50
Kötü sonuç, 50 puandan az:% 75

Bel fıtığı için alınabilecek oranlarda şöyle;

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanmamodeli).

1: Klinik bulgu,nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur:% 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrıvar ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya Hastadaklinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyedeve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı.:% 8

3: Belirginradikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu,görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1)bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalıetkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğübozmadan iyileşir:% 13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 derecedenfazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrımevcuttur. Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’denfazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veyadislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu:% 23

5: Kategori III veIV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentininbütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyudeğişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibihareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflınörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon:% 25

Not: Tüm hastalıklarınıza verilen oranlar balthazard formülü ile hesaplanarak belirlenir..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Acilen cevap yazdığınız için teşekkür ederim..:)

O halde kabataslak hesaplar isek...

Dalak:% 10
Bel fıtığı:% 8
Kalça protezi:% 37

% 55.. Balthazard hesabı ile de her türlü 40'ı tutturabiliyoruz sanırım bu hesapla, sizce..?

Sizin yazdığınız yüzdelere göre hesaplarsak, % 37+% 10+% 8= % 48 olur.. Ama evdeki hesap çarşıya uymayabilir tabii..:)

Sonucu alınca buraya yazar mısınız? Benzer durumda olanlar için faydası olacaktır vereceğiniz bilgilerin..

Tabiikii başımdan ne geçerse yazacağım..:)Dün geceden beri siteden o kadar çok faydalandım ki kendimi borçlu hissediyorum....Şu anda hem avn ağrısı,hem bel fıtığı hemde göğüste kas spazmı ağrısıyla içler acısı bir şekilde evde pinekliyorum azıcık toparlanayım hemen hastane koridorlarında olacağım ve gelişmeleri yazacağım::)Bu arada aklıma bişey daha geldi olur ya belki tecrübeniz vardır diye ..ben 94 yılında 2 yerimden bıçaklandım ..ki avn de o bıçaklanmamın mirası bana,biri dalağı deldi dieride femuru besleyen kan damarların harab etmiş....bu bıçaklanma öyküsü ilede herhangi bir rapor alınabilinirmi acaba???
Ne tuhaf dün bu saatlerde bu rapor olayı aklıma bile gelmezken şimdi emeklilik hayalleri kuruyorum:))Ben 43 yaşındayım ve prim günümü tamamladım 6700 günüm var ..51 yaşımı beklemem gerekiyor normalde....fenamı 8 sene erkene alınsa şu emeklilik...:))))
Tekrar ilginize teşekkürler.....

Bıçaklanmadan dolayı hasar gören organlar için zaten alacaksınız rapor. Ayrıyetten oran verilmez sanıyorum..

Engelli raporu yardım...

Arkadaslar merhaba
birkac yildir siteyi ilgiyle takip ediyorum.emegi gecenleri tebrik ederim.
Emekliligime 5 yil var 9400 gun prim yatti,ardarda gecirdigim rahatsizliklardan dolayi maddi olarak bitmis durumdayim ve calisamiyorum.Emekli olabilmem icin yardimlariniza ihtiyacim var.assagida kisaca ozetliyecegim bana uygun yolu gosterirseniz sevinirim.
2 yil once Anevrizma gecirdim 2 balondan biri patladi girisimsel rad.coilleme ile tedavi oldum kalici bi hasar yok.
5 yildir sol kalcamda avn var protez takilmasi lazim.aksak yuruyorum ve artik corap giyme vs yapamiyorum.
1 yildir (saniyorum anevrizmadan dolayi) Anksiyete hastasiyim.
Cocuklugumdan beri uykusuzluk (uykuya dalamama) problemim var..Insomnia...
Orta derecede bel fitigim var
94 yilinda yaralanmadan dolayi dalagim alindi.
hafif sekilde okb var..
....Ve dolayisiyla depresyondayim..;(
Yazdigim rahatsizliklardan dolayi rapor oranlari kac olur?
Vereceginiz tum fikirlere ihtiyacim var..Şimdiden cok tesekkur ederim...Hepimize Gecmis olsun....

Omurgaya platin takilmasi

Arkadaslar merhaba...
Omurgam (t12) kirildi .8 civi takildi...bu isleme azda olsa oran veriliyormu.
Ayrica diyelimki verildi,bikac omur assagida L4-L5 arasinda'da fitik var...ikisinede ayri oran verilirmi...
Tesekkur ederim..herkese gecmis olsun..Murat

Çok az fıtık 8 diğeri içinde 8 gibi bi oran alırsınız

Üst Alt