Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler Nekroz hakkında bilgi ve İstanbul'da iyi bir ortopedist önerebilir misiniz?

burcum1984

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

10 yıl önce femur kırığına bağlı ameliyat olmuştum. platin takılmıştı. o zaman bu ameliyatımı cerrahpaşa'da hoca olan prof. dr tuncay centel yapmıştı. en son gittiğim rutin kontrolümde tuncay bey emekli olduğu için beni prof. dr yüksel tenekecioğlu'na verdiler. tabi ben hocayı hiç göremedim. ne mümkün onları görmek! ama asistanı aracılığıyla kalçamda kireçlenme başladığını söylemiş.
kendim özel bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum. orada bulunan prof. dr şafak şahlan'a gittim. o da kireçlenme olduğunu söyledi. ama çok ikilem yaşıyordum. banan ne zaman ağrılarım artıp hareket kısıtlılığım başlarsa protez takılacağını söyleiler ama hiç birisi de yaşımı göz önünde bulundurmuyorlardı. hoş şafak beye para vermediğim için pekte ilgilenmedi zaten ve sonun da gene ameliyatımı yapan prof dr tuncay centel in muayenehanesine gittim.
bana kireçlenme değil avasküler nekroz olduğunu söyledi. gittiğim doktorlardan sadece o yaşımı göz önünde bulundurarak protez ameliyatını geciktirmemiz için bişeyler yapmamız gerektiğini savundu.
neye inanıcağımı şaşırdım. avn mi yoksa kireçlenme mi?
biliyorum çok uzattım. bilerek doktorların isimlerini verdim. belki onlar hakkında bilgi sahibi olanınız vardır diye. 4. bir doktora gitmeli miyim bilemiyorum. gitsem bile bu doktor kim olmalı, onu hiç bilmiyorum..?
yardımcı olursanız sevinirim...

AVN, MR çekimi sonucunda, teşhisi konabilecek bir hastalıktır. Yani, siz 4. doktora da gitseniz teşhisin değişmeyeceğini sanıyorum. Burada doktorun tutumu ve uygulayacağı tedavi önemlidir.

AVN, çok şiddetli ağrılı bir hastalıktır. Böbrek taşı düşürürken çekilen ağrıyla eştir. İkisini de yaşadığım için biliyorum. Duvarları yumrukladığımı bilirim. Avn, kireçlenmeyle beraber de ilerleyebiliyor. Bana da hem AVN hem kireçlenme var denildi.

Yaş, sanırım şu noktada önemli: Kalçaya takılan protezlerin şimdiki teknolojiyle ömürleri max. 25 yıl... 55 yaş üstü bir hastaya bir kere protez takılsın mantığıyla yaklaşılıyor. (Sanırım)

2006 Yılının Ocak ayında, bana ilk AVN teşhisi konulduğunda yaşadıklarınızın aynısını yaşadım. Yaş denildi, bekleyelim denildi, AVN nin ilerlemesi durabilir denildi, kaplıca tedavisi denildi vs... Hepsini denedim. 1 Buçuk yıl bekledim. Daha kötüye gitti... Ben 5 doktora görünmüştüm. Hepsi aynı şeyi söyledi: Protez takılacak.

Senin karar vermen gereken nokta da şu: Avn öncesi nasıldım? Şimdi nasılım? Yaşam kalitem ne ölçüde etkilendi. Bu şekilde hayatımı sürdürebilir miyim? Ağrılarım dayanılmayacak durumda mı?

Sana özel mesaj yazıyorum, cevaplarsan bildiklerimi anlatırım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

aradan çok zaman geçmiş ama Antalya da mr, sintiğrafi sonucu bana avn dediler, eğirdir kemik hastanesindeki dr.lar kireçleme, kemik ölmüş, çürümüş dedi, birisi doğuştan tümör varmış dedi dedi dedi dedi yani kaç dr. gidersen o kadar çok şey söylüyorlar.benim kemik sintiğrafisine göre 4 son evredeydi, 2 evredeyken bazıları t-kanlandırma, bazıları aşılama diyor ameliyatının faydası oluyormuş 4 aşamada hiçbir işe yaramıyormuş, kireçlenmenin ilk aşamalarındaysa fizik tedavi yatakta istirahat kaplıca, deniz faydaları oluyor haa bide alternatif tıbbın faydası (Ozon tedavisi, bitkisel tedaviler vb.)oluyor ama geç kalınmışsa benim gibi 4 evrelerdeyse Protezden başka yapılacak bişey kalmıyor.Protezi ne kadar geçiktirir seniz o kadar iyi ben 74 d.luyum (34yaş) 6 ay kadar önce sol kalça femur başı ve boynu çürüdüğü, kireçlendiği, öldüğü, avn olduğu hepsi aynı kapıya çıkıyor protez amaliyatı oldum, hala gel gitler yaşıyorum. Keşke olmasaydım dediğim günler saatler az değil.

serrude hanıma:
"Keşke olmasaydım dediğim günler saatler az değil. " demişsiniz?nedir rahatsız eden şeyler sizi protezde?
saygılar

Merhaba doktorlar bana da ameliyat demişti. Çok araştırdım. Bir Amerikan şirketinin tozu, başka bir şirketinin suyunu, çınar yaprağı, yumurta kabuğu, bir Fitoterabistin önce bir damarlara masajdan sonra 2 aylık dört kutu bitkisel tableti, omega 3, 10 gün evde istirahat, 20 gün fizik tedavi gördüm. Bunların hepsinide 2 aylık bir sürede gerçekleştirdim. Bundan dolayı email atan arkadaşlara biraz bekleyin demiştim. Başka bir rahatsız arkadaş yaptıklarımı tek tek denedi. Kesin ne ile tedavi olduğumu İnşallah buldum .
1-En faydalı olanı arkadaşın denemesine göre ALOVERA FOROVER FREEDOM denen portakal karışımı bir içecektir.
Bu arkadaşa önermiştim 15 gün kullanmış ve rahatsızlığının % 20'si geçmiş. Diğerlerini de denemişti ancak bu hastalığa en faydalı olduğuna inandığım bu içecektir. Ayrıntılı olarak görüşmek isterseniz Telefonumu yazıyorum. 0 505 626 00 28
Allah Şifa Verir İnşallah

Avasküler negros (Aseptik Negros )

Merhabalar Avn hakkında konuşulanları gördum(yaşım 16) evett baya önce konuşulmuş amaaa ben yınede yazmak istedimm Bende Avn hastasıyım benım rhaszlık hikayem şöyle gelişti 2011 de romatızmal bir rahatsızlık geçirdiım bu yuzdende kortızon tedavısı aldım kortızonu almka zorundaydım.Kortızonu sadece 1 ay kullandım amam çok yuksek dozda içtiğim için zararlarını gördum pekala... buarada bılmıyorduk sonradan örendık kı bu kortızon meretini kullanırken çok dikkatlı olunmalıymış vücut mıkroba karşı çok yatkın oluyormuş ben bunu ozamanlar bılmıyordum.bu süre içinde açıkcası kendıme dikkat etmedim ve bunun sonucundada bir gün sol kalça kasık bölgemde ağrı oluştu ilk önemsemedıkkk ama.. ağrı gün geçitkçe arttı ve ben tamamıyle yuruyemez hale geldim. ve inanılmaz bir acı çekıyordum her hareketımde ağrı acı vardıı.. hatırlaması bile kötü..! neyse araştırıldı ve dendıkı Avasküler negros tabı ozamanlar bılmıyordum ne oldunu ha bu arada sizlerın burda yazmış oldunuz avaskuler negros rahatsızlarında mıkrop olayı yokdu aksılık bende mıkropda vardı:ss buda benım tedavımı katt kat zorlaştırdıı yanı sol femur başında salmonella denılen mıkrop üremiş ve kemiğe zarar veriyordu hemen amelıyata alındım ve oradakı mıkromu temzıledılar . ha temızlediler diiynce hemen 3 gun sonra ayağa kalktım sanmayınn..nerdeyse 1 bucuk ay hastahane yattı mve bu süre zarfında antıbıyotık tedavısı gördum 1 bucuk ayın sonunda ayağa kalktım ama hala berbattım.eve geldık ilaçlarıam devam ettım (1 yıl antıbıyotık tedavısı aldım )antıbıyotığe dedilerkı zamanla kuruyacak oradakı mıkrop benım tedavım iyileşmem zamanla oldu ilk 2-3 ay yürüteçle yürüdüm sonra çift değnekle 1-2 ay sonra tek değnekle yürüdüm ve 4-5 ay sonra değneğide bıraktım ordakı mıkrop gıttıkce ağrılarımda zmaanla gitti bu arada oradakı mıkroprtan dolayı pekala kemğım zarar görmuşş :Ss 2-3 tane ortapediste gittim onlar amelıyatın yanı protezın şuanda gereklı olmadığını sölediler. yıne bu arada evet değneklerı faln bırakmıştım ama yürüyüşüm hala bozuktu baya topallıyordumm.. ama gün gün ay ay iyi ye gittim ilk önce her ay kontrollere gidyrduk sonra 3 ayda bır gtmeye başaldık ve her gittiğimde doktolarım değişikliği fark ediyordu.zaten ortapedistlerımde o göruntunun zamanla düzelceğini sylemişlerdi doğruda söylemişler..en son 2 gun önce yıne kontrole gittim (her 3 ayda bir Mr çektırmeye gidiyorum ) ve inanamadılar benı her gittiğimde yürütüyorlardı zaten busefer sen resmen iyileşmişsın dediler.. tabıkı çok mutluyum . protezıde şöyle dedilerr.. sen bi işini eline al evlen çocuk çoluğa karış deiler yanı 30-40 yaşlarında olursa olur oda belkıı.. ben zmanlada o kemıkten hasarın gittiğine ve dahada gideceğine inanıyorum..çunku yaşım küçük kemık gelışimim devam ediyor zaten bu rahatsızlığı ne kadar küçük geçirirse bir kişi o kadar iyiymış çunku kemık kendını yenılıyormuşş.Evet söyleyeceklerım bu kadar haa bu yazdılarımdan sonuç olarak şunlarrıda yazmak istiyorum:
1.Kortızon alıyorsanız çok çok dıkkatlı olunn !! Hastalanmayın(grip,nezle,soğıkalgınlığı vs vs.)
2.Kortızon nadiren kımı zman mıkrop üretip hasar veriyor maalesef o nadirlerden biriydim.Ama mıkrop olmasa bile hasar verdiğinide duydum çok kez aman diyim kortızona dikkat tabıkı bu hastalık tek bu ilaçtan olmuyor kımılerı kaza geçirdiği içinde bu hastalığa yakalanıyor.
3.Benım gııbı iltihaplı bi avaskuler negros yaşaıyorsanız muhtemelen doktorlar siizi acil ameliyata almak isteyeceklerdir ki zaten mıkrop varsa süreklı ateşleneceksınız buyuzden acil ameliyat olun mıkrobu temızlesinler..
4.Eğer mıkrop yoksa ama AVN dedilerse amelıyat olamk için hiçç acele etmeyın bol bol istirahat edin.fizik tedavı görun.dinlenın yük taşımayın.bunlar hem ameliyatı gecıktırırhemde belkıde amelıyatada gerek kalmadan iyileşirsiniz..
ÇOK FAZLA UZUN YAZDIM FARKINDAYIM AMA YAZMAK ZORUNDA HİSSETTIM KENDIMI İNŞALLAH BU YAZI BU HASTALIKDA SORULARI OLANLARA ULAŞIR..NEREDEYSE BU HASTALIĞIN KİTABINI YAZACAK KADAR BİLGİM VAR BUNLAR BİLDİKLERIMIN BİR KISMI BAŞKA TEDAVI YOLLARIDA ÖNEREBILİRİM.. MSN Adresimden ulaşabılırsınız sorular için :hayatguzeldir04@hotmail.com
Herkese acil şifalar diliyorumm...:):)

Avn

Arkadaşlar bende ameliyat olmaya karar verdim fakat istanbulda en iyi bu ameliyatı yapacak dr isimlerini yazarmısınız

Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlarımızın paylaşımlarını bekliyorz.

arkadaşlar merhaba. öncelikle hepinize geçmiş olsun. yazılanları okudum. yaşım 29. geçen sene bu zamanlar da beyin kanaması geçirmiştim. o sırada kortizon kullanmışlardı. kortizondan kaynaklı bu sene ayaklarımda avazküler nekroz oluşmuş. sol kalça ağırlıklı olmak üzere sağ tarafta da var. 2 taraflı yani. işten çıkarıldım bu sebeple.daha ilk evresindeyim. ilaç tedavisi görüyorum.fizik tedaviye de gidiyorum ancak fizik tedavim bitecek.bu rahatsızlığa iyi gelebilecek herhangi bir bitkisel bir çözüm var mı? iyileşebilir miyim? internetten de araştırıyorum ben. doktorumun dediklerini de yapıyorum. herkes değişik şeyler söylemiş. ister istemez kafa karışıklığı oluyor.doktorum şu an ameliyatı önermedi. valla ne bileyim ne yapacağımı şaşırdım.yardımlarınızı bekliyorum.

geçmiş olsun,

bu hastalık öksüz kalmış, sahip çıkan yok,

doktorlrında hastalarında kafası karışık,

oksijen tdavisi alırken birisi ile tanışmıştım, onu aradım geçen o kurtulmuş çok şükür, ama 4-5 hiç ayağına basmamıştı, iginç bir hastalk bu.

allah herkese şifa versin, herkes bişe yazıyor.......

arkadaşlar,
tekirdada op.dr.Bülent kılıç adında bii varmış, tek seansta diz ve kalça problemlerini iyileştirdiğini söylüyor, kanaltürk e de çıkmış,
ben aradım, cd yi gönder bakalım ona göre karar verelim dediler , eğer tedavi olursam rakam nolur dedim, muayene 250 tl, tek kalça 7.500 tl,

duyan varmı böle bişe lütfen paylaşın......

değerli arkdaşlar merhaba ;
uzun süredir bende romatoid artrid + aveskuler nekroz + akilozan spondilit hastasıyım ve çözüm için yazılanları takipteydim. sadece burası değil başka yerleride araştırıyoeum.

ben şu anda bir uygulama içersindeyim 5 hafta dolacak yarın. 11 haftalık b ir süreç takibindeyim. AİDİN SALİH / gerçek tıp kitabında yazanlar üzerine bir uygulama yapıyoruz. hatice misge hanım ile görüştüm. kan grubuna göre beslenme ve bir zayıflama süreci sürüyor. takibinde hacamat ve lağman var.

şayet çaresiz kaldım diyen varsa benim ağrılarım 2. hafta durdu. internette çokça bilgi var lütfen izleyin. siteyi çok takip edemiyorum işim gereği. 5 hafta geçti sonuçlara göre yazmak aklıma geldi . zorda olanlar varsa araştırsınlar bi baksınlar. allah herkese şifa versin.

merhaba arkadaşlar aradan 7 yıl geçti bu zaman zarfında en az 100 kişi beni aradı hepsine de neler kullandığımı tek tek anlattım, yardımcı olmaya çalıştım ancak ben yüzde yüz faydalandım iyileştim diye bana geri dönüş olmadı. Belki de sadece bana yaradı kullandıklarım. Allaha şükür ben iyileştim ama diğer anlattığım arkadaşlar herhalde benim kadar şanslı değillermiş diyorum. Başka da elimden başka bir şey gelmiyor. Allahtan herkese acil şifalar diliyorum.

Üst Alt