Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler Nekroz hastalığından ameliyat oldum. Sakatlık raporu alabilir miyim?

streetglow

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar...Herkese kolaylıklar diliyorum...Ben 28 yaşındayım,Kayseri'de ikamet etmekteyim ve özel bir firmada makine mühendisi olarak görev yapmaktayım...1995 yılında "avasküler nekroz" tanısıyla sol femur başı kemiğimden ameliyat edildim.Geçen ekim ayında askerlikten "femur başı yüzey harabiyeti" kararıyla TSK sağlık yönetmeliğinin ilgili maddesi dahilinde barışta askerlik yapamaz,savaşta görev alır kararı alındı.Hareketlerimde pek kısıtlık yok ancak fazla ayakta durduğumda,ağırlık kaldırdığımda ameliyat bölgesinde ve belimde aşırı ağrı duymaktayım.

Bütün bunlar dahilinde engelli raporu alma gibi bir durumum olabilirmi?Olursada bunun avantaj ve dezavantajları hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim...

Şimdiden teşekkür ederim...Herkese iyi günler...

Merhaba, bende 28 yaşındayım ve romatizma için kullandığım kortizonlu ilaca bağlı avasküler nekroz oluştu.1 yılı aşkındır artık sol kalça eklemimi kullanamıyorum yani ayakkabı giymek çorap giymek bunlar tam bir işkence, hayatımı ona göre ayarladım ama çok zorlandığım zamanlar oluyor.
Bu durumdayken bende engelli raporu için 2 kez başvurdum, çalışıyorum fakat daha az yorulabileceğim bir işte çalışmak ve erken emeklilik için başvurmuştum.İlkinde %10 2.sinde %30 verdiler ve ikisindede kalçaya oran vermediler romatizmaya oran verdiler. Protez ameliyatı olduğunda sanırım oran veriliyor.Ama ameliyat olmadan hareketler kısıtlıyken verilmesi gerek sistemi anlamak imkansız.
Sizde şansınızı deneyin birşey kaybetmezsiniz ama sadece avasküler nekrozdan oran alamayabilirsiniz.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun...ayrıca bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim...Doktorlarım rahatsızlığım sebebiyle ameliyat bölgesinde zamanla kireçleme olacağını ve ileriki yaşlarda kalça hareketlerimin kısıtlanabileceğini söylediler.hatta son kontrollerimde azda olsa kireçlenmenin başladığını ilettiler.bunun içinde bu raporla kendimi korumak adına rapor almak istiyorum.Bu doğrultuda izleyeceğim yol hakkında bilginizi paylaşırmısınız.

p

nesli artık orotezdede %40 vermiyorlar öncede tamamdı şimdi iyi sonuç varsa %28

Üst Alt