Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler nekroz var akciğer sarkoidoz hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

tansucilek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bende nisan 2014 sol kalçama protez takıldı sağ kalçamda da avasküler nekroz var akciğer sarkoidoz hastasıyım ne kadar oranda rapor alırım birde rapor için hangi hastane ve hangi yol izlenmeli. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

bu rapor olayında yüzde 40 engelli kadrosuna geçmeye yeten bir oran ama almış olduğum rapor ile beni erken emekli etme ihtimali var mıdır varsa bunun sonucunda ne kadar maaş bağlanır. Çünkü forumda okuduğum rakamlar 300-1000 lira aralığında bişey yada ben yanlış anladım ve birazda korktum doğrusu ne yalan söyleyeyim.

Avasküler Nekroz için, hareket kısıtlılığına göre oran veriliyor. Yüzde kaç olacağını bilemeyiz. Erken emeklilik hakkınızdan yararlanabilirsiniz. Maaşınız ne kadar olur bilemem, ama şu konuyu okursanız emekli olan kişiler bilgilerini paylaşmışlar size fikir olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Akciğer rahatsızlıkları için alınabilecek oranlar:

Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

Not: Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen.

Bana 4 yıl önce teşhis konuldu. Kalçadan değil. Sol dizimde çıktı bu hastalık ve maalesef diz üzerine yapılan ameliyatların pek de olumlu sonuç vermediğini öğrenince ameliyat olmaktan korktum. benim 24 yıllık hizmetim ve 7000 civarında çalışma iş günüm olduğu için hastalığımı söylememe gerek kalmadan geçen sene 2013 mayıs ayında emekli oldum. Maalesef maaş çok tatmin edici değil. SSK emeklisiyim (ama emekli sandığından 10 yıl bir hizmetim var ) ve 1235 tl ücret alıyorum. Bu yıl ki zamla eh biraz daha artacak ama 1275 civarında olacakmış. Yine de komik...

Ramazan başında sağ kalçama da protez takıldı. Sonrasında raporumu aldım. Protezler için 19+19 akciğer sarkoidozu içinde 40 toplamda yüzde 61 iki yıl süreli rapor almış oldum. Şimdi aldığım bu raporu vergi indirimi için işyerimemi yoksa vergi dairesine mi vermem lazım. Birde özürlü kimlik kartı için nereye ve nasıl başvurmam lazım yardımlarınıza teşekkürler.

tansucilek kardesim bende sarkoidoz hastasiyim 10 yildir surekli kortizon aliyorum direncli sarkoidoz ilaclardan kalca kemigi eridi rapor verirlermi bu arada ace degeri cok yuksek

Merhaba, biraz geç oldu cevap özür dilerim.
Şimdi avasküler nekroza oran veriliyor mu bilmiyorum. Ama yazımda yazıyor her bir kalça protezi için 19+19 oran aldım. Herkesin durumuna göre iyi yada kötü olma durumuna göre farklı olabiliyor oranlar.
Sarkoidoz için %40 aldım. Bilmiyorum cevap oldumu.

Arkadaşlar sarkoidoz hastalığının 3 evresine ne kakadar oran verirler

Üst Alt