Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler nekroz ve kalça protezi tecrübesi

HiraHan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. Bu yazıyı AVN Hastası olup protez konusunda kararsız kalanlara yardımcı olabilmek amacıyla yazıyorum. 2013 yılı ekim ayında İki ayaktada AVN teşhisi kondu. Sol ayağım ilerlediği için kasımda diğeri başlangıç olduğundan şubat 2014 te Decompresion, Foraj ameliyatları oldum. Fakat sol ayağımdaki ağrılarımda hiç bir değişme olmadığı gibi gittikçe çoğaldı. İzmir de gitmediğim hastane ( Şifa, Egepol, Gazi özel hastaneleri, Urla kemik hst, 9 eylül prof. Hasan Tatari, Ege üniversitesi prf. Dündar Sabah) kalmadı. Hepsinin ortak kararı TOTAL KALÇA PROTEZİ takılması oldu. Fakat çoğu yaşımın 44 olması sebebiyle erken olduğu 50 yaşıma kadar ağrılara dayanmamı tavsiye ettiler. Gün geçtikçe ağrı kesici ve kas gevşetici iğneler işe yaramaz oldu ve bir doktorun bana " 50 yaşına kadar yaşayacağının garantisimi var bu acıyla yaşama" demesiyle 3 KASIM 2014 te sol kalçama TOTAL KALÇA PROTEZİ takıldı. Bu gün 15 gün oldu. İyikide olmuşum boşu boşuna aylarca acılar içinde yaşamışım.
Ameliyat ve sürece gelince: yaklaşık 2-3 saat süren bir ameliyat, kesinlikle dayanılamıyacak acılar yok 2. gün ayağa kaldırılıp yürütülüyorsunuz ve artık acı hissetmiyorsunuz. 4. gün hastaneden çıktım.3 gün yürüteç kullanarak evin içerisinde yürüyüşler yapıp tek koltuk altı bastona geçtim ve 1. haftanın başında tek taraflı bastona geçip yürümeye başladım. Kesinlikle hiç bir ağrınız olmuyor sadece acaba bişi olurmu acırmı korkusu o kadar. Bu gün 16. günüm tek başıma ilk kez sokağa çıkıp yürüyüş yaptım. Kişiye göre değişebilir ama inanın korkularım yersizmiş. Bu gün dikişlerim alındı. Bu arada ben özel hastanemi devlet hastanesindemi ameliyat olayım diye çok kararsız kalırken bir Hocamın söylediği söz beni İzmir Araştırma Eğitim Hastanesinde karar kıldırdı. " Özel hastanede yılda 2-3 protez ameliyatı yapılırken bu hastanelerde haftada 10-15 protez takıldığı çok tecrübeli oldukları" sözü üzerine Ameliyat oldum. Yazı biraz uzun olduğu için daha fazla detaya girmiyorum sorularınız olursa sıkılmadan herşeyi anlatırım. internette yazılan herşeyi okuyup etkilendiğimden ortada kalmıştım, ama yaşamış tecrübeli birisi olarak yardımcı olmaya hazırım. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsum umarım uzun yıllar boyunca prptezinizi sağlıkla kullanırsınız.

Islık çok teşekkürler kardeşim. Sanada geçmiş olsun

HiraHan geçmiş olsun sana, bende aynı hastalıktan ve aynı işlemlerden geçtikten sonra sol kalçama total protez takıldı. Ameliyatımı nisan ayında oldum şuana kadar bir sıkıntım yok çok şükür. Fakat sağ kalçamda sıkıntı devam etmekte doktorum yaşımın genç olduğunu ve biraz daha beklememi söyledi. Bu arada yaşım 39.

Tansu teşekkür ederim. Sol kalçama Kasım'da protez takılmıştı. Fakat sebebini bilemedikleri bir nedenle protezin bir parçası kırılmasıyla 15 gün önce tekrar ameliyat olup kırık parçayı değiştirdiler. Şimdi evde Süreci bekliyorum. Sen daha tecrübelisin, bu protezi hissetme durumu ne zaman son buluyor, bir de ne zaman araba kullanabiliriz. Benimde sağ kalçada problemli sonuçta ağrılar artınca protez taktırıcam. Yaşın daha erken olayını banada çok söylediler ama o acıları çekmektense protez taktırırım. Yarın ölmeyeceğimi kim garanti verebilir:) çok çok geçmiş olsun

Tekrar geçmiş olsun inşallah sıkıntılarından çabuk kurtulur ve iyileşirsin. Ben bir ay sonra araç kullanmaya başladım bu senin kendini ne kadar güçlü hissettiğinle alakalı bir durum diye biliyorum. Ben hala bazen protezi hissediyorum ama bana sorun yaşatmıyor, sorun sağ kalçamda tek başıma çorap bile giyemiyorum. Hayırlısı inşallah bakalım

geçmiş olsun hira hanım,

aksama falan varmı, yürmeniz nasıl, günlük aktivitelerinizi yapabiliyormusunuz, oturabiliyomusuuz?

Üst Alt