Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler nekrozdan emekli olunabilir mi?

bilyjoe82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Avasküler nekroza yakalandığımı öğreneli yaklaşık 3 ay oldu.2 yıl önce de bel fıtığı ameliyatı oldum; 6 tane platinim mevcut.Özel sektörde 2000 yılından bu yana sigortalı olarak çalışıyorum.(1,5 aydır istirahatliyim).Sorum şu ki sizce bu koşullarda % kaç engelli raporu alabilirim? Bu yüzdeye bağlı olarak emekli olabilir miyim? Açılmış olan konularda araştırma yaptım ancak engelli maaşı-malulen emekli maaşı- işgöremezlik maaşı gibi terimler kafamı karıştırdı. Bunlardan hangileri hangi koşullarda bağlanıyor? Aydınlatmanızı rica ediyorum.

bilyjoe82,
Hangi oranda rapor alırsınız bilemiyorum. Hangi oranda rapor ala bilirsiniz doktorunuza danışmanız gerekli %40 ve üzeri bir rapor alabilirseniz ve bu rapor ile vergi indirim hakkı alp erken emekli olabilirsiniz.

Bende AVN var. Fakat araştırmalarıma istinaden %10 ile % 30 arası hareket kısıtlılığı ve diğer hastalıklara göre değişen oran alanlar var. Hiç oran alamayanlarda. Tek kalça total proteze %19 çift kalça ise % 38-39 da kalıyormuş.

Anladığım kadarıyla siz rapor almadınız serkan1976 , öyle değil mi? Rapor almış olan üyeler var mı, onlara nasıl ulaşılabilir? Protez ameliyatı olmak istemiyorum; zaten heyete gitdiğim ege üniversitesi doktorları da ileri evrede olmadığını yaşım genç olduğu için protezin ileri evrelerde yapılmasının daha doğru olduğunu söylediler.Ancak sorun şu ki çok hareketli bir işte çalışıyorum.Şimdilik istirahatliyim ancak işe döndüğümde yeniden tempolu bir sürecin içerisine gireceğim.Dolayısıyla ileri evreye dönüşme ihtimali ve protez ameliyatı mecbur olacak gibi görünüyor.Buna sebebiyet vermemek için sizce ne yapmalıyım?

Merhaba. Benim de benzer bir durumum var. Ancak tedavim sürdüğü için henüz engelli raporumu alamadım. 2 ay sonra raporu almak için tekrar gideceğim.(AVN hastasıyım çift kalça protezi ve belde 6 adet platin vida mevcut; bel için %10 verildi, kalça protezleri puanlanmadı) 07.2000 sigorta başlangıcım.En son 5200 prim günüm olduğunu biliyorum ve engelli raporuna, vergi muafiyeti almak için başvurdum. Naçizane birkaç sorum olacak benim de :)
1-Çalışmaya başladıktan sonra engelli olanlarda emeklilik için prim gün sayıları tablodaki gibi mi? Başka bir yerde, benim koşulumda %40 oranı alırsam prim gün sayısının 6400 gün olduğunu okudum?
2-Yaklaşık 1 yıldır bu rahatsızlık ve operasyonlar nedeniyle raporluyum. Ancak işveren iyi niyetle prim ödemeyi sürdürüyor. Bu durum emeklilik halinde maaşın düşmesine mi yol açacak?
3-Brüt maaşım 3.750 TL. Bu koşullarda emekli olabilirsem şayet ne kadar bir maaş alabilirim sizce?
4-Herhangi bir tavsiyeniz varsa (emeklilik , muafiyet, maaş, prim gibi konularda )şunu yap bunu yapma şeklinde önerileriniz olursa ve paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler, saygılar...

bilyjoe82

sitede ayni hastaligi yasayanlarin tecrubeleri var..bilgi edinin bence...baslik altinda..

2008_oncesi.PNG

Üst Alt