Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AVN hastası olup ÖTV muafiyeti alabilen var mı?

gercexs

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Benm her iki kalcamdada avaskuler nekroz var ve iki kalcadada cökme mevcut ötv muafiyetim mumkunmudr tecrubesi olan varmi?(engelli raporm var %50)

Benim her iki kalçada avn. 2 diz lateralde daralma ve sol ayak bileğinde avn. var. sol ayak bileğimde kısıt olduğu için aldım. ancak sadece kalçalar için nasıl bir rapor verilir bilemedim. bence başvurun ama büyük ihtimalle elden tertibat verirler iki kalçanızda da sıkıntı varsa. yada hiç vermeye bilirlerde. bende ilk başvurumda alamadım. 2. başvurumda verdiler kodları.

Not: %50 oran 2 kalça avn için mi verildi yoksa başka rahatsızlığınız da var mı ? ayrıca protez var mı kalçalarınızda ?

Avn icin henuz oran almadan %50 crohn iicin var eger ehliyt raporumda ötv muafiyeti olursa englli raporuma avn de ekleticm protez yok her iki klcamdada cokme var ama

aile hekiminden işlemleri başlat , uzman doktora sevk edecek. sonra il sağlık kurulu. kodlar verilir ehliyetini alırsan sağlık raporunu da yenilersin. avn ye protez yoksa çok düşük oran veriyorlar. benim 2 kalça stage 4 %5+%3 verdiler. kodlar verilirse oranın önemi yok.

Dedigin gbi kod onmli degil su asamada ehliyt onmli bu sekilde alabilen olduysa emsal acisindan siruyorum ona gore islemleri baslaticm

Avasküler nekroz ile ilgili ÖTV muafiyeti alabilen var mı?

Herkeze kolaylıklar diliyorum arkadaşlar benim sağ kalça 4. Evre sol kalça 3. Evre avasküler nekrozum var çift kalçadada çökme mevcut durumum ile ilgili ötv muafiyeti alabilirmiyim merek ediyorum duruma emsal teşkil edicek arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi?

Biliyorsunuz ÖTV'siz araç için 2 seçenek var: %90 üzeri engel ya da Ortopedik engelli olup özel tertibatlı araç kullanabilme.

Sizin engeliniz sanırım %90 altı?

Eğer engelli raporunuzda ortopedik engeli işaretli ise ve ehliyetiniz varsa(alabiliyorsanız) ehliyet sağlık kurulunun vereceği özel tertibat kodları ile ÖTV'siz araç alabilirsiniz.

Mesajın için teşekkürler ancak benm merak ettiğim ötv muafiyeti alabilen Avasküler Nekroz hastası arkadasımız varmı?

gercexs

Merhabalar ben avasküler nekroz hastasıyım sol ayakta ameliyat oldum sonucum açıklandı fakat olumsuz sonuç aldım sonuca itiraz edeceğim

Üst Alt