Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'da devletin verdiği akülü tekerlekli sandalyeler hakkında bilgi..?

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar avrupada devletin verdiyi akülü t-sandalyeler hangi hesap kitapla veriliyor ve bunu bizim devletlerimiz neden yapamıyor, belki formülün bulsak ve devletimize teklif etsek bizdede mümkün olur?!

Avrupada devletin verdiyi akülü t-sandalyeler hangi hesap kitapla veriliyor, formülü tam olarak nasıldır?

nedeni ni söyleyim

omurilik felçlilerine ve yürümede zorluk çekenlere aktif sandelye ve akülü sandelyeyi ssk karşılasa türkiyenin değil dünyanın bütçesi yetmez.. 5.000 tl lik akülü tekerlekli sandelyeyi 46.000 tl ye fatura edilip verilirse nolurr biliyormusun.. trafik kazalarındaki olan fatura bu oluyor ... şimdi naptı araç sigortası artık karşılamıyor .... zor bencee vermesin ssk karşılamasın boşverr bütçe batarrrrrr imf ye muhtaç kalırızz

devlet hastanelerinden saglık raporu alacaksiniz.ve ayrıca akulu sandelye kullanır raporu alacaksınız.bu raporlar ile sosyal guvenlik kuruluşuna başvuracaksınız .azerbaycandaki sosyal guvenlik kurumu varsa oraya talepde bulunacaksınız.yok ise. belediyelere yada kamu kurumlarina.devlet kurumlarinada başvurulur.
azerbaycan sistemini bilmediigm için tahmini olarak yazdım.hatalı yanliş ise affola

Arkadaşlar bana Türkiye♥Azerbaycan'dakı değil,
avrupadakı devletin verdiyi akülü t-sandalyeler hangi hesap kitapla veriliyor, formülü tam olarak nedir nasıldır bu bilgi lazım.

Neyin hesabı? Neyin kitabı?
Olay gayet basit. Protez, ortez, t. sandalye. Orda ilaç gibidir.
Dr. ihtiyacını yazar sende gidersin aynı eczaneden ilacını temin eder gibi en az yan etkili en son teknolojisi ne ise temin edersin.

Neyin hesabı? Neyin kitabı?
Kanse hastasına aman bu nasıl olsa ölecek diyerek tedavisinden mi kısıyor da devlet.
Kalkmış engellinin yaşamsal hareket kabiliyetini kısıtlıyor:confused:?
Dağa çıkacak biri varsa oda Türkiyede engellidir.
Gerçekten mağdur ediliyoruz. Hakkımız verilmiyor.

Dünyadaki en son batıcak ülke Türkiyedir.
Amerika batar Türkiye batmaz. Yukarda bi ileri zekalı bunları öderse devlet batar demiş.
sgk kesintisi dünyada en çok ödüyen insan türk insanıdır.
Buna karşın aldığı hizmet karşılıksızdır. İsraf elbet vardır. Üçkağıt elbet vardır.
Ama bunları mazeret gösteremezsiniz. Gene sizin yönetim beceriksizliğinizdir.
Bunları önlemek ve en kaliteli hizmeti vermek imanın gereğidir. İnsan olan mazeret üretmez. Heleki yönetici ise!

Avrupayı geç avrupa diyince birileri yanlış anlıyor.
Arap vatandaşına ayda 30000$ maaş veriyor. Yanlış anlaşılmasın sağlıklı vatandaşına, her vatandaşa veriliyor.
Keza gene libyada yanlış hatırlamıyorsam 1500$ veya daha fazla maaş veriliyordu.
Buna rağmen ilkede iç isyan çıktı.:confused:
Bizdede milli gelir kişibaşı hesapda 16000$ olmuş. Ayda 100 tl geliri olmayana, devlet sakat maaşı bağlıyor 3 ayda 500 tl...:confused:

hakko.0101;
Demek bürokratların merso ları batmıyorda sana engellinin akülküsü batıyor.?.

Ben avrupa ülkelerinden onagöre bahs etdimki, onlarda doğal servetle değil sağlam vergi sistemi ve güclü ekonomi ile büdce doluyor ve vatandaşlara faydalı oluyor.

Ben düşünüyorum ki, itirazın en güzel yolu numune olmakdır, işte bende bu formülün ne olduğun öğrenmek istiyorum ki, bunu devletlerimizden insan gibi yaşamanı talep etdikde bu formülü onlara görsetelim ki, kıvıramasınlar.

Zaur;

Burdan daha sağlam bir vergi toplayan ülke sistemi olduğunu sanmıyorum:)
Telefon faturası 2 lira, vergisi ile toplam 7 lira?:confused:
Göstersene bir tane daha böyle toplıyabilen ülke? Gözteremezsin.
Para var. Engelliye para yok!... Anladinnnnn....

Zaten anladığım üçün soruyorum ya, engelli vatandaşına para bulan devletlerin formülü nedir yani sistem nasıl çalışıyor?

Üst Alt