Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avukata danışmak da ücretli midir? Malulen emeklilik konusunda avukat..? [Hukuk]

Konular
38
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.benim 07.01.2008 tarihinde malulen emeklilik başvurum oldu.05.11.2008 tarihinde başvurumun rededildiğine dair yazı elime geçti.yasal itiraz süresini geçtiğim için (en azından avukat arkadaşım bu şekilde dedi)sgk ya karşı dava açamadım.yine bu avukat arkadaşımın tavsiyesi üzerine 16.02.2009 da ankara sgk ya ve 18.02.2009 dada izmit sgk ya yeni bir dilekçe yazarak bunun sonucunu beklemeye başladım.şimdi benim öğrenmek istediğim yeni bir avukat bularak bu işi onla sürdürmek istiyorum.konuyu bire bir onla anlatıp neler yapılabileceğini öğrenmek istiyorum...

1)duruma hakimiyeti açısından avukatta ne gibi özellikler olmalı?
2)sadece durumumu anlatmak bilgisini almak içinde ücret veriliyor mu?veriliyorsa bu ücret ne kadardır?daha önce arkadaş ilgilendiği için maddiyat söz konusu olmadı.ama oda savsakladığı için yeni birini aramaya karar verdim.saygılarımla......

normalde danışma ücreti var.eğer sen davanı o avukata verirsen o zaman danışma ücreti almayabilir.benim avukatım danışma ücreti almamıştı çünkü davamı kendisine vermiştim.eğer maddi durumunuz iyi değilse bulunduğunuz yerin barosundan avukat talep edebilirsiniz...

Eğitim ve sağlıkta temel hizmetler parasız, üst düzey hizmetler ise -devlet eliyle olduğunda- oldukça makul fiyatlarla veriliyor. Ancak devletin üçüncü temel görevi olan adalet ne yazık ki bu ikisinin çok gerisinde kalmış durumda. Bir adliye binasında, bir icra dairesinde süreçlerin işleyişleri hakkında danışacak, yol gösterilecek yer bulamıyorsunuz. Eğer para verip avukat tutmamışsanız genellikle adaleti sağlamanız zor oluyor. Hukuki incelikleri bilmediğiniz için hakkınızı arayamıyor, arasanız bile haklı iken çok kolay hakkınızı kaybedebiliyor hatta haksız duruma düşebiliyorsunuz. Üstelik avukat tutmuş olsanız ve süreç sonunda haklı çıkmış olsanız bile kendi avukatınızın ücretini ödemeniz gerekiyor.Ücret tamamen karşı taraftan tahsil edilemiyor.

Bu adli süreçlerin düzeltilmesi bence ülkenin en öncelikli konuları arasında olmalı. Adalet sağlandıktan, kişiler etkin şekilde haklarını arayabildikten sonra zaten tüketici sorunlarından engelli haklarına kadar birçok sorun da kendiliğinden ya da çok kolayca çözülecektir.

Evet avukata danışmak ücretlidir. Nasıl ki ; bir doktora gidiyorsanız derdini anlatıyorsanız ve doktor size çözüm yöntemlerini söylüyorsa avukat aynı şeyi yapmaktadır. O nedenle ücret ödemek zorundasınız. Fakat bizim toplum bilincinde avukata danışma ücreti ödemek gibi bir alışkanlık yer etmemiştir. Defnexin de dediği gibi eğer davanızı o avukata vereceksiniz avukat sizden ayrıca danışma ücreti talep etmeyebilir. Ama avukata danışıp ücretini de ödemeyip davayı başkasına veren de çoktur :) Danışacağınız avukat iş hukuku konusunda uzman olursa çok daha iyi olur.

Evet avukata danışmak ücretlidir. Nasıl ki ; bir doktora gidiyorsanız derdini anlatıyorsanız ve doktor size çözüm yöntemlerini söylüyorsa avukat aynı şeyi yapmaktadır. O nedenle ücret ödemek zorundasınız.

Farklı yerden bakıyoruz. :)

Devlet koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini ücretsiz vermektedir. 1. Basamak sağlık kuruluşlarında danışmadan aşılamaya, muayeneden genel tahlillere kadar hemen her şey -sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar dahil- ücretsiz yapılmaktadır. 2. ve 3. Basamak devlet kuruluşlarında ise ücretler özel kuruluşlara oranla çok daha düşüktür ve hemen herkesin sağlık güvencesi, en azından konvansiyonel tetkik ve tedavi yöntemlerini karşılamakta; eğer kullanması gereken ilaçlar hayati tehlikesi varsa katkı payı ödenmeden temin edilmektedir.

Tabii eğer rahatlık istiyorsanız, ücreti karşılığında bir özel hekime de gidebilirsiniz. Kaldı ki artık çoğu özel kuruluşun da bir miktar fark karşılığında sağlık güvenceleri ile anlaşmaları var.

Sağlıkta kamu-özel arasında farklılık, teorik olarak, ücreti karşılığında "rahatlık, kolaylık" anlamına gelmekte. Devlet kurumunda sizi öldürüp, özel kurumda canlandırmazlar. İkisindeki doktor da aynı yöntemlerle size yaklaşır.

Ancak hukukta hak aramak için temel bir devlet organizasyonu yok. Örneğin icra dairesinde danışma birimi yok. Adli görevlilerden belirli bir sınırın dışında yardım alamassınız; üstelik bu çok doğru bir yaklaşım, zira bu görevliler tarafsız olmak zorunda. O nedenle mutlaka özel bir avukat tutmalısınız. Üstelik "özel" avukatın amacı sağlıktaki gibi kolaylık değil, karşı tarafa üstünlük sağlamak. Avukat tutmassanız, ilk mesajımda yazdığım gibi ufacık bir usül hatasından haksız duruma düşmeniz işten bile değil.

Eğitim, sağlık ve hukuk bir sosyal devletin temel görevleri. Bu yüzden argümanınız sosyal bir devlet ile uyuşmuyor. :)

Arkadaşın zaten bedava olduğu için savsaklamıştır.
Avukatlar danışma ücreti alırlar.

Bazı hukuk siteleri var oraya derdini yaz bakarsın bir uzman avukat cevap verir.

arkadaşlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.bu arada avukat arkadaşım askere gidiyormuş.o açıdan bu aralar ilgilenememiş.günahını aldım.

Üst Alt