Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avukatım tazminat konusunda beni yanlış bilgilendiriyor olabilir mi?

gsgs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

ben 4 yil once dolmusta yolcuyken kaza gecirdim.dolmus ana kusurlu.karsi taraf tali kusurluydu.
rapor oranim%21.
suan dava actim sigorta sirketlerine.henuz gunu verilmedi.bu asamada tali kusurlu olan arac 20 bin tl lik teklif yapti. avukatimda mahkemede hakim yeni rapor isterse oran duser ztn yuksek oran verilmis alalim dedi. bende kabul ettim.

on koltukta oturuyordum.kemerim takili degildi.oyuzden bana verecekleri paradan %20 lik kesinti yapmislar 20bin veriyorlar.

size sorum su: bu para normalmi?ve avukatim bana verilen parayi dusuk gosterip aradaki farki usulsuz bi sekilde kendi hesabina alip bana 20 bin lirasini yatirabilirmi? yani atiyorum sigorta 25 vermistir. ama avukat 20 diyip aradaki 5 bini benden habersiz kendi alabilirmi?

bu arada ahzu kabza yetkisi vermedim vekaletnamede.fakat avukatim basta toplamda 140 bin lira alabilirsin derken suan %20 lik kemer takmama kesintisini bahane edip 90 bin alabilirsin diyor. aradaki %20 lik kesinti olsa bile 112 bin yapmasi gerekirken neden bu kadar fark?
o yuzden soruyorum.ahzu kabza yetkisi vermedigim halde sigorta sirketiyle usulsuz sekilde aradaki farki dusuk gosterip kendi alabilirmi?

Yani sende de %20 lik kusur olduğundan dolayı alacağın paranın %20 si kesilerek kalan para sana ödeniyor.Bir yanlışlık yok.

MuraTTameR

iyide basta bana soylenen rakam 140 bindi.%20 dusunce 112 bin yapar.ama digerindende 70 alabilecegik soylenince ikisinin toplami 90 yapar.112 yapmasi gerekirken.

@gsgs
sizin bindiğiniz araç otobüsmüdü şehir içimi şehirler arası mı bunları bilmek gerekir dolmuşlarda birde ferdi koltuk sigortası var tam yazsanız çok iyi olcek birde senin avukatın nerden biliyormuş senin oranının yüksek aldığını neler kaldı sende kazada dediğin rakam az daha detaylı yazsan daha çok anlayıp daha çok cevap verebiliriz yaşın nedir falan filan bende otobüsde yolcudum benimde kemerim takılı değildi ama benden hiç de kemer takmama diye bir oran kesilmedi arasana kardeşim sigorta şirketini kendin görüşsene

hilal72

sehirici dolmustu benimkisi.yuksek oldugunu bende biliyorum.daha ince bi sigorta sirketiyle anlasmistim onlar almisti bana raporu.dolaplar dondugunu gozumle gordum.dr lara para yedirerek oran yukseldi.keza ben kendi dr uma da sordum bu oran verilmez demisti.oyuzden mahkemede yeniden rapor istenirse oran dusebilir.riske atmak istemedik.sigorta sirketini aramak b3nimde aklima geldi fakat dusundugum gibi bi alisveris varsa sirket ve avukat arasinda bu sorgumdan haberi olabilir ve davayi birakabilir.son dk da yeni avukat arayisinada girmek istemiyorum.bunla cuzi bi yuzdelige anlastik cunku ve arkadasin tanidigi.

@gsgs
senin sorgundan avukatın nerden haberi olcek arıceksin hangi sigorta ise hasar kısmını isteyip tc numaranı verceksin sonucunu sorceksin ödeneceği tutarı soracaksın neden ayıp olsunki avukatına cüzzi dediğin komisyon oranı ne kadar anlaştınız sen anlaştığın tutarı ödiyeceksin zaten

2014'de kaza geçirdik ve taminatımızı sigortadan aldık.
manevi tazminat davası açıldı ve gördüm ki sigorta şirketi de davanın tarafsız takipçisi.
öğrendiğime göre yeniden rapor alacakmışız. bu raporda oran düşük çıkar ise;
sigorta şirketi bize ödediği tazminattan geri ödeme isteyebilir mi?

lütfen bilen birisi bana yardımcı olsun.
varsa bildiğiniz örnek yada yasa bilgilendirin...

Saygılarımla...

Üst Alt