Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avukatın küfretmesine karşı ne yapabilirim? [Hukuk]

Gkhn ilgn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm ben trafik kazası yaptım dosyami avukata verdim gün geldiğinde paraya ihtiyacım var dedim bana dosyayı yarı yarıya çözdürecegini söyledi bende tamam dedim bana 40 bin TL ye işlem tamam yarı sana yarı karşı tarafa dedi bende bana 25 bin TL lazım dedim oda bana sana düşen 19 bin TL o zaman sana 6 bin TL borç veriyorum senete imza at dedi bende aldım senete imza attım ve protokole de şu avukattan elden 25 bin TL aldım diye kendi elimle yazdım imza attım

gün geldi bir öğrendim ki sigorta ile anlaşma yapmış 45 bin TL almış kendisini aradım bana telefonda küfür etti seni şey ederim sen bir top olursun benim gerçek yüzümü görmedin dedi bende ses kaydı yaptım diğer bir konu ise elden aldım diye yazdığım 25 bin TL yibl 28 bin 200 TL yapmış şimdi burda suçlu kim ses kaydı var sözleşmede yapılan yazı değişikliği ortada kendisine azilname çektim davayı elinden aldım diye beni icraya vermiş 25 bin TL istiyor bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen avukatı Cumhuriyet savcısına ve baroya şikayet ettim şimdiden teşekkürler....

bir başkası ile görüştüğünün ses kaydına almak kanunda suç teşkil eder (özel hayatın ihlali olarak görünür) yani adam diyelim seni tehdit ediyor sen bunu kayıt ediyorsun mahkeme bunu suç olarak teşkil ediyor yani seni suçlu buluyor

adalet bölümü mezunu olarak görüyor ki, sen kendi ıslak imzan ile zorlanmadan imza atmışsın yani yapacak bir şey yok
çünkü davacı davasını ispat etmekle yükümlüdür yani sen ben kandırıldım diyorsan bunu yasal yollarla ispat etmek zorundasın

şahit olabilir, bilir kişi olabilir, sende senedin bir diğer örneğini fotokopisi varsa o olabilir bunlar delil olarak kabul edilir ama diğer şekilde senin gizlice kayıt ettiğin ses kaydı malesef bu yüzden ayrı olarak ceza yersin

başka bir avukata gidip profesyonel yardım al ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor geçmiş olsun

Avukatla yarı yarıya anlaştıysanız ilk anlaşma tutarı 40 bin ise size neden payınızın 20 değil de 19 bin olduğunu söyledi avukatınız?

İşte olay burda değişiyor normalde 20 bin TL vermesi lazım ama vermedi bana 19 bin TL dosyadan 6 bin TL borç olarak verdi yani dosyada oyun var sigorta şirketine soruyorum 45 bin TL avukatinizin hesabına yatmış diyor...

Hocam güzel diyorsun da adam ses kaydında bana sen kimsin dosyayı araştırma yapıyorsun diyor ondan ziyade sürekli küfür ediyor diğer konu ise protokol de benim el yazımla yazdığım 25 bin TL yazısını 28 bin 200 TL yapıyor şimdi bunun yaptığı suç değilde benim yaptığım mı suç oluyor bana dosya yarı yarıya çözülecek diyor bir araştırma yapıyorum 45 bin TL ön ödeme para almış üstüne benden saklıyor kim suçlu burda bu adamın ilk suçu değil daha önce 3 defa yapmış benim olayimla birlikte yasa herkes için var Adalet herkes için var ne demek bir avukatın müvekkiline seni s....krm top olursun benim gerçek yüzümü görmedin sen evet suçlu kim burda

Gkhn ilgn
bu olayda sen haklısın. Başka bir avukat bulup o avukatı pişman etmelisin ses kayıtida var senetteki Yaziyıda değiştirmiş.
Bunu mahkemeye verdigin de mutlaka kazanırsin.
Kolay gelsin🙂

Bir de buraya yazdığını
www.avukatasoruyorum.com
Buraya yaz uzman avukatlardan cevap alirsin.

Teşekkürler hocam bilgi için zaten Cumhuriyet savcılığına ve baroya şikayet ettim gerekeni yasalar yapar inşallah

Skolyoz23

bende bu durumdan zarar gördüm; başımdan geçen bir olayın telefon kamerası görüntülerini savcılık kabul etmedi.

yasa-hukuk buysa Mobese ve Güvenlik kameralarının kayıtları neden kabul ediliyor bilmiyorum.

Avukatınıza ahzu-kabz yetkisi ile vekalet verirseniz sizin adınıza sigorta şirketinden para çekme yetkisine sahip olur. Sonradan aranızda yaşadığınız sorunlar bunu değiştirmez. Bu avukatı nasıl bulup nasıl anlaştığınız da önemli. Sonuçta bu avukatı vekil tayin edip vekalet veren sizsiniz.Ayrıca senet de imzalanıp bir miktar para alınmış.

Avukatın size küfür ettğini ispatlayabiliyorsanız (sadece ses kaydı delil sayılmaz) hakaret davası açarak tazminat alabilirsiniz.

Senede imza atmak çok sıkıntılı bir iştir. önce tahsil edilir sonra mahkeme görülür. Aynı şekilde sizin de elinizde onun imzasını taşıyacak 100.000 TL lik bir senedi bankada takastan protesto ettirtip direk icraya verilebilir ve bu şekilde de yana yana size senedi geri getirecektir.. Ancak siz yasal yollardan şaşmayın mutlaka bir yolu vardır ses kaydından fa bir sorun çıkmaz çünkü içinde sizinde konuşmanız var tıpkı çekilen bir videoda sizde varsanız delil gösterilebileceği gibi.

Olayın aslı şöyle ben avukata bana para lazım dedim oda bana davaya çok var benim tanıdığım birisi var istersen dosyayı çözdürelim dedi bende nasıl olacak dedim yarı yarıya dedi tamam dedim 1 hafta sonra beni aradı dosya çözüldü gel parayı al dedi bende gittim parayı almaya bana dosyaya 40 bin TL verdi dedi sana düşen 19 bin TL dedi bende kendisine bana 25 bin TL lazım dedim oda bana sana 6 bin TL borç olarak veririm sonra davadan düşerim dedi tamam dedim aldım parayı senete imza attim

sonra bana 25 bin TL avukat....... aldım diye protokole yazdım imza attım sonra sigorta şirketini aradım dosyayı sordum hakkım var mı ne oldu diye bana sigorta şirketi kardeşim Aralık ayında sizin avukatın adına şu bankaya 45 bin TL para ön ödeme olarak yatmış ama avukat itiraz etmiş sizin dava 100 bin TL den geri açılmış döndüm avukatı aradım sigorta böyle diyor oda telefonda bana sen mitmisin, emniyetmisin dosyayı niye soruyorsun diyor bende yasal hakkım dedim telefonda bana seni s..kerim bir top olursun benim gerçek yüzümü görmedin sen diyor....

1)benden habersiz sigorta ile anlaşma yapmış...
2)benim paramı bana borç veriyor...
3)bana telefonda tehdit, küfür,hakaret ediyor...
4)25 bin TL avukat.......elden aldım yazısını 28 bin 250 TL yapıyor protokolde oynama yapıyor...

Peki şimdi burda suçlu kim oluyor....

1. Aldığınız ses kaydı pek bir işe yaramaz ama dava açılacaksa hakim takdiri konusunda sadece bir nebze işinize yarayabilir.

2. imza attığınız senette sonradan oynama var ise bu inceleme ile belli olur zaten.

3. Avukat ile yaptığınız vekalet sözleşmesinde maddeler bu konuda çok önemli oluyor. Avukat bu yolla hareket etmiş ise işiniz biraz zor.

4. Elinizde avukatın size anlattığı şekle göre imzalı bir belgesi var ise , imzalayıp karşılığında para aldığınız evrakta gerekli açıklamalar yazıyor ve avukat buna karşılık farklı işlemler yapmış ise arka planda... Bunun hakkında da dava açabilirsiniz. Evraklar elinizi kuvvetlendirir. Lakin elinizde hiçbir evrak yok ve sadece sözlü iddialar ile dava açmaya kalkacaksanız hiç uğraşmayın. Sonrasında birde mahkeme masrafları , vekalet ücretleri gibi masraflar kalır size.

Allah(cc) belasını versin böyle sahtekar, şerefsiz dolandırıcıların ulan bu ne vicdansızlıktır be kaza yapıp mahdur olmuş insanları bide bu şerfsizler mahdur ediyor bu nasıl vicdan bu nasıl adalet. kardeşim sonuna kadar uğraş parayıda geçtim sırf o şerefsizlik yüüznden uğraş bide bu herifin ismini ver ifşa et yaz kimmiş o.

alınan ses kaydı hakimin takdir yetkisinde değildir, bir kişinin mahkeme kararı olmadan alınan ses kaydı ve görüntüsü özel hayatın ihlali olduğu için ceza yersiniz
kanunu ap açık söylüyoruz hala takdir yetkisinde diyorsunuz
yanlış ve eksik bilgi vermeyelim lütfen saygılarımla

Sen geçen bir konu açmıştın kendi Facebook hesabında küfür ve hakaret edenlere ceza oluyormuş mahkemede o konuyu bulamadım nerede
Skolyoz23
Bu trafik mağduru ses kaydı kabul olmuyor Nedenmiş acaba😟

başkasının size küfür etmesi mesaj yolu ile olursa telefon facebook ayrı delil olarak gösterilir siz onu bilerek kayıt etmemişsiniz
ama sesli bir görüşme yaparken onu telefon daki bir özellik ile yada başka bir şey ile polis yada bilirkişi olmadan yada mahkeme izni olmadan siz kayıt edemezsiniz

ederseniz ve bunu mahkemeye delil olarak sunarsanız birincisi delil olarak kabul edilmez ve karşı taraf bunu özel hayatın gizliliği adı altında dava açarsa ceza yersiniz

ama size telefon aracılığı ile yani sms ile yada başka bir yerden küfür eder (yazılı olarak ) tehdit eder vs işte o zaman bu delil olarak kabul edilir aradaki ince çizgiyi lütfen iyi ayırt ediniz

siz mahkemeye gidip başvuruda bulursunuz o zaman telfon dinlenme talep ettiğiniz durum kabul olursa o zaman delil olarak kabul edilir
kanunsuz elde edilmiş olan deliller delil olarak kabul edilemez ve suç teşkil eder diye ibare var zaten

adam size facebooktan mesenger'dan küfür yazılı olarak yaptı siz ekran görüntüsü aldınız diyelim işte hakim burada takdir yetkisi kullanıp dava da açabilir yada takipsizlik de verebilir

ama böyle arkadaşın dediği önemli konularda kesinlikle yazışmaları delil olarak kabul eder ve yazılanların gerçek olup olmadığının tespitini yapması için bilirkişi görevlendirilir

dediğim gibi sizin istem dışı kayıt altına alan kayıtlar başka, sizin bilerek ses görüşmesi görüntü video kayıtları delil olmuyor

dip not: facebook olayında hakim ıp testinden bulacak da, o mahkeme yapılacak da dünyanın zamanını alıyor ve ben sınava hazırlandığım için uğraşmadım

hem bulsalar bile eğer sabıka kaydı yoksa ve mahkemede pişmanım derse hiç bir şey de yapmıyorlar

ama sabıka kaydı var ise pişmanım dese bile 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alıyor ama paraya çevriliyor yada denetim serbestlik veriliyor bir daha yapmaması şartı ile

yani uğraşmaya değmez dediler tüm arkadaşlar bende uğraşmadım

ama buradaki arkadaşın farklı, yani uğraşmak zorunda çünkü mağdur olmuş

ama dediğim gibi gitsin profesyonel bir avukttan yardım alsın belki işleri rayına oturur
ALLAH yardımcısı olsun ne diyelim

avukatın yazıdğı paylaşım linkte buyrun, aynısını belirtiyor delil olarak kabul edilmez + tam tersine suç teşkil eder yazıyı tamamen okuyabilirsiniz buyrun

iki istisnası bulunur sadece gizlice kayıt altına almanın birincisi boşanma davalarında diğeri ceza davalarının belli başlı durumlarında, alınan gizli kayıtlar delil olarak KABUL EDİLİR diyor

ama işte bunu ancak iyi bir avukata gidip sormak lazım, ondan diyorum sürekli git profesyonel bir avukattan yardım al diye..
avukatın linki burada iyice oku, inşallah sonunda güzel haberlerle dönersin...

http://www.yasingirgin.av.tr/ses-kaydinin-delil-olarak-kullanilmasi/

[FONT=&quot]Avukat Yemini. ''Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma Namusum ve Vicdanım üzerine andiçerim.” Şimdi bu arkadaşımızın Avukatıyla arasındaki yaşananlar anlattığı gibiyse, hukuk, Ahlak, Onur, vicdan, namus hiç bir değer kalmamış görünüyor, tam bir medyalık olay.[/FONT]

Arkadaşlar iyi güzelde şimdi ben hâkime gittim avukat bana küfür hakaret tehdit ediyor dedim bana kanıtla dedi ben nasıl kanıtlamış olacağım soruyorum size,ben dilekcem de suç olup olmadığını bilmediğim için bu avukat sürekli küfür ettiği için inkar etmesin diye bende kayıt ettim bana dosyayı yarı yarıya dedi bende tamam dedim

bana dosyaya 40 bin TL çıktı dedi ben kendisine bana 25 bin TL lazım dedim oda bana sana düşen 19 bin TL dedi geri kalan 6 bin TL yi senete imza atarak verdi bu konuşma ses kaydında var bana ses kaydında mitmisin emniyetmisin dosyayı niye soruyorsun diyor

benim paramı bana borç olarak veriyor hangi yasada avukat müvekkiline küfür hakaret tehdit edebilir benden habersiz sigorta ile anlaşma yapmış kim suçlu aksine kendisine yazılı olarak 25 bin TL avukat x den elden aldım diye imza attım yazdım bu o yazıyı 28 bin 250 TL yapmış azilname çektim diye beni 25 bin TL borçlu olarak icraya vermiş ses kaydı suç olsaydı Cumhuriyet savcısı niye bana anlattıkların doğru ise avukat cezaevine girer dedi ve dilekcemi kabul etti adama protokol örneğini ver diyorum vermiyor aksine beni kovaladı işin ilginç yanı ses kaydını kendisine gönderdim neden gidip bu adam benim özel hayatımı ihlal etti diyerekten şikayetçi olmadı sonuçta suç diyorsunuz karşıdaki kişi de avukat....

kardeş kim bu avukat ifşa et başkalarının dilide yanmasın

PoleStar

Aynen abi troll bu sanırım ama yinede böyle bir durumda ses kaydı kişi için önemli sizinde dedğiniz gibi

İstinaden cevap

@PoleStar

1.dava devam ederken sigorta şirketi 60 bin TL teklif sunmuş buda reddiyqt hakkı olduğu için sadece 45 bin TL almış bana dava uzar benim tanıdığım var dosyayı onlara verelim hem belki para çıkmaz çene kırığı eskisi gibi değil diyerek beni kandırdı hayatımda kaç defa kaza yaptım....

2.dava kesin olmuş sigorta sana şu kadar para ben davadan çekiliriz demiş buda birşeyler yapmış bana anlattı başka avukat pek anlamadım kısacası parayı almış dosyayı açık bırakmış...

3.ses kayıtları elimde mevcut gkhn_ilgn@hotmail.com Ulaş sana veririm..

4. ortada para var ama bana yok...

5. buraya resim nasıl yüklemeye yapılır bilgim olsa sana atarım senaryo olup olmadığını görürsün....

Güzel kardeşim senette oynama yapmadı protokolde oynama yapmış ben elden 25 bin TL x avukattan aldım diye yazdım altına da imza attım avukat onu 28 200 TL yapmış,

bak tekrar anlatıyorum bu benim davayı birleştirme yapmış kaza yaptığım karşı tarafla sigortayı bir yapmış bana dava baya uzar hiç beklemeye gerek yok biz paramızı alalım gerisini onlar düşünsün bakarsın mahkeme seni adli tıpa gönderir ya rapor çıkmazsa gibi sözler söyledi tek kendisi değil yanında dosya koşturan elemanları da kısacası beynimi yikadilar,bende nasıl yapılır dedim benim tanıdığım var o dosyayı çözer dedi bende bana 25 bin TL lazım dedim oda bana konuşurum sorun değil dedi 1 hafta sonra beni ofise çağırdı ben konuşma yaptım dosyaya 40 bin TL verdi sen 19 bin TL al sana ben 6 bin TL borç veririm karşı tarafa açtığımız tazminat davası çözümünde verirsin dedi tamam dedim aldım parayı

tabi bu arada bende sigortayı arıyorum dosya ile ilgili bilgi istiyorum avukat talimat vermiş aradığı zaman bana yönlendirme yapın diye neyse bir gün sigorta şirketini aradım bana bilgi vermediler bende eğer Bilgi verilmiyorsa oraya geliyorum dedim baktım akşam aradılar derdin ne dediler bende anlat bakalım benim dosyada dönen oyun ne diye bana kardeşim 30,12,2016 tarihinde avukatın x e 45 150 TL Anadolu banka hesabına yatmış sonra senin avukatın reddiyqt hakkını kullanmış itiraz etmiş dosya 100 bin TL den geri açılmış tamam mı tamam buraya kadar

şimdi gelelim avukata neyse sabah oldu avukatı aradım abi sigorta ile görüştük demeye kalmadan seni skerim bir top olursun sen benim gerçek yüzümü görmedin dedi telefonda kapattı neyse gittim ofise niye küfür ettin diyorum bana protokolü gösteriyor söz uçar yazı kalır protokolün altına bir baktım benim el yazımın üstünde oynama var kendim yazdığım yazıyı değiştirme yapmış peki ben suçlu İsem neden beni mahkemeye vermedi,neden bana kalkıp da kardeşim gelen para bu benim burda Avukat ücretim var onu alıyorum eline geçen para bu dosya devam ediyor kafana takma hakkımız var demedi de ya dosyayı verdik sigortayı aradan çıkardık şimdi tazminat davası var ona devam edeceğiz diyor,hadi onu geçtim mahkeme oluyor bitiyor arıyorum biz seni ararız diyor aradan 3 gün geçiyor kimse aramıyor ben adliyeye gidip UYAP tan mahkeme sonucunu alıyorum,dur bitmedi...

şimdi bana ilk başta sana 60 bin TL çıkar dedi ve çıktı bilir kişi raporu var elimde sonra ya dosya da pek para çıkmaz bu çene kırığı eskiden vardı şimdi Yok diyor hadi onu da geçtim yeni anlaşma yaptığım avukat bey neden bana herşeyi tane tane anlattı kardeşim sana 60 bin TL çıkmış eski avukatın şunu yapmış içeride 22 Bin TL duruyor biz şöyle yapalım böyle yapalım dedi dürüst avukat her zaman kazanır sahte avukat kayıp eder benim eski avukatın ilk suçu değil benden önce iki dosya yemiş benimle üç oldu

peki ben suçlu İsem yeni anlaşma yaptığım avukat neden kardeşim sonuna kadar haklısın herkes senin gibi yapmaz avukat der korkar korkma arkandayım diyerek beni verdiği icrayı durdu ve savcılığına verdiğim suç duyurusuna kendini vekil atadı bana özelden Ulaş veya WhatsApp tan sana gerekli olan tüm belgeleri atarım 05442877867

Selam herkese dün baro ya gittim şikayetim ile ilgili son durumu sordum, cevap olarak avukatın hakkında dosya açılmış savunması istenmiş sonuç neye doğru gidiyor bilgisi olan cevap verirse sevinirim şimdiden teşekkürler...

Dosya açılmış mahkeme olacaktınız. Ne zaman olacağı belli değil mi Kolay gelsin.

Mahkeme belli değil...

yalniz06

Ben baroya gittim şikayet sonucunu öğrendim bana 2017/....diye kağıda yazdı verdi dosya açılmış dosyan şu avukata verilmiş şikayet ettiğin avukattan savunması istenmiş şimdi onun savunması bekleniyor dedi başka bir şey demedi, öğrenmek istediğim mahkeme yolu görünüyor mu birde savcılığa suç duyurusunda bulundum onu nasıl öğrenebilirim şimdiden teşekkürler...

Üst Alt