Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avustralya'ya gideceğim. Engelli kızımın vize işlemlerinde sorun çıkarılıyor..?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler bende baş vurcam benım ıkı kız kardeşım vede annem sydneyde yaşıyor bana ıstek yapıyorlar 3 aylık turıst gıtcem ama benım 23 yaşında engellı kızım var ben kendımde orda yaşadım okudum turkıyeye gelıp evlendım ve kaldım gıtmedım ama bu yaz gıtmek ıstıyorum galıba engellılerı almak ıstemıyorlarmış vıze işlemlerıne baş vurcam bu konu hakkında bır bılgısı olan varmı ) ayrıyetten eyer boyle bır ayırımı yapıyorlarsa yazıklar olsun dıyorum benım ulkemın taşı toprağı altın sözde engellı haklarını onlardan ıyı yapan yok ayırım yok dıyorlar ama burda bır kez daha ayırımı yapıyorlar

Git orda evlen be adam.
Bide öyle dene.
Evliyken sizi ordan kovamazlar.
Sonra orda sigortlaı olursun olur biter.
Engellisin diye ayrım yapmazlar. Sigortan olmadığından bir teminatsızlık söz konusu diye sizi kabul etmiyorlar.
Siz başkasının anası babası varken çocuğunu nüfusunuza alırmısınız?
Almazsınız? E adamları ne demeye suçluyorsunuz?
He eşiniz avusturalyalı olsaydı seve seve bakarlardı size...

Neyse rastgele...

salih_turkan engeliniz nedir? ben vakit buldukça her sene avrupaya gidiyorum en son yılbaşında hollanda ve almanyada kaldım. schengen vizesi alırken bir sorun çıkarmıyorlar konsolosluk engeline değil evraklara bakarlar.. evrakların tam ve eksiksiz olursa ayrıca güvence verirsen sıkıntı çıkarmazlar..

mysterıous kızımın engelı yuzde 92 zıhınsel bugun kız kardeşıme demışlerkı konsolosluktan cok zorluk cıkarılıyor işte beş bın dolar yatıracaksınız buraya burda bırşey olursa kım karşılıcak yanı bana vıze verılıyor ama kızım engellı dıye zor gorunuyor cok canım sıkıldı sızın dedığınız schengen vızesı nedır aydınlatırsanız sevınırım engellı olmak nıye bukadar zorlaştırılıyor şimdıden teşekurler

salih_turkan az önce istenilen evrakları inceledim avustralyanın kendi vizesi varmış istenilen evraklarda schengen vizesi için istenilen evraklar aynı. o bahsettiğiniz 5 000 dolar ne parası? avustralyadan sadece size davet yazısı gönderecekler o davet yazısı belediyeden alınıyor sanırım o kadar pahalı bişey değil bir evrak 10-15 dolardır. size çok iş düşüyor ilk defa vize alıyorsanız evrakları tam ve eksiksiz yapın. çalışıyorsanız son 3 aylık maaş bordrosu, gelir belgesi, şirketin imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, kendinize ait son 6 aylık banka döküm listesi, avustralya vizesi için doldurulmuş form (ingilizce), seyahat edeceğiniz süre kadar geçerli pasaport (1,2,3,4 ve son sayfa fotokopi), gidiş dönüş uçak rezervasyonu, 30.000 euroluk seyahat sigortası, uygun ebatlarda arka fonu beyaz fotoğraf (fotoğrafçılara sorarsanız her ayrı ülkenin farklı ölçülerde fotoğraf şartı var fotoğrafçılar ayarlar), bankanızda paranız olduğuna dair belge, avustralya elçiliğine (ankaraya) hitaben bir dilekçe yazılacak, (ziyaret amacı ne kaç gün hangi tarihlerde kalacaksınız falan filan eğer çalışıyorsanız şirketiniz yazacak bunu yani şirketin yetkili kişi imzalayacak), işvereninden izin aldığına dair yazı, sigorta hizmet dökümleriniz, işe giriş bildirgesi, nüfus kayıt örneği (aile bağlarının olduğuna dair belge), vize ücreti.. sizin için zor olacaksa danışmanlık firmalarına başvuru ve bilgi alabilirsiniz onlar yardımcı olurlar.. ben ilk defa vize aldığımda evrakları tam ve eksiksiz götürdüm kabul ettiler ülkeyi belirtilen sürenin dışına çıkmadan (3 aylık seyahat süresi) ülkeme geri döndüm tekrar gezmeye gidecek olursam ve vizenin süresi dolduğunda uzatmak istersem aynı evrakları istemiyorlar daha önce ben güvence verdiğim için schengen vizesinin fotokopisini çekiyorlar birde form dolduruyorum hemen veriyorlar..

ben ev hanımıyım eşımın işyerı var ama oğlumun ustune kızım engellı 3 aylığı alıyor işyerın vergı levhaı gecerlı olur herhaldı kızkardeşım ıstek mektubunu yapmış ona orda oyle demışler cocuk engelıyse sorun cıkararlar işlerımızı yuruten bır bayan var ankarada onu arayıp sordum cunkı ben bana dedıkı hayır sız turıst gıdıyorsun bır şey olmaz ama göcmen gıdersenız cok sorun cıkar dedı bugun tekrar aradım ve bugun gelışen olaylarını anlattım engelılıye sorun cıkmaz bılıyorum ama yınede bır sorayım yarın dedı engelı olduğunu soylemesek dedı ordakı bayan bende kabul etmedım yasak işlerı sevmem her şeyı olduğu gıbı anlatın dedım yarın bızzat konsolosluğu kendım arıcam ve bıze engel cıkarırlarsa sert konuşcam nerde sızın ınsan haklarınız dıcem ben kendımde avustraılada buyudum ınşalah sızın dedığınız gıbı olur arkadaşım cokcok teşekur ederım yureğıne sağlık

5 bın dolar kız kardeşımden ıstemışler eyer cocuk orda hastalanırsa medıkal ıhtıyacları ıcın oda engel oranına bağlı bu para mıktarıymış kızımın tek mental bayılması yok hırcınlığı yok ama bana bağlı ben olmasam yaşayamaz her şeyıle ben ılgılenıyorum anlıcağınız

salih_turkan;

konsolosluktakilere sakin ve nazik davran, sabırlı ol ne kadar sert davranırsan davran herşeyde sorun çıkarırlar. kendini kaybetmemelisin, sabırlı ol, nazik ve güleryüzlü davranırsanız yardımcı olurlar.. dediğim gibi engellilere vize konusunda ayrımcılık yapmazlar, yapamazlar çevremde yakın ailesi özürlü olupta dış ülkelere götürenler var. sen göçmen vizesi değil, turistik/aile ziyareti amaçlı bir vize alacaksın onda zorluk çıkarmazlar yeterki paran olduğuna bir belge göster, güvence ver.. evrakları tam ve eksiksiz götürürseniz sıkıntı çıkarmazlar evraklarınızı hazırlayın yada googleden avustralyanın ankara büyükelçiliğinin sitesine girin istenilen evraklar orda yazıyor evrakları orda inceleyin evrakları hazırladığınızda randevu alacaksınız randevusuz kabul etmezler..

en az 1-2 ay önceden yoğunluğa bağlı olarak hazırlığını yapmalısın.. sen 5 bin dolar yerine seyahat sigortasını göster onlara hadi 30 bin değil, 35 000 euroluk seyahat sigortası yaptır işini sağlama al 35 000 euroluk seyahat sigortasıda 1 aylığı 25-35 TL arası değişiyor..

oylemı ay cok teşekur ederım verdığın bılgıler ıcın benım seyahat sıgortasından haberım yoktu ben yarın konuşayım sıze gelışmelerı buraya yazarım verdığın bılgıler ıcın cok teşekur edıyorum ıyıkı varsınız burda ben 23 yıldır kızımı tek buyutuyorum butun aılem orda eşım işte calışıyor bana ne kadar yardımcı olabılırkı ne bır özel hayatım kaldı işte onlar bana yıllardır gel dıyorlardı kızımın tuvalet problemı vardı şimdı 1 yıl oldu onuda cözduk ucakta rahat ederız dıye kalkıştım ınşalah dedığınız gıbı işler gıder cok teşekur ederım

seyahat sıgortasını kızımın adına mı yaptırcam ve nerden yapayım hıc bılmıyorum bana soylersenız sevınırım

konsolosluktakilere yeterki güleryüzlü, nazik davranırsan her türlü yardımcı olurlar size.. yeterki sabırlı ol zaten davranışlarını bile not ediyorlar oraya sert, kaba davranırsan bile onları not edebilirler sistemde zaten a'dan z'ye tüm bilgilerin kayıtlı. ben vize süresi uzatmaya gittiğimde böyle bir çok olaylarla karşılaştım zaten rapçi tarzında giyinen, genç olsun yaşlı olsun zengin olsun farketmez dengesiz biri oldu mu onada zorluk çıkarıyorlar elbette zaten vize almaya giderken ordaki görevli bir yandan evraklara bakarken bir yandan kılık kıyafetine hareketlerine bakıyorlar, ilk schengen vizemi almaya gittiğimde kravatlı takım ile şık giyinip gitmiştim ordaki görevli bir yandan evrakları incelerken bir yandan beni süzmüştü, göz göze gelmeye bak gözlerin başka yerde olmasın hep yüzüne bak gözlerin başka yerde oldu mu senin yalan söylediğini düşünüyorlar.. evraklarını incelerken bile sana soru sorulduğunda kısa kestir hiç uzatma hikaye falan anlatma mesela bana sordular annen baban nerde diye burda dedim burdamı yaşıyorlar evet dedim oraya ziyaret amacınız ne dediler turistik gezisi dedim, nakit yanında kredi kartın var mı dediler var dedim göster dediler 4 tane kredi kartı vardı ne kadar limitleri dediler toplam 15 bin dedim.. onların fotokopisini almıyorlar zaten kimse kredi kartının fotokopisini vermek istemez :) başkada soru sormadılar. evrakları bir eksik bulamayınca tebrikler evraklarınız tam dedi dışarda benden haber bekleyin dediler beklemek istemezsen danışmadan kargo poşeti ve etiketi al gel dediler sana kargolarız pasaportunu dediler. kabul olup olmadığını bile sormayacaksın tamam diyeceksin çıkacaksın ben beklemedim kargoyla gönderin dedim 1 saat sonra sonra kargoya vermişler.. seyahat sigortasını istediğiniz sigortacılara sorabilirsiniz her sigortacı farklı bir ücret alabilir ama güvenilir olsun.. seyahat sigortaları ayrı ayrı yaptırılacak kızının ve senin ayrı olacak.. başka gidecek varsa oda ayrı olacak kısacası herkesin ayrı ayrı olacak.. uçak olarakta pegasus avustralyaya kalkıyor mu bilmiyorum baya uzak orası :) thy çok pahalı barcelona ile sponsorluk yaptılar faturasını vatandaşa yansıtıyorlar thy'nin uçakları biraz yaşlı birazda sallama yapıyor o yüzden pegasusun uçakları sallama yapmıyor ama suyundan yiyeceğine, yastığından müzik kulaklığına kadar herşeyi ücretli :)

bir şey soracam siz doğma büyüme avustralyalı olduğunuza göre sizin avustralya vatandaşlığınız yok mu? avustralya pasaportu falan

şimdi inceledim avustralyaya pegasus uçakları yokmuş :) sky falan var..

yok oraya 1 yaşında gıtmışım orta okulu orda okudum sonra turkıyeye gelıp evlenınce bır daha gıtmedım ama annem kardeşlerım oranın vatandaşı

hiçbir şekilde dert etmeyin.biz anneme konsolosluğa gitmeden posta ile evraklarını yolladık 2 hafta içinde pasaportu vizesi ile geldi.avustralya büyükelciliğinin sitesinden evrakları temin et.10 sayfalık başvuru evrağını indir doldur.paranı yatır postahaneden.sana telefonla dönücekler.en fazla özrü ile rapor isteyecekler.bulaşıcı bir hastalık varmı diye bakıcaklar.bu konuda cok hassaslar.birde teminat.ordanda burdanda teminat gösterilebilir.için rahat olsun.

ınşalah kardeşım cunkı ben gıderım ama kızımı burda bırakmam vıze ler cabuk oluyormuş sabah ver oğlen al gıbı olmuş ama benım takıldığım engellı dıye temınat almaları avustralıa gıbı bır ulke engellı vatandaşına gelırıne bakmadan maaş bağlayan bır ulke bunu nıye şart koşsun kı ben izmirdeyım her engellı yuruşunde baştayım cocuklarımızın engelımızın hakkını yedırmem kımseye bız turkuz ama bızımde hakkımız var yurt dışına cıkmaya ayıRIM YAPILAMASIN

Sağolasın hacerto kardeşım işte bız buyuz bırbırımıze destekısız hepınıze cok teşekur edıyorum bugun cok canım sıkılmıştı annecğım 70 yaşında orda yaşıyor ben gıtcem dıye heveslendı ona bugun bır şey soylemedık iş bellı olsun dedık ama sızler benı rahatlatınız ıyıkı versınız burayı acanlara alah bın kere razı olsun : Bıze bızden başka dost yok:bunu anladım

konsolosluktakilere yeterki güleryüzlü, nazik davranırsan her türlü yardımcı olurlar size.. yeterki sabırlı ol "zaten davranışlarını bile not ediyorlar"

Vay bee! dedim okurken bunları..:) Çok üzücü.. Yurt dışından bizim ülkemize girişler içinde yabancılara aynı titizlik yapılıyor mudur acaba? Hiç yurtdışı işim olmadı anladığım işler değil bilemem detaylarını ama yurt dışına çıkmaya çalışan türklerin düşürüldüğü duruma tanık oldum.. İnsanın kanına dokunuyor..

Yazık gerçekten! Allah benim yolumu düşermesin konsolosluklara hiiiç minnetim olmaz! Vize alıcam diye yalakalık yapamam kimseye, sahte tebessümler falan takınamam! neysem o! Hem benim evraklarım tamsa daha ne yani?! Birde yalaka yalaka tavırlar takınmaya ne lüzüm var! Kendini beğenmiş bu avrupalılar sinir ediyorlar beni..:)

Gülçin hanım çocuğunuzdan dolayı zorluk çıkarırlarsa sizin dee sizin vereceğiniz onayın daa deyin devamı getirin ama bitmesin.. Reklam edelim onları..:) İnşallah zorluk çıkarmazlar...

Bacıbey yalakalık ile alakası yok karşındaki insana nazik ve güleryüzlü davranırsanız aynı şekilde onlarda size davranır ve yardımcı olurlar.. dengesiz birileri geldiğinde gideceği ülkede olay çıkartırlar diye izin vermiyorlarmış.. ilk vizemi aldığım konsoloslukta rapçi tarzında giyinen, düşük bel pantolon giyinen kulağında kaşın altında çenenin altında küpe piercing falan takan bir kaç genç vardı vize alamayınca olay çıkartmışlardı güvenlikçiye sorduğumda mesele nedir diye böyle dengesiz heriflere vize vermiyorlar dedi bazıları verirler ama bunun gibilere bazen vermezler ülkemizde ya olay çıkartırlar yada gelmemek için kaçabilirler dedi kaçak alakası yokta tipine baksana saygısız biri o ülkenin vatandaşına da saygısızlık yaparlar diye vermiyorlarmış..

bugn konsolostakı memurla göruştum sız işlemlerınızı yapın eyer burdan gerek duyarlasa sızden ısterler dedı şimdılık bır yok dedı bakalım başlıcam alahın ıznıyle evraklarımı hepsını tam yapıp göndercem ankaradan yemınlı tercuman kadın buldum 100 mıyona bana hepsını ayarlıcak bana gönderıp ben ımzalıp tekrar ona yollucam hayırlısı bakalım .bız turkler hemen sınırlenıyoruz ama yalakalık değıl her ulke kendıne gore şartları var zaten benım aılem orda olmasa ben gıdemem ne işim var ama ıcım bıraz rahatladı cok teşekurler arkadaşlar

@salih_turkan ne yaptınız rahat gittinizmi avustralyaya ? yazıyı şimdi okudum da :) herhangi bir sıkıntı çıktımı ?

Üst Alt