Ben 1975 Türkiye doğumluyum.
1990 yılında Avusturya'ya gittim.(16 yaşımda).
Okuldan sonra 029.03.1995 te çalışmaya başladım. Mayıs 2005 te kendi isteğimle Türkiye'ye döndüm ve hiç gitmedim.
Eylül 2005 ten itibaren esnaflık yaparken kas hastalığımdan dolayı 7 sene kadar yaptığım esnaflığı terkettim. % 68 sürekli engelli raporum var.
Daha sonra engelli kotasında özel sektörde çalışmaya devam ettim.17 yıl 3840 gün şartıyla,Avusturya'dan ilk sigorta girişimi ( 1995 ) 3 ay borçlanarak , Temmuz 2017 de ERKEN ENGELLİ EMEKLİLİK hakkından yararlanarak emekli oldum.
Avusturya'da 15 yılım geçti ve 11-12 sene sigortalılığım var.
Sormak-öğrenmek istediğim =
1 -) Avusturya'dan engellilik durumumdan dolayı emeklilik,maaş bağlanma konusunda bir hak talep edebilirmiyim
2 -) Yada yaşım dolunca emeklilik için başvuru yapabilirmiyim ? Hangi yaşta ?
3 -) Sgk yoluyla başvuru yapaılabilinirmi ? Yoksa bizzat gitmemmi gerekli ?
Teşekkürler.
1990 yılında Avusturya'ya gittim.(16 yaşımda).
Okuldan sonra 029.03.1995 te çalışmaya başladım. Mayıs 2005 te kendi isteğimle Türkiye'ye döndüm ve hiç gitmedim.
Eylül 2005 ten itibaren esnaflık yaparken kas hastalığımdan dolayı 7 sene kadar yaptığım esnaflığı terkettim. % 68 sürekli engelli raporum var.
Daha sonra engelli kotasında özel sektörde çalışmaya devam ettim.17 yıl 3840 gün şartıyla,Avusturya'dan ilk sigorta girişimi ( 1995 ) 3 ay borçlanarak , Temmuz 2017 de ERKEN ENGELLİ EMEKLİLİK hakkından yararlanarak emekli oldum.
Avusturya'da 15 yılım geçti ve 11-12 sene sigortalılığım var.
Sormak-öğrenmek istediğim =
1 -) Avusturya'dan engellilik durumumdan dolayı emeklilik,maaş bağlanma konusunda bir hak talep edebilirmiyim
2 -) Yada yaşım dolunca emeklilik için başvuru yapabilirmiyim ? Hangi yaşta ?
3 -) Sgk yoluyla başvuru yapaılabilinirmi ? Yoksa bizzat gitmemmi gerekli ?
Teşekkürler.