Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye almak için ne yapabiliriz?

zenginseref

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
14 yaşında kas hastası (DMD)bir oğlum var. Teşhisi ege Üniversitesinde koyuldu yıl 2002) İlköğretim sekizinci sınıfa devam ediyor. Beraberimde okula götürüp getiriyorum .(kendim ilköğretim sınıf öğretmeniyim)
Oğlum dört yıldan beri tekerlekli sandalyede. Manuel bir sandalyemiz var. Ancak öğrendik ki ‘ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalyeler varmış. En azından okula akülü sandalye ile gidilebiliyor, okulda da gerektiğinde tahtaya kalkılıyor, biraz dinlendiriyormuş.
Söz konusu(‘ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye )den edinmek istedik. Maddi gücümüz bunu edinmeye yetmedi. Acaba sosyal güvenlik kurumu bu sandalyeyi karşılayabilir mi? Yoksa nasıl edinebiliriz.
(Bu arada sosyal yardımlaşma,sosyal güvenliğimiz olduğu gerekçesi ile yardımcı olamadı.)
Sonuç olarak bize ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye yi edinmemiz için nasıl bir yol izlememiz konusunda yardımcı olabilirseniz memnun oluruz.

hocam öncelikle geçmiş olsun. mersin'de Melek Derya arkadaşımız bahsettiğiniz aracı almıştır. tamamını kurum karşılamıştır. aynı zamanda kendisi de öğretmendir. reklam olmayacaksa aldığı firmanın adresini verebilirim. yardımcı olabilmek amacıyla.

Tabi ki parableji kardeşim.Firmanın adını veya bizzat edinen kişinin irtibat adresini alabilirsek seviniriz.Teşekkürler...

Melek Derya kardeşimi siteden tanıdım. kendisi hakkında bir bilgim yoktur. ancak temiz kalpli bir insan olduğunu söyleyebilirim. aldığı firmanın adresini google'den (rehabcenter) şeklinde yaz. adres bilgileri mevcuttur. ben iki hafta önce ordan invacare marka isminde scooter aldım. eski scooter'ımı da ordan almıştım. memnun kalmasaydım ikinci defa alış veriş yapmazdım. tercih ederim. tel: 0 312 6153500

Merhaba sayın hocam,
Parapleji27 arkadaşımın da belirttiği üzere ben bu sandalyeden aldım ve işime bu cihazla kendim gidip gelebiliyorum,ayrıca işteyken de ayağa kalkıyorum,çok faydasını gördüm,siz kamuda öğretmenlik yapıyorsanız çocuğunuza aynısından alabilirsiniz,kurum ödemesini yapıyor,Rehab Center ile iletişime geçerseniz rapor da dahil olmak üzere tüm işlemlerinizi masraflarıyla beraber üstleniyorlar,şehir dışında da hizmet veriyolar,kesinlikle tavsiye ederim,Allah yar ve yardımcınız olsun.. Saygılar...

Teşekkürler Melek Derya.Biz erdemlideyiz. Allah sizden razı olsun.İlgili firmaya yazdım.

Ayağa kaldıran,merdiven çıkan ürünler gerçekten Harika .

Sevgili zenginşeref Bey,
Bende kas hastasıyım ve ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum.

Ayağa Kaldıran Akülü Sandalyeler konusunda çok fazla araştırma yapan ve bu araçlardaki faiş uygulamayı,terslikleri bilen bir kardeşiniz olarak size yardımcı olmak isterim.

Bu aracı firmadan kendiniz almaya kalkarsanız 16 Milyar ve taksitli seçenek sunulur.
Şayet çalıştığınız kuruma aldırmaya kalkarsanız fiyat 25-50 milyar arasında değişir.

Piyasada "Ayağa Kalkan Akülü Tekerlekli Sandalyeler" çok sayıda mevcuttur.Yerli üretim yoktur.
En kalitelisi ve sizi en fazla memnun edecek olanu Meyranın Permobil Ayağa Kaldıran Akülü Tekerlekli Sandalyedir.Türkiye Temsilcisi HAKERMAN'dır.Bu aracın kalitesi diğerleriyle kıyaslanmaz bile.
Askeriye ,Gazilere bu araçlardan almaktadır.

Lakin devlet bu aracın ödemesini hemen yapmıyor,HAKERMAN ile temasa geçiyorsunuz,onlar size hukuki destek sağlıyor,dava açıyorsunuz ve aracınızın ödemesi yapılıyor.

MELEKDERYA ablanın kullandığı aracı ,bu konularda uzman bir abiye incelettim,kesinlikle önermiyor.Arkadaşım aynı araçtan aldı,malesef aldı alalı sorunlar başını bırakmadı.

Ayağa Kaldıran Akülü Tekerlekli Sandalye'yi hangi firmadan alırsanız alın,devlet kanalıyla alırsanız cebinizden para çıkmayacaktır.
Firmaların hepsi,bu işi sizin adınıza üstlenecek ve kapınıza kadar aracı size teslim edecektir.

Şayet,dava ile uğraşamam diyorsanız İMC-300 Modelini almanızı öneririm.Çünkü arka tekerleri daha elverişli,boyunluğu kas hastaları için ideal ve en önemli avantajı diğer araçlarda bulunmayan oturma ve yaslanma yerlerinde kuru hava dolaşımlı minder olması.Oğlunuz okulda uzun süre oturacağı için zaten kuru hava dolaşımlı minderi almak zoruna kalacaksınız.

Saygılarımla...

SGK ayağa kalkan akülü arabanın bedelini öder mi?

ayağa kaldıran akülü araclar bilndiği gibi cok pahalı fiyatlarla satılmakta ben de almak istiyorum ama pahalı olması sebebiyle biraz zor gibi
bunun tedavi amaçlı olması sebebiyle ssk ya dava aılara tamamının yada bir kısmını öedemesi mümkün mü bu tür dava acıp kazanan var mı yada detaylı bilgi sahibi olan varsa paylasırsa sevinirim tşkler

Ne yapmam gerekiyor peki bunn içi n kendim sigortalıyım

hakerman karsılamıyor abi aradım bizzat görüştüm melek derya arkadasımızın aldığı şekilde alınabiliyor belirtilen yolu izledikten sora yüzde 90 alabilirsiniz dendi permobil için de yaklasıkyarım saat görüştüm telefonda ama olmuyor sadece 1700-2250 lira gibi bir bölüm karsılanıyor dendi olan bu permobil se fiyatı 40 bin lira ssk 1750 yi karşılasa ne karsılamasa ne o parayı verdikten sora o devede pire gibi bişi:D

iyiymiş olmayan para ile olmuyo yaksa talip olurdum:D bülent abi karşılamıyor anladığım sağlık olsun :d tşklerilginizden

Herkese iyi günler Arkadaşlar. Ben stand up wheelchair manuel kalkış manuel sürüş modeli için rapor çıkarttım. Bu zamana kadar SUT'ta ne kadar ödeneceği konusunda net bir şey söylenmiyordu ama şimdi 3.000 tl ödediklerini söylediler. bende bu cihazdan almayı istiyorum ama çok pahalı olduğu için ve SGK'nın ödediği tutar yetersiz olduğu için alamıyorum. bu işle daha önce uğraşan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Eğer SGK'ya kalan tutar için dava açsak sonuçta cihazı alabilirmiyim?
hadi ki SGK sonuçta ödeme yapmadı, biz bu cihazın parasını çalıştığım kurumdan nasıl temin ederim?
yol gösterirseniz çok memnun olurum.özellikle çalıştığım kuruma nasıl başvuruda bulunurum?

3000 lirayı 5 yılda bir ödediği kesin mi ve araç yenilemesekte 3000 litra veriliyormu? bilen varmı

Ben İzmir Sgk'ya sordum bu cihazlar için "ayağa kaldıran tekerlekli sandalye için" 3.500 TL ödeniyormuş.

Bu gün carmen gruptan bir temsilciyle konuştum. cm-301 ayağa kaldıran akülü arac 7500 tl... devlet bunun 2300 tlsini ödüyor ama bir sürü ıvır zıvır..kardeşim sakat olduğumu bedenimiz değil de rapor mu belirliyor...çok saçma ben 2300 borç eder yine bu zülmü yaşamam...

Bülent bey merhaba,

bu ayağa kaldıran sandalyelerle ilgili bozulunca tamiri çok pahalı olduğundan dolayı bozuk şekilde duran kullanmayan arkadaşlar var diye bir yerde yazmıştınız , bende LifeStand LSC vardı dediğiniz gibi rehapcenter 2500avro dediğini ben yurt dışından parcasını buldum sıfır hemde 1000 avro gibi, tanıdığınız arkadaşlar varsa aynı sandalyeden kullanan bana yazabilir yardımcı olabilirim.

Üst Alt