Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayağa kaldıran tekerlekli sandalyeyi Emekli Sandığı karşılıyor mu?

rokopi

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ayağa kaldıran tekerlekli sandalyeyi emekli sandığı karşılıyor mu?

rokopi,evet ödüyordu.3 sene önce almıştım.
ödüyordu derken Ankara' depoları varmış eğer depoda bu sandalyeden bulunsaymış kullanılmış olanı vereceklermiş.
bütün bunları raporu çıkarttıktan sonra öğrendim. daha ayrıntı istersen yazabilirim.
şu anda da ödüyor sanıyorum,artık emekli sandığı şahıs ödemeleri kalmamış .sgk devredilmiş.tıbbi malzemeler vs ödemeleri sgk il müdürlükler tarafından yapılıyormuş.evraklarda il müdürlüklerine teslim ediliyormuş.
şimdilik bu kadar.

Bu tür ürünleri hiç bir kurum ödemiyor. Ama ürünün fiyatı çok pahalı olduğu için, medikal firmalar yasal yollara başvurup ürünü kurumlardan alabiliyor. Yani siz uygun rapor alıyorsunuz, medikalci kurumu sizin adınıza dava ediyor ve 1-2 yıl içinde parayı alıp ürünü size teslim ediyor.
Bu ne kadar etik, kurum ödeme yapmak yerine mahkeme süreciyle 2-3 katı beden ödeyerek kamuya daha çok zarar vermiyor mu, bu ürünlerin satış fiyatının bu derece fahiş olması etik mi... bunlar tartışılır tabii.

nasıl oluyor öyle oğuz ceylan.ben de vekalet vererek aldım.ama mahkeme yolu ile değil. 3 sene önce veriyorlardı.
bana medikal firma cihazı aldğım zaman imza attırdı.eğer kesin olarak firmanın parayı aldığını biliyorsan ,bazı dernekler var yardımcı olacak.mesala tüketici dernekleri,hasta hakları derneği,barolardanbile yardım isteyebilirsin.
ama daha önce yapman gereken Ankara 'ya genel müdürlüğe bir dilekçe ile müracaat ederek ödenip ödenmediğini öğrenmek.dilekçeni de iadeli taahütlü gönderirsen elinde belge olur.verdiğin vekaletin de tarih ,no'sunu da yazman lazım.
sonra da gerçekten ödendiği cevabı gelirse o kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunman lazım.vekaletleri şahıs adına veriyoruz,firma adı geçmiyor.hiç bir belgeyi atmamanı tavsiye ederim.

oguz ceylan,avukatı her halde anlaştığın medikal firma tuttu.avukata vekalet vermiş olman lazım.umarım vekalet fotokopilerini ,raporunu ve yazdırdığın reçetesinin de fotokopilerini saklamışsındır.
ayrıca yakının taahütname doldurmuş olması lazım.mahkemeye gitmeden bile bir şeyler yapılabilir.
avukattan kesinleşmiş mahkeme kararını isteyebilirsin.eğer sürtüşme yaşarsan avukatı baroya şikayet edebilirsin.
görüşme yaptığın firmaya noterden ihtar çekebilirsin.
vekalet verdiğin şahısın onlarda çalışmadığını söylerlerse ,ssk kayıtlarından o kişinin orada çalıştığını ispat edebilirsin.
ve savcılığa vekalet verdiğin şahıs hakkında dolandırıldığını söyleyip suç duyurusunda bulunursun.gerekirse dava açman gerekebilir.
bu işlerle uğraşacak kimsen yok mu?

Üst Alt