Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğim donduruldu. Askerlikten muaf olur muyum?

HarunAksaka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle , Ben 2010'da Mart'ın 1 inde. Yüksekten 6.Kattan düştüm ve belim kırıldı birde ayağım Fiksatör takıldı , belime ve bir süre sonra ayağıma demirler takıldı .Demirler cıktı ve belimde hiç bir sıkıntı yok
ama ayağım hala hasarlı yüriyemiyorum ayakta şekil bozukluğu vardı yüriyemiyodum , düşük ayak' vardı birde şimdi ameliyat oldum '' AYAK BİLEĞİ DONDURMA'' Ameliyatı Doktor bayır yukarı cıkarken zorlanıcağımı 18 yasından gün almış bulunmaktayım bide hani az vakit kaldı meraklıyım bu olaya cok merak ettim ve siteyi buldum paylasmak istedim belki bi bilginiz vardır şimdiden cok teşekkür ederim :)

ayakbileği dundurma amaliyatından önce sana sormadılarmı bileğinde geri dönüşü olmayan bir işlem değilmi bu, ayakkabı içerise AFo vs kullansaydın olmuyormuydu doktorunuz yeterli bilgiyi vermedmi...

Yapılabilicek Son müdahaleydi bu Şekil bozukluğu düşük ayak, üstüne basamıyodum içeri dönmüştü ayağım.. Son 2 çare vardı , Heyet kurulu toplandı . Benim için olabilicek ameliyat bu olduğuna Karar verildi..
İSTANBUL ÇAPA TIK FAKÜLTESİNDE oldum zaten. Emin ellerdeydim gibi birşey. Şimdi Çok merak ettiğim birşey yürücekmişim kısmetse :)
Yürücem normal bi şekilde ama Askerlikten muaf olma şasnımı merak ediyorum ? İçime dert olmuş gibi cünkü.

Bu durum mErdiven çıkmak, koşmak vb. hareketlerde zorlayıcı olacaktır ve bu nedenle askerlikten muaf tutulacaksındır. Bence.

Merdivende sıkıntı olucak , evet koşmakta , Ama kesin bir bilgi yazma şansınız yokmu ? :)

Öncelikle çok geçmiş olsun, bende 3 ay önce attan düşme sonucu talus kemiğimi kırdım. Üzerine basabiliyorum ama 90 derece tabanım yere basmadığından yürüyemiyorum. Ciddi bir hareket kısıtlılığım var. Parçalı kırık olduğundan be kemiğimi düzgün kaynatamadıklarından, doktorlarım benim ayak bileğimin de dondurulabileceğini öngörüyorlar. AVN gelişme olasılığı da yüksekmiş. Bana çok korkunç geliyor bu dondurma ameliyatı. Senin deneyimin nasıl rahat yürüyebiliyor musun? Hayatını ne kadar kıtılıyor bu dondurma olayı.

Üst Alt