Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğimdeki kısıtlılık nedeniyle ÖTV'siz araç alabilir miyim?

frekans_zz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
rkadaşlar merhaba.Benim de sorum olacaktı bilgisi olan arkadaşlarım cvp yazarsa sevinirim
Çok önceden aldığım normal b sınıfı ehliyetim var.Sol ayak bileğimde kısıtlılık var. Ötv indirimi için rapor almak istiyorum ama kafama takılan iki nokta var
1. si önce ehliyetimi değiştirme mantıklı yoksa rapor almak mı.Ehliyeti değiştirip rapor alamazsam durduk yere ehliyetimi kısıtlamış olacağım.Dğer yandan da önce Kısıtlı kodlu ehliyeti alırsam rapor almam belki daha kolay olur düşüncesindeyim.
2. sorumda daha önce ortapedik özrümle ilgili hiçbir yerden rapor almadım.Sadece Askerlikten muaf olduğum sağlık raporu var oda bi işe yaramıyor.Bu şekilde kurula çıkınca orda detaylı bir muayene yapılıyor mu ( röntgen,film vb.) Yoksa kurula çıkmadan önce bir uzmana görünüp ortapedik sıkıntılarımı belgelendirsem mi? kurul detaylı inceleme yapmazsa elimdeki raporlar belki kuruldan lehime bir sonuç çıkartırmı. işimi kolaylaştırır mı diye düşünüyorum. Cvplayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

frekans_zz

Özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanamayacak olmalısın ve bu doktor tarafından tescillenmeli. Buna uygun mu durumun?

evet hocam her iki ayakta pes ekinovaros. ameliyatlı..özelliklede sol ayaktafleksiyon ve ekstansiyon hareketlerinde kısıtlılık var

Ama bu duruma istediğim yönde rapor verilir mi bilemiyorum.Malum bu yönde rapor almak biraz zor.o nedenle nerden başlamam gerektiğini bilemedim.
OturanBoğa hocam kurulda detaylı inceleme yapılıyor mu? kuruldan önce İyi bir uzmana gidip muayene olsam.Durumumu raporlaştırsam.Raporları kurula sunsam bir faydası olur mu? gerek var mı?

frekans_zz

Önemli olan ortopedistin görüşü. Kurul çoğu zaman ona uyar.
Her iki ayakta da kısıtlılık olduğunda otomatik değil de elden kumandalı özel donanım şartı konur. Eğer sürüş riskini almak istemiyorsan bence bulaşma bu sürece. Eğer riskleri göze alacaksan:

1- Sürücü belgesi raporu vermeye yetkili bir hastaneye gideceksin. Ortopedist muayene edip il sağlık komisyonuna sevk edecek. İl sağlık komisyonu kısıtlama kodları içerecek şekilde rapor düzenleyecek. Sonra o raporu alıp nüfus müdürlüğüne gidip sürücü belgeni güncelleyeceksin

2- Engelli sağlık kurulu raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli sağlık kurulu raporu almak için başvuracaksın. Raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olacak, oran bulunacak ve tanı net olarak yazılacak.

Bu engelli raporun ve ehliyetin birbiri ile uyumlu olacak ve doğru kısıtlama kodları içerecek. Sonra araç bayine gidip araç bakabilirsin. Onlar raporunu ve ehliyetini vergi dairesine sorup araç alınabileceğine dair onay alacak ve araç alımişlemi gerçekleştirilecek.

merhaba
Her iki ayağımda polisekili var.sol ayakta daha fazla hareket kısıtlılığı var.Geçen sene komisyona girip sadece otomatik araç kulllanmam gerektiğine dair sürücü belgesi aldım.Hastahanedende gerekli ibarenin yazdığı kurul raporunu aldım.
Vergi dairesi her iki ayakta engel var.sağ ayağında güç kaybı olmadığına dair yani otomatik araç kullanabileceğine dair hastane görüşü istesi.
Otomatik araç kullanamasam ehliyet komisyonu zaten bana ehliyet vermez.Otomatik araç kullanabileceğime dair kodlu ehliyetim var diyorum ama kabul etmiyorlar.Nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba ?

frekans_zz

vergi dairesi kabul etmiyorsa e devlet üzerinden özelge isteyin, gelen özelge cevabına göre hareket edersiniz.

frekans_zz

aynı durum 2014 ün son günü benim de başıma geldi. Sadece araç almak için 2 gün izin alıp İstanbul'dan Gaziantep'e gittim.
Benim açımdan herşey hazır arabayı alıp İstanbul'a döneceğim derken memur tutturdu "Sol ayakta problem var tmm ama sağ ayakta var mı yok mu belirtilmemiş yeni rapor alacaksın diye".

tam tarih 31.12.2014 memur yılbaşına ağzı yüzü dağılmış şekilde girdi, bende 6 ay ceza aldım.

saat 11 gibi olay oldu 3.5 gibi karakoldan çıkıp tekrar vergi dairesine gittim. 10 dakika da hastaneye görüş yazısı yazdılar. Ertesi gün hastaneye gidip heyetteki doktordan "sağ ayak sağlam" görüşünü imzalı alarak rapora ekledim. Sorun çözüldü.

Merhaba su anda bende sol ayak kisaligi sol bacak 4 cm ince bunun icin basvurdum son olarak 8 subatta norofizyoloji bakacak igneli emg ile sonra kurula girecegim insallah otomatik vites kullanir ibareli rapor alirim

vedat2130

Oradan alacağınız kod ile araç almanız için 2019 sonrası engelli raporunda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır. Ibaresi olmak zorunda yoksa alamazsınız

Yeniden Süresiz Engelli Raporu Çıkarma

Arkadaşlar merhaba
Sol ayağımdan doğuştan ortopedik engel var.Otomatik vitesli araç kullanmam gerektiğine dair kodlu ehliyetim de var.Ötv muafiyeti araç için geçen sene süresiz engelli raporu aldım.Ancak yüzdenin çok önemli olmamasına rağmen ,bilinçsizlikten diyelim raporun yüzdesi fazla olsun diye sağ ayağımdaki ufak bir sıkıntıyıda bilerek kendim rapora eklettim.Sağ ayak otomatik vites kullanmamı engellemiyor böyle bir durum olsa zaten bu yönde ehliyet alamazdım.Ancak Vergi dairesi de sağ ayağı bahane gösterip araç alma talebimi reddediyor.Ehliyetinle uyumlu olması için sadece sol ayakta problem olması gerek sağ ayağın sağlam olması gerekiyor diyor.Şimdi ilk defa rapor alıyormuş gibi hastaneye müracaat etsem.bu sefer sağ ayağımı hiç göstermesem.sadece sol ayak için başvuru yapsam eski rapor önüme gelir mi ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yorum yazarsa sevinirim.tesk ederim şimdiden

Üst Alt