Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak kısalığını gidermek için bir aparat..?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sizi bu sorularımdan canınızı sıkmış olabilirim onun için şimdiden özür dilioyrum.
Sorum şu;
ben sağ ayağımdan çocuk felci oldum. Okula başlamadan önce ilk ameliyetı oldum. Ama ayağımda daha da kısalık - zayıflık var. Yanı seke seke yürüyorum.

Geçen antalya dan bir arkadaşımız gelmişti.isim vermek istemiyorum. Onun ile bu sitede tanışmıştık. Bir yıldan fazla oldu tanışalı. Ist da bir işi vardı. Işini hallederken benimle de beyoğlu - istiklal de görüştü. Saat 14:30 - 21:00 'e kadar beraberdik. Konuş konuş bitmioyr. Yemek + çay + cafe + yürüyüş v.s. Yaptık

cafe de birbirimizden bahsederken (engel oluşumuzdan) kendisi benim ayağımız kısa oluşunu yok edbilirz dedi. Beni de heyecan sardı. Nasıl dedim. Diz üstüne bir şey takılıyormuş. Yürürken ayağımın burkulmasını engelliyormuş. Ondan alabilirsem almamı istedi.

Birde kendime göre ayakkabı yaptırmamı istedi. Topuğu yüksek ve diğer ayakkabından küçük olması.o zaman yürürken bir sorun olmayacağını söyledi.

Ben bunların fiyatını nasıl öğrenebilirm. Nereden alabilirm.

Sizlere olan sorum bu...

Saygılar

Ayak kısalıgına cözüm var ama ameliyatla ben izmir dokuz eylül hastahanesinde bu olayı gördüm ameliyatla bacagına yuvarlak bi alet takıyolar vede onda vida oluyo vidayı gevşetince bacagın milim milim uzamaya baslıyo yardımcı olduysam sevinirim gecmiş olsun

Nasıl bir aparatmış ki bu? Ayakkabu tabanına koyulan bir şey mi?

arkadaşımızın bana anlattığı dirseğimin burkulmaması için dedi. dizim burkulmazsa kısalığı biraz da olsa giderirmiş. onun yanın da bir de ayakkabı yaptırsam iyi olur diyordu..

ben kullanıyorum özel ayakkabı ilk başlarda kısalık çok olmadığından yükseltisiz rahattım ancak ilerledikçe içinde 5 cm lik bir yükselti yaptılar. onda bişey yok istanbulda vardır ortopedik ayakkabı yapan yerler oraya gittiğinde sorununu söyle hem ayağına göre bi ayakkabı hemde içine takviye yaparlar. ben çok fazla yürüyemiyorum ama yürüdüğüm zaman büyük kolaylık sağlıyor ancak tek desavantajı yükseltiden dolayı burkulma çok oluyor dikkat ediceksin.

sizin bildiğiniz bir yer var mı? denemek te yarar var. yada ssk dan alınmaz mı? alınırsa nasıl alınır. hangi bölümden nasıl istenir..

saygılar...

sskdan alınıyor ancak nasıl olduğunu pek bilemiyorum. İstersen önce ortopedik ayakkabı yapan yerle bi konuş onlar seni aydınlatacaklardır. İstanbulu hiç bilmiyorum o yüzden yer konusunda yardımcı olamam ama İzmirde benim yaptırdığım yerin sitesini vereyim size ordan ulaşıp konuşabilir gerekli bilgileri edinebilirsiniz gayet iyi ve işinde uzman kişilerdir.

http://www.footortopedi.com/

Ben de ayakkabımı özel yaptırıyorum. Bileği saran ayakkabı olduğundan burkulma olmuyor, fakat tırnak batması problemim oluyor.

Ne kadar kısalık varsa ayağında o kadar yüksek topuklu yaptırabilirsin. Gizli topuk yapıldığında iki ayakkabı arasındaki fark da belli olmuyor.

arkadaşım öncelikle ;siz herhangi bir kurumdan yayarlanıyormusunuz__??eğer cevabınız evetse (ben emekli sandığına bağlıyım mesela)gidiyorsunuz bir ortebediş doktoruna durumunuz izah ediyorsunuz kısalığınızın kaç santim olduğunu söylüyorsunuz..oda sağlıksizi rapor almanız için heyette yolluyor,bu heyet sonrasındarapor işi hallolunca bu kez de sağlık karnesine yazıyor kısalığınızı ve ayakkabınızı,burdan sonrasında bir ortapediciye gideceksiniz..lakin yeni yasaya göre artık ayakkabının çok cüzzi bir miktarını devlet ödüyor..iş gene kendi cebinizden yaptırmaya giriyor..eğer ortapedik bot+....cm kısalık=200 milyona mal oluyor size çıkarılan fatura da 70 civarı devlette bunun 45-50 milyonunun ödüyor..eskiden bu yoktu ama şimdilerde yeni düzenleme buymuş...bu şekilde alıyorsun ayakkabını..başlangıçta vurabilir ayağı ama zamanla alışıyorsun...saygılar

Re: ayak kısalığı problemine çözüm

Merhaba,

öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaslar. Benim böyle bir sağlık sorunum yok ama çok sevdiğim kuzenimin doğuştan kalça çıkıklığı sebebiyle ayak kısalığı sorunu var. Kısalık yaklaşık 6cm. Kendisi yıllardır özel ayakkabı yaptırıyor ama birtürlü istediği neticeyi alamıyor çünkü yapılan ayakkabılarda kısalığı var olan bir taban üzerinde oynanarak yada ayakkabıya ek bir parça konularak sorun giderilmeye çalışılıyor. Bu da ayakta burkulma, ortopedik deformelere sebep oluyor ayrıca yapılan ayakkabı rahat hareket sağlayamıyor.
Bu sorunu taban üreten bir dostuma açtım ve bu konuda kendisinden özel taban yapmasını istedim.( yani tabanlık degil, kişiye özel kalıp,taban,iç kalıp ve ayakkabı modeli).
Sonuç olarak kişiye özel bir ayakkabı ortaya çıktı. Yapılan bu taban sadece o kişiye özel oldu.kendisi şuan bu ayakkabıyı kullanıyor ve son derece memnun çünkü yapılan bir prtoez ameliyatı var ve bu ayakkabı onun protez ömrünü uzatmakla kalmayıp omurgasında meydana çıkmaya başlayan sorunları da durdurmuş oldu.
Bu sorunu çok sevdiğim birinde görmem ve onun sorununa çözüm bulmam beni inanılmaz şekilde mutlu etti.
Eğer sizlerde de böyle bir sorun varsa gerçekten yardımcı olmak isterim.

Hoşçakalın...

herkese gecmıs olsun arkadaslar ben gazıyımm yanı benım olayım bıraz farklı benkısı ateslı sılah yaralanması benımde tedavılerım devam edıyor hala benım su anda 3 cm bı kısalık bırde bıraz yamukluk var ve su anda ayagımda fıxator taklı ateslı sılah yaralanmalrında boylemıs platın yada baska bır sey takamıyolarmıs dıye bende cok cektım 5 kere amelıyat oldum dahada olucam ama su anda kaynama ııye gıdıyo bu fıxator cıktıkdan sonra banada ılazarov takıcaklar uzatmak ıcın daha once uzatan arkadaslarla konustum ılazarov takıldıkdan hemen sonra ustune basıp gezıyorsun yanı yatmıyorsun bıldıgın yuruyosun bırde her gun 1 mılım vıda cevırıyosun dedıklerıne gore 1 cm 1 ayda uzuyomus bırde bırazda can yakıyomus uzatırken oda vıdayı cevırıken bakalım bende gıdıcem uzatmaya korkuldugu gıbı sanmıyorum benım baya tecrubem var bu konularda cokda arastırma yaptım ve tedavım gatada devam edıyo ıstersenız sıze doktor ısmıde verebılrım gatadakı doktorlar dısarda amelıyat yapıyo suda var gata ortapedıde avrupada 1 numara bundan emın olun nelerını gordum ben orda adamlar duzeltmıss neyse benden sımdılık bu kadar sorularınız olursa cevaplarım hoscakalın...

gülen kız;

gülen kız siz kullanıyormuşsunuz ayakkabıdan nasıl birşeye benziyor bu ayakkabılar iki aykkabı arasında fark dışarıdan belli oluyor mu?benim kalça çıkığım var 4.5cm kısa ayağım dr bana bu ayakkabılardan yaptıra bilirsin dedi ama çevremde hiç kullanan yok ve bu ayakkabılar hakkında bilgimde yok bana biraz yardımcı olursanız sevinirim izmirde yaşıyorum.dr' un dediğine göre bana yapılacak ayakkabı sadece topuk kısmı değil düz topuk olucakmış parmak ucumdan topuğa kadar yükseltme aynı olucakmış merak ettiğim kaç cm e kadar içten yapabiliyorlar bu yükseltmeleri bilgilerinizi bekliyorum .

1 yaşinda geçirdğm çocuk felcinden dolayı sol ayağımda 2 cm kısalık ve bacakta incelme var
ayak bilegm ve parmaklarm çok ağrımaya başladı çevreizde yaptrdğmz yükseltmeli ayakkabılar yeterli olmuyor (yapan kişi profsynel oladgndan )
kısalıga özel tabanlık ve ayakkabı yapan yerler önermenizi istiyorum
şimdiden teşekkür ederm . . .

bende cmt hastasıyım çekiç ayak yani şimdi 4-5 cm bendede kısalık var 4 yıldır ort. bot şeklinde ayakkabı kullanıyorum ama 2 yıldr bi ayakkabı usatsına denk geldim allah razı olsun ondan hem daha şekilli bi ayakkabı modeli yapıo hem ort çok çok ucuza mal ediyo hemde aparatı 3 cm içeri verio 2 cm ayakkabı topuğuna verio hem şekil bozulmuyor hemde çok rahat oluo son ayakkabı mı 70 tl ye dikti...
ort. bu ayakkabı için en az 200 tl fiyat verirler...
ayrıca bana göre kalıbı bozup ayağıma göre şekillendirdi...

ortopedilerin 200 tl civarında fiyat vermeleri çok normaldir çünkü yapılan ayakkabılar sizden birebir ölçü alınıp ve sizin ayağınıza göre yapılan ayakkabılardır bunun yanında o ayakkablar da kullanılan malzemeler hakiki deriden ve kösele tabandan yapılaktadır
kısalığınız 3 cm e kadar ise bunu ayakkabınızın içine konulacak bir tabanlıkla idare edebilirsiniz 3 cm üstü kısalığınız varsa dediğiniz gibi alttan da destekler konularak hallediliyor

hakanınm

hakınım arkadaş
bi tamirciden bahsetmissin
bu tamircinin adresini bahsedebilirmisin akayakabıcı tamircisinin
benimde baldızımda böyle bi sorumvar sol ayakta 5 cm kısalık var
bizde yoğun bi şekilde
ayakkabıcı arıyoruz ama yok
yardımcı olursan sevinirim

arkadaşımızın bana anlattığı dirseğimin burkulmaması için dedi. dizim burkulmazsa kısalığı biraz da olsa giderirmiş. onun yanın da bir de ayakkabı yaptırsam iyi olur diyordu..
çelik kardeşim aynen senin dedigin olay benimde başımda ama benimki kaslardan kaynaklanan çekme var sol ayagım aksayarak yürüyorum adımımı tam atamıyorum yani kaslar sinirler çekiyor sol ayagımda aksama oluşuyor bunun yanı sıra git gide farkediyorum ayak tabanım basınca içe dogru dönüyor artı diz kapagıda içe dogru çekmeye başlıyor oda aksamaya sebeb oluyor ayakları düz bastırcak o diz kapagını saglamlaştırcak bi aparat varsa benide bilgilendirin lütfen

GuLeNKIZ;

izmirin neresinde? bndede sağ ayakata polıo var bileğimide oynatamıyorum şuanda kullandgım bot çok eskıdı yenısını yaptırmm lazım yolda durmadan bılegım donuyor.ucuz ve duzgun bışey olsun ıstıyorum

kısalık destekli özel imalat tabanlıkar yapılmaktadır ve istediğiniz ayakkabıda kullanabilir botların ağırlığından kurtulabilirsiniz.
(Not: Ayak bileği rotasyonlarında tavsiye etmiyoruz)

bende 8cm kısalık var içten beslemelı bot kullanıyorum polıo sekelı cıhaza monteli.
medıkalcılerdekı yapılan ayakkabıların fıyatı yuksek ve kalıtesı düşük oldugu için uygun fıyata daha kalıtelı şekılde ayak kabıcıda yaptırıyorum.

ayakkabıcı ustam çok yoğun olduğundan dolayı son 2 ayakkabı normal botlardan alıodum o düzenliyodu..
dün akşam beni kinetixin fabrikasına gönderdi yarım bot şeklinde gayet hafif bir hafifi spor görünlü bir yarım bot verdiler...
gayet hafif ve şık görünüşlü bakalım kısalık payları dışa yatmayı engelleyen aparatlardan sonra giyebilecekmiyim...

slm kısalıkllı olan ayağınızdan özel alçı kalıbı alınarak üzerine kösele çekilip kısalıklı sandalet yapılmakta en fazla ayağınızın burnunu basıpta yürüyorsanız 8.9 cm kadar firmamızda yapılıyor ayağınız 3.4.5vs diğer ayağınızdan küçük olması gerekir üstüne bağcıklı olmak şartıyla çarşı ayakkabısı giyebilirsiniz

kişiye özel ayak analizi yapılır ve kısalık iç ve dıştan cm gore ortopedi teknisyeni tarfından ölçülür kısalığa göre fiat verilir ortoworld ortez protez yapım ve uygulama merkezi tel 0216 506 26 23

3 cm kısalık için istanbulda tavsiye edebileceğniz bir yer varmı acaba

Merhaba İlhan Bey.

Ayakkabıyı yapan kişinin yeri nerede ?

Hafif ayakkabı arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

hakanım

Merhaba, konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama tam da aradığımız şeyden bahsetmişsiniz. Abimin sol ayağında 4,5 cm kısalık var. Sinir kaybı da olduğu için ağır kösele ayakkabıları taşımakta zorlanıyor. Biz de kısalık farkını giderecek hafif bir ayakkabı arıyoruz. İstanbul Avcılar’da oturuyoruz. Ustanıza nasıl ulaşabiliriz acaba? Siz hala aynı ustaya mı yaptırıyorsunuz ayakkabılarınızı, memnun musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt