Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak tabanımın düz basması için kullanabileceğim bir aparat var mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ayaklarımda paraparezi var,yürürken kaslarda sinirlerde çekme var o yüzden ayak tabanı düz basamadıgımı farkettim bu git gide ilerliycek gibi ayagımı yere basınca ayagım incikten içe dogru kayıyor yani orayı destekliycek bi aparat yada pratik bilgisi olan varmı,tv de izledim ayak düz basmak için o boşluga sünger yada sert bişe koymak gerekli dedi doktor civanım ama sünger olmuyor düz basmama yeterli olmuyor yine kayıyor içe dogru bilgisi olan yada aynı durumda olan varmı..

Medikalcilerde ayak tabanına göre silikon tabanlıklar bulabilirsiniz.. Hemen her ayakkabının içinede uygun oluyorlar.. Ya da ortopedik ayakkabı.. Ortopedi doktoruna giderseniz ayağınıza uygun bir ürün yazacaktır size.. Ezbere alınmaz bu tür ürünler.. Karton, süngerlede olmaz..:)

Allah razı olsun havva kardeşim o silikonlu ayakkabıdan aldım rahat ama yinede ayak tabanım basınca içe dogru dönüyor kemikler egrilmiş artık:( aslında ben fizik doktoruna gidiyorum oda gördü oda prof dr başından savdı gibime geliyor yine sagolsun bizzat ilgileniyor botoxs yapıyor,söyledim hocam diz kapaktan ve ayak tabanımdan içe çekme var oda dedi kaslarından kaynaklanıyor o kasları bi açmaya ugraşalım bi bakalım dedi 2 sefer botoxs yaptırdım biraz iyi geldi tamamen düzelir sandım ama malesef çok ümidliydim düzelirsem sevdigim kız arkdaşımın yanına giderim rahatca gezeriz die düşündüm ama resmen yıkıldım az bi düzelme oldu kız arkdaşım biliyor ama şu durumda yürüyüşümü görmedi bu halde kabul edecegini söyledi ama sanmıyorum beni görünce bırakır cesaretimi toplayıp yanına gidemiyorum,bana daimi işin olsun tamam sorun olmaz dedi senin engelin arada kaybolur dedi yani ailem benim mutlu olmamı istiyor bende senle mutlu olacagımı söylerim ayagını sorun yapma diyor ama işim geçici daimi iş iş olsun diyor aileside kendide..

Güzin abla mıyım ben ya..:) Kelin ilacı olsa kendi başına sürer ayol..:D Birgün zengin olursam bir sürü işyeri açıcam, epsinde de engelliler çalışacak 1 tane sağlam Allah kulu almayacam, o kaa..:) Seni de alıcam işe zengin olursam, limuzinle gitcez sevdiğin kızı almaya o kadar yani..:) Sevdiğin kıza inan sen, seviyorum diyorsa doğrudur..

Konuyu dağıtmayalım..:) Geciktirmeden git doktora, mutlaka ayağının durumuna göre ortopedik bir ürün vardır.. Öyle ezbere olmaz..

sonbahar.44;

Geçmiş olsun.
Ben de aynı şeyleri yaşadım.Sorununuzla ilgili olarak özel bir ayakkabı BOT Tipi ayakkabı giymen lazım.
Bu ayakkabının dışına demir takılı olması gerekiyor.Ayağının bilekten içe doğru bükülmesini önlemek için.
Bu ayakkabıyı ben giymedim.Bir arkadaşım giymişti.Demirler ayağın içe doğru dönmesini engelliyor.
Ayak sadece düz basıyo bu ayakkabıyla.Demirler ayakkabının ökçesine takılıyor.Bilek kısmı menteşe benzeri
şekilde oynuyor.Demirlerin bilekten yukarı kısmı yanlış hatırlamıyosam ayakkabıya sabitlenmiş bir
deri kayışa takılı.Ayağına zarar vermiyo.
Bu ayakkabıyı balen arkadaşlar resmini gönderirlerse iyi olur.Bende resmi yok ancak bu ayakkabıyı gördüm.

allah razı olsun hepinizden,bi türlü gidipte dogru düzgün muayene olamıyorum şuan çalışıyorum ama ilçede oldugum için bulundugum yerde uzman dr. var ama bilmiyorum tam ilgilenmeleri için para mı vermek gerek anlamadım gitti,bizim türkiyede insanı ucuza sayıyorlar incelemiyorlar araştırmıyorlar bi kas gevşetici bi sinirleri yumuşatıcı krem vs. verip yolluyorlar bunların hepsinden zamanı geldimi ahirette hesap soracagız inşallah

Üst Alt