Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak topuğumda açılan yatak yarasının iyileşebilmesi için önerileriniz var mı?

Orkunavcan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar şimdiden herkeze geçmiş olsun ve teşekkür ederim.

Benim sorunum tam 42 gün yogun bakımda yattıktan sonra 2 topugumdada yaralar acıldı birtanesi golf topu gibi digeri birazdaha kucukdu.
İlk başlarda şuurum fazla yerınde olmadıgı için ailemde yeteri kadar bilgi sahabi olmadığı için fazla umursamadık daha onemli bolgelerim vardı şimdi sorunum kazanın üzerinden 1 yıl gecti , 1 tanesi tamamen kapandı diğeri ise kapanacamla kapanmıcam arasında gidip geliyor biraz huysuzluk yapıyor. Hastanede cok iyi baktılar fizik tedavi servisinde ama bende ıyı baktım uzun bir zaman yuruyemedim.

Dedım kaslarım erıyecegıne topugu sararak uzerıne bassam benı bırcok sıkıntıdan kurtarıcak ayaklarım kırıkdı ve yurumessem kaynamıyacagını uzerıne basmam gerektiğini doktorum soyledı. Bu topuk yarası hala derin degıl ama çizgi halinde yarık var 1 yıl oldu tam manasıyla kapanması için ne yapmalıyım
lutfen kesin cozum bılen yada basına gelen yazsın. Baska sayfalarda bu konu vardı ama cvp bulamadım birde yazarsam en altta imlec kalacagı ıcın kımsenın goremeyecegını dusundum
teskkur ederim....

İlk başta kan dolaşımını sağlamak lazım. Yara etrafında içten dışa doğru yuvarlak hareketle masaj yapman lazım.Yani 3-4 dakika yuvarlak hareketle oğuştur.Günde birkaç kez yaparsan iyi olur.
Güneşten yararlanabilirsin.Yara bölgesini çok kızgın olmayan saatlerde 15-20 dakika güneşe tutabilirsin.Güneş dokuları yeniliyormuş.,bir makalede okumuştum.
Sulanmasın.Yara sulanırsa mikrop kaptırdın demektir,doğru doktora gitmelisin bu durumda.
Bir pomad var.bağ dokularını yenileyici özelliği olan bir pomad. Madeecassol merhem 40 grdiye yazıyor üzerinde.

Son olarak çok büyük değilse o kısma sünger oyarak koyabilirsin.Yara boşlukta kalacağı için daha rahat başarsın.
Önemli olan yarayı ezmemek.
Anlayamadığın nokta varsa sorabilirsin.

Öncelikle yarayı temiz tutmak çok önemli. Octanicept diye bir antiseptik syprey var,biz onu kullandık.Steril eldiven takarak , yaraya octanicepti sıkıp steril spançla silerek hergün temizliğini yaptık. Üzerine "melmax" diye bir yara örtüsü nevi maddeyi yara boyutuna uygun keserek koyduk ve steril spançla kapatarak bantladık. Bu işlemi hergün tekrarladık. Bu şekilde kurtulduk yatak yarasından.
Yaranın etrafını dairesel hareketlerle ovmak da kan dolaşımını düzenlediği için işe yarıyor.
Çok geçmiş olsun,inşallah kısa sürede kurtulursunuz.

tesekkur ederım ama bugun yenı hastaenden geldım plastık cerrahı bır uzman doktor bu tur yaraların zor kapandıgını ama hıcbır tedavısının olmadıgını tek tedavısının sadece kaval kemıgı arkasından kaslardan doku alarak kapatılmasını soyledı ama bana mantıksız geldı bu .
yaram kucuk benım ve sanırım gecmesı lazım ama bırseyler yaparsam gececegını sanıyorum
daha ayrıntılı bılgıler verırsenız sevınırım ayaklarım kırık ve benım yurumem lazım.. yksa kaynamıor cok talıhsız bır durum yukarı tukursem assa tukursem misali...

Orkunavcan ;sana yazdım.ama sadece benim yaram küçük diyorsun.Sana küçük gelebilir.belki de gerçekten küçüktür.Ama dokular yenilemiyor kendini.Sana bir merhem yazdım,bu merhem dip kısımdan dokuları yenileme özelliği var .hiçbir zararı yok.
güneş yanıklarına,vs sürülen bir krem ve ucuz.Ben kullandım.ucuzdur ve sakıncasızdır.günde iki defa sürmek lazım.
Özellikle gece yatarken de sürersen de gece dokular üzerinde faydalı olur

Ameliyata karar vermeden önce bunları yap.3 aylık bir süre tanı yaraya,ve yürümeye başla.
Yanlız yaranın bulunduğu yere yumuşak bir şeyler koy.Sert bir yere değmesin.Eğer yaran küçük ve temiz ise otururken yaranı aç.Söylediğim gibi tam yaranın olduğu yeri 15-20 dakika güneşe tut.
yazdım ama beğenmedin ise yapabileceğim birşey yok.
Eğer yapmak istiyorsan hangi noktaları anlamadın ise şu kısmı anlamadım diye sor.
Bana da ameliyat demişlerdi,bu yazdığım merhem,ışık,ve batikon ile iyileştirdim.

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Bazı hastanelerin kronik yara tedavi merkezleri var ( örneğin Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi), ayrıca Istanbul-Capa Hastanesinde Sualtı ve Hiperbarik bölümü de kronik yara( örneğin diabet yaraları) konusunda uzman. Kapanmayan yaralarda gümüş sargı bezi kullanıldığını biliyorum ( Antibiyotiklerden daha etkiliymiş). Yara dışarıdan bakınca küçük görünebilir ancak içe doğru derinleşmiş olabilir. Cok dikkatli olmak gerekir, ben yine de uzman doktor yardımı almanı öneririm.
Benim iyileşmeyen iltihaplı kronik nasırımın içi temizlenerek özel kolajen dolgusu yapıldı, cok şükür derdimden kurtuldum.

kızım 1 yıl önce omurilik felci oldu.topuğunda yara açıldı.geçti ama hala yeri yeni yara izi gibi.çok zor iyileşti.doktora gitmedik.anti bakteriyel deri kremi kullandık.yarayı açıkta bıraktık yani hava almalı ve ayağın altına yastık koyduk.topuklar boşlukta kalmalı bası olmamalı.inanın 10 ayı buldu.çok zor geçmiş olsun....

bende 20 gün önce topugum içine göcüktü estetik amelayatıyla kasıgımdan deri alınıp yamandı şimdi eskisine göre daha iyi sana tavsiyem plastik estetik cerahına gitmen

Aman bu bası yaralarına hiç birşey sürülmez.Ayağını kaybeder sonra.
Ben bir ay plastik cerrahide yattım.Ayrıca kanserli teyzemin sırtında açılan yaralar için plastik cerrahiden yatalak hastanın yarası
nasıl bakılır onu öğrendim.
Ayrıca kanserli hastalara gelen hemşireleri getirttim yaranın nasıl iyileştirileceğini pratik olarak öğrendim.O bilgiyi boşuna yazmadım.

Bası yaraları genelde dışta deliği küçük oluyor,ama içerisi büyük.Bir balon gibi düşünün.İçine hiç bir şey de sokulmaması lazım.
Tekrarlıyorum:
1-Batikonla
yara temizlenecek
2-hücreleri uyandırmak için ışık lazım.Biz evde hemşire ile lamba uygulaması yaptık.Bunu burada yazmıyorum.hem kendinizi
hem de yatak yorgan yakarsınız.
3-İçeriden bağ dokusunu yenileyen krem sürmek.

Bir an önce yarayı enfekte olmadan kapatmak.Yara sulanıyorsa doktora gitmek.Yara üzerine sürülen ampul şeklinde antibiotikler
var.
4-yarayı mümkün olduğu kadar boşlukta tutmak.
Bunları başaramıyorsak ameliyata karar vermek.

Işık yerine güneşe tutulması gerektiğini yazmıştım.

slm, benim de bir kaç yıldır kalçamda devam eden derin bir yara var.
Bir kez diktirdim ama kısa bir zaman sonra tekrar açıldı.Altı ay yüz üstü yattım pansumanlar, pomadlar, hatta bitkisel tedavi dahi,bir miktar iyileşti ama gerisi gelmedi.
İstanbul da pera sağlıktan medikal yardım aldım inanın bana verilen ürünler kısa sürede derin olan yarada gözle görülür biçimde iyileşme gösterdi.
yaranın içi daraldı ağız kısmıda küçüldü bir buçuk aydır ürünleri kullanıyorum.
Bu ürünlerin adını sizlerle paylaşmak istiyorum
SEASORB bu ürünü küçük miktarlarda kesip yaranın iç kısımlarına koyuyoruz.
BİATAİN bu da yara örtüsü yaranın üstüne kapatıyoruz bu kadar.
tabii ki bunları yapmadan önce yarayı izotonikle yıkayıp iyice kuruladıktan sonra uyguluyoruz.
PERA SAĞLIK Nergiz GİRGİN
tel: 0212 6358307
umarım sizlere de benim bir yardımım olur.İlerki günlerde durumumu sizlere aktarıcam
herkese geçmiş olsun...

liya, evet, ben de yıllardır biatain ve seasorb (coloplast markasının ürünleri)'u çok yararlı buluyorum. Yalnız, bazen seasorb'u direk koymamak gerekiyor. Eğer yara siyahlaşmışsa, önce o siyah tabakayı kaldıran bir jel kullanılıyor: seasorb'dan önce yani.

Her neyse, dediğin gibi medikalciler eve gelip bakıyorlar ilk seferinde zaten. Nasıl uygulayacağımızı gösteriyorlar.

evet çok haklısınız kararma olması demek hücre çürümüş demek oluyor.Bu olasılıkta da o ölü hücreleri temizlemek gerekli.
Benim yara temizdi çok şükür inş en kısa zamanda iyileşir...

sayın çekirdek siyah tabakayı kaldıran jelin adını yazarsanız diğer arkadaşlara da faydası olabilir.
sanırım unuttunuz...

Merhaba, benim annem 87 yasında . kuyruk sokumunda yatak yarası var. Bayağı genişti. V.A.C tedavisi uygulandı 5 hafta. Simdi 7x3x1 cm. Hartmann ürünlerüni kullanıyoruz. 7 gun Tenderwet ile kapattık. Simdi sorbalgon ve Permafoam ile kapatıyoruz. Ama sıvı sızması çok fazla, 24 saat anca dayanıyor. Dogru yoldamıyız. bilemiyorum.

Tedaviden gercekten yarar gordunuz mu. Kaç ay surdu??

İzotonikten başkası yalan tecrübeyle sabittir.

Hiperbarik oksijen tedavisini arastir bu yaralara cok iyi geldigini biliyorum.. istanbulda da var ben corludakini biliyorum tekirdagda
0282 651 65 00

hiperbarik oksijen tedavisi yara cok iyi geiyor şahsen ben kendm gittim yaram çabuuk kapandı 40 günde faydasını gördüm arkadaşlar detaylı bilgi için 05533801556 ulaşın bana detaylı anlatabilirim

Hiperbarik Oksijen Tedavisi Yaptıran Oldu mu ?

Özellikle kemik erimesi yada bası yarası gibi sorunlarla alakalı bu tedaviye giren oldu mu.
Etkisi yan etkisi ve maliyeti hakkında tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim.

SEVGİLİ DOSTLAR neoderm ile ilğili yeni bilgi uygulama bilgileri ne kadar faydalı bir ürün,LÜTFEN AÇIK YARAMIZ VAR ÇARESİSİZ.BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK MUTLU OLACAĞIZ.

Üst Alt