Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayaklarımdan rahatsızlığım var. Askerden muaf olur muyum?

sytsyt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Yaklaşık 1.5 seneden beri çektiğim Tarsal Tünel Sendromu ve Ayak Tabanında ileri derecede Epin Kalkanei, bunun yanında ayak tabanındaki Plantar Fasyanın kısa olması durumum var. Ameliyattan önce 2 kez ayak alçısı, 2 kez fizik tedavi sonrasında iğne ile kortizon tedavisi yaptılar olmadı. Kortizon yüzünden 94 kiloya çıktım ve şuan hala 94 kiloyum boyum 1.75. Yaklaşık 10 ay önce Tarsal Tünel Sendromundan dolayı ameliyat oldum. Yine olmadı ve ağrılarım dahada şiddetlendi.İşte çalışamıyorum, ayakta duramıyorum, topallaya topallaya zorla yürüyorum. 11-12 tane doktora gittim 5-6 hastaneye gittim fakat hiç birisi çare olamadı. Futbolcu doktoruda dahil herşeyi denedim bu rahatsızlığın belirgin bir tedavisi olmadığını ölene kadar çekeceğimi söyledi bir kaç doktor. Ameliyat olduğum Özel Hastaneden ayakta çalışamaz raporum var. Bunun yanından bir ton farklı doktor ve hastanelerden alınan istirahat heyet raporlarım var. Yakında askerlik durumum olacak. Sizce durumum ne olur? Muaf tutarlar mı? Amacım askerlikten kaçmak asla değil fakat bu durumum yüzünden askerlik yapmam mümkün değil psikolojim iyice bozuldu. İşin kötüsü mr ve röntgenlerde pek birşey bulamıyorlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

muafsınız hiç dert etmeyin aksama ayakta duramama vs benzer rahatsızıkları olan yakınım gitmedi

Fikriniz için teşekkür ederim. Bugün GATA Askeri Hastanesindeydim 1 hafta istirahat vermişti sonrasında bugün kontrole gittim tabi sivil olarak. Ortopedi Doktoru komutanın bana dediği şuydu: ortopedi olarak senin durumuna yapılacak birşey yok. Tavsiyem nörolojiye gitmeniz, dedi. O kadar çok zorlanıyorum ki normal yaşantım bile bu rahatsızlığım yüzünden zehir oldu. Sağlam olsam seve seve askere giderim. Fakat bu ayakla napacağım bilemiyorum ya muaf etmezlerse diye kara kara düşünüyorum. Fikirlerinize açığım.

Mavi ile belirginleştirdiğim haller muaf olmayı sağlar:

Madde 66 – A) 1. Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede olan şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10-19 (10 ve 19 dahil) derece arasında olan düz tabanlıklar.
2. Yürüyüşe engel olmayan kalkaneus epinleri.
3. Bir ayağın diğer ayağa oranla 3 cm. (3 cm. dahil) küçük ya da büyük olması.
B) 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön, arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talus, naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (67 nci maddedeki Ek Şekil 2'de görüldüğü gibi) daha az olması ile karakterize flask, spastik düz tabanlık (Yukarıda yazılı olan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
2. Yürüyüşü bozan çukur tabanlık.
3. Yürüyüşü bozan ayağın pençe şeklindeki (Claw) şekil bozuklukları.
4. Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 dereceden fazla dorsal fleksiyon yapamayan düşük ayak ve 10 dereceden fazla fleksiyon yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozuklukları.
5. Ayağın eversiyon ve inversiyon hareketlerine engel olan kas, kiriş ve kemik hastalıkları sekelleri.
6. Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı kalkaneus epinleri ve aşil kirişi kısalığı.
7. Bir ayağın diğer ayağa oranla 3cm. (3 cm. hariç) - 6 cm. (6 cm. dahil) kadar küçük veya büyük olması.
8. Talus, naviculer, kuboit kemiklerinden birinin ya da kuneiform kemiklerinden ikisinin yokluğu ya da ileri derecedeki harabiyeti.

C) 66 ncı Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düz tabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).
2. Spastik düz tabanlık (Kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik kayması, ayakta şişlik ve kas spazmı ile birlikte olan durumlar).
3. Artritik değişikliklerle birlikte olan çukur tabanlık.
4. Ayağın pençe şeklini alması (Aşil kirişi, kontraksiyonu ve parmakların plantar kontraksiyonu ve artriti görünümle birlikte olan),
5. Ayak bileklerinin nötral vaziyetten 5 dereceden az dorsal fleksiyon, 5 dereceden az plantar fleksiyon yapabilme halleri.
6. Ayağın eversiyon ve inversiyon hareketlerinin askerlik görevine engel olacak derecede azalması.
7. İki taraflı ve tedaviden yararlanmayan, yürüyüşü güçleştiren kalkaneus epinleri.
8. Bir ayağın diğerine oranla 6 cm. (hariç)’den fazla büyük ya da küçük olması.
9. Kalkaneusun ya da diğer tarsal kemiklerden (Talus, Naviculer, kuboit kemiklerden) ikisinin ya da kuneiformlardan 3'nün yokluğu, harabiyet ve triplartrodez yapılmış ayaklar.
10. Bir ayağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.

Üst Alt