Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayakta çalışamıyorum. Görev değişikliği için ne yapmalıyım?

emirkaboglu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Çaykur'da engelli işçi olarak çalışıyorum. Gıda mühendisiyim fabrikada çay analizi yapılıyor oraya uygun olduğumu düşünüyorum ancak orda yer olmadığı için beni yine de üretim içinde çalışıyorum. Yürümem de sorun yok ama uzun süre ayakta kalınca dizim ağırıyor. Aynı şekilde kolumda da ağrılar oluyor genel olarak ağır çuval işleri oluyor.%41 raporum var ortopedik.

Zorlasam elbette ki çalışıyorum ancak akşam eve gelince az da olsa ağrılar oluyor. Nasıl yapmam gerek müdürle konuşup yapamıyorum mu desem veya hastaneden bununla ilgili bir belge alabilir miyim ağır işte çalışmaması gerek vs. bilgisi olan varsa yardımınızı rica ediyorum: Engelli olarak girdik ama normal bir kişi ile tamamen aynı işleri yapıyorum.

mühendis olarak size yük taşıtıyorlar öyle mi? taşıyanları küçümsemek için yazmıyorum ama o işi ilkokul mezunu yapsın neden mühendis biri yapıyor böyle böyle işte liyakat nerde eminim müdürünüz de sizin aldığınız diploma yoktur.

ozmuşlu

Ben işçi olarak girdim mühendis olarak girmedım ama sonuç olarak mühendise uygun iş var ancak verilmiyor. Fabrika müdürü lise mezunu dediğiniz gibi maalesef. ne yapmam gerek bilmiyorum

emirkaboglu

Geçmiş olsun, Umarım daha uygun koşullarda, diplomanıza uygun bir pozisyona kavuşursunuz.

Ben olsam, üyesi olduğunuz bir sendika başkanı veya üyesi olduğunuz bir engelli derneği yetkilisi ile Vali/Kaymakam (bir yetkiliyle) görüşüp yardım isterdim. Küçük bir hediye(bir kitap?), tatlı bir dille meramımı anlatırdım.

Tabii bu olumsuz da sonuçlanabilir ama deneyebilirsiniz diye yazdım?

friends

Teşekkür ediyorum fikriniz için en mantıklısı bu gozukuyor naşka çözüm bulamadım

Çaykur özel mi yoksa devlete bağlı bir kurummu bilmiyorum bunun için iki çözüm önereceğim;
- bir memurlar için
- iki özel için

Memurlar: Durum bildirir raporu yada sağlık kurulu raporu devlet hastanesi yada üniversite hastanesinde alırsınız dilekçe ile işyerine talepte bulunursunuz. İşyeriniz buna rağmen çaliştirirsa idare mahkemesinde dava açarsınız sonrasında tazminat davası açabilirsiniz. Dava ile uğraşmak istemiyorsanız kamu denetçisine başvuruda bulunabilirsiniz.

Özel sektör: patronun iki dudağı arasındasınız. Baktınız olmuyor uzun yıllar çalışıyorsunuz. Noterden sağlık kurulu raporunu ihtar çekin. Ardında kıdem tazminatı ve manevi tazminat ayrı ayrı dava açabilirsiniz. Yada ben mahkeme dışında Çalışma bakanlığına dilekçe ve noter ihtarname fotokopisinide ekleyerek şikayette bulunabilirsiniz

Ben avukat değilim. Ama bunları geçmiş tecrübelerime dayanarak yazdım. Bir kişiye bile yardımcı olduysam bu bile dünyalara yeter.

Lütfen unutmayın EN BÜYÜK ZENGİNLİK SAĞLIK

Vay arkadaş,bende çalışmak istiyorum ayakta durmakta sıkıntım yok banada uzun süre ayakta durmaması kaydiyla calisir raporu verdikleri icin kurum sikinti çıkarıyor.sizde raporu yenilerip karar kısmına bu ibareyi yazdırın.yazarlarsa tabi bilemedim.neyiniz var tam olarak engel olarak

Üst Alt