Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayakta dik durma cihazı 8 yaşına giren çocuğa verilir mi?

medeni_06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oğlum 13,05,2005 doğumlu.stand table kullanması önerildi.sağlık uygulama tebliğinde 8 yaş üstü hastalara bu cihaz ödenmez ibaresi geçiyor.bir ay sonra 13,05,2012 de 8 yaşından gün alacak oğlum bu kapsama girermi.

Medikalciler bu cihazın ödemesi için ödenek çıkar diyorlar ama ben dokuz eylüldeki hocalarımıza sordum biz raporu çıkarıp veriyoruz bizde bu cihazın ödemesini aldık deyip geri dönen olmadı diyorlar. Piyasada bir çok firmalar ve bazıları çok yüksek fiyatlar istiyor çok iyi araştırın lütfen inanın 200l.'ya marangoza yaptıracağınız cihazda aynı işi görüyor 2.000l. 'ya alacağınız cihazda...ben 10 yaşımdaki oğlum için 1.000l.'ya yürüme yardımcısı cihaz aldım hem yürüme egzersizleri yapıyor uzun gafolarını taktığımdada dik pozisyonlama cihazı olarak kullanabiliyorum.Hiç sgk dan ödeme almaya uğraşmadım...(ÖZEL HACETTEPE ORTOPEDİ PROTEZ-ORTEZ ve REHABİLİTASYONU LTD. ŞTİ. - Ana Sayfa cp yürüteçleri reh-511 ve diğrer cihazları da bir inceleyin isterseniz.)

Sinaps Sağlık Hizmetleri - 2010 YILI SGK SAGLIK UYGULAMA TEBLİĞİ -PARAPODYUM-Standing table
7.3.12.G. Ayakta Dik Pozisyonlama ve Yürütme Cihazları 7.3.12.G.1. Çocuklar İçin (Parapodium, Standing Table ) (1) Üniversite veya Eğitim Araştırma Hastanelerinin fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniklerinde yatırılarak uygulama ve eğitiminin yapılması sonucunda nöroloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon ve ortopedi uzman hekimlerinin bulunduğu sağlık kurulu raporuna dayanılarak, fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimlerince; · Bilinci açık ve kognitif fonksiyonları yerinde olan, · Baş kontrolü ve oturma dengesi olan, · Üst ekstremite motor fonksiyonları yerinde olan, · Progresif hastalığı olmayan, · Herhangi bir nedene bağlı yerleşmiş parapleji klinik tablosu olan, 2 yaş ve üzerindeki hastalara (8 yaş üstü hastalara standing table bedeli karşılanmaz) reçete edilmesi halinde Kurumca bedeli karşılanır. (1) Parapodium, Standing Table, cihazları birlikte temin edilmez. (3) Ayrıca bu hastalara tekerlekli sandalye bedeli ödenmez.

Üst Alt