Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayakta dik pozisyonlandırma cihazı? [Soru]

ÖNDİŞ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
BENİM EŞİM SON 4 AYDIR UZUN YOL YÜRÜME CİHAZI VE WOLKIRLA YÜRÜYOR.DOKTORLAR DİZİNİ KİLİTLEYEBİLMESİ İÇİN AYAKTA CİHAZSIZ DURMAYA ÇALIŞMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER.AYAKTA DİK POZİSYONLANDIRMA CİHAZLARI BU KONUDA İŞİMİZE YARARMI?BİRDE BUNLARI KURUMLAR KARŞILIYORMU?

Hayır, eşinize Ayakta dik pozisyonlandırma cihazı vermezler.
Zaten almayın da. Eşiniz kaslarını ancak kullanarak geliştiebilir. Uzun bacak yürüme cihazıyla bol bol yürüyüş...

bildiğim kadarıyla bunu mahkeme kararı ile veriyorlar. ben ssk lıyım bir yıldır dava açtım ama hala sonuçlanmadı. dik pozisyonlamam cihazını egzersizlerimi aksatmadan kullanmak istiyorum tabi alabilirsem.beni biraz daha özgürleştireceğine inanıyorum

Evet, mahkeme sürecinde olabiliyor ancak. Fakat orada da şöyle bir şey var: Adli Tıbba sev oluyor kişi ve orada bu cihazın yaşamsal olduğu konusunda ikna olmalı heyet. Bu da ancak hiç ayağa kalkamayan, çalışıp iş yaşamı için bu cihaza ihtiyaç duyan kişiler için olabiliyor. Eskiden çok daha kolay ikna olurken mahkemeler, artık bu mümkün değil.

BAHSETTİĞİM CİHAZ DOĞRU ANLAŞILDIMI BİLMİYORUM .SADECE AYAKTA TUTAN.ŞU AYAĞA KALIDIRAN SANDALYELER DEĞİL.BİRDE YÜRÜME CİHAZININ KASLARDA TEMBELLİĞE YOL AÇDIĞI SÖYLENİYOR.EĞER ÖYLE İSE CİHAZLA YÜRÜMEK BİR EGZERSİZ DEĞİL.EŞİM ŞU AN MERDİVEN DIŞINDA TEKERLEKLİ SANDALYEYİ HİÇ KULLANMIYOR.CİHAZLA TÜM GÜNÜNÜ GEÇİREBİLİYOR AMA CİHAZIN TEMBELLİK YAPTIĞI DOĞRUMU?

Ben yanlış anladım o zaman. "Ayakta tutan" derken nasıl bişeyi kastediyorsunuz?
Bence böyle bir şeye gerek yok. Eşiniz kendisi ayakta durabiliyor ve adım atabiliyorsa, mutlaka kendi kaslarını kullanmalı ve geliştirmeli.
Çzellikle aksini söyleyen bir doktor yoksa, bence başka türlü bir aparata gerek yok.

eşimin dizini kilitleme problemi var,zaten o yüzden cihaz kullanıyoruz.cihaz ve wolkırla günde ortalama 1 km yürüyor.fakat bir doktor,cihazın tembellik yaptığını söyledi ve cihazsız ayakta durmaya çalışması gerektiğini söyledi.fakat diz kilitlenmediği için bu işlemi ayaklarına güç vererek yapamıyor.bahsettiğim cihaz gatada kalanlar bilir,kalçadan bir kemer sizi tutuyorve diz yine bantlarla sabitleniyor,ellerinizlede tytarak ayakta duruyorsunuz,bildiğiniz bir cihaz ama ben anlatamadım galiba

belden kemerli uzun bacak yürüme cihazı mı? Ya da AFO mu?
Bence hiç gerek yok. Evet, doktorun görüşüne katılıyorum. Bence de olabildiğince cihazsız dik durmayı ve yürümeyi denemeli. Başta zor olsa da zamanla gelişir...
Ne bilim, şimdi uzun back yürüme cihazıyla kalkıyor ya mesela (dizleri kilitlenmediği için), bir süre sonra, ya da gün içinde denemeler yaparak, daha basit aparatlarla dizi kilitlemeyi deneyebilirsiniz. Yani daha az alet, daha çok kas gücü. Dize ağırlık binmesini önleyen ve dizi kilitleyen daha basit aparalar mutlaka vardır...

EVET BELDEN KEMERLİ CİHAZ GERÇİ BEL KEMERİNİ KULLANMIYORUZ.PEKİ BİLDİĞİNİZ DAHA BASİT APARATLAR VAR MI DİZ KİLİTLEME İÇİN SONUÇTA SİZ BU İŞİN DAHA İÇİNDESİNİZ.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM

zaten uzun yürüme ortizleri diz-den bükülüyor dik duruyor diz kısmında bükülmeye yarayan bi kısım var zaten isveç kilitli oluyor ortezler ve dizde de bi kilit var hem dik tutuyor otururken bükülüyor..
bu arada bel kısmını bende sizin gibi kullanmıyordum ama doktor dizi mutlaka kullan dedi belde bi takım zararlar oluşuyormuş kullanılmadıgı zaman..

doktor tavsiyesi ile çıkarmışsanız sorun degil..
cihazsız yere basan bir çok arkadasımın ayagı kırıldı dikkat :!:
ama el ayak sprintleri yapıyor medikalciler bunu size doktor yazmaz ama siz kendi paranızla yaptırabilirsniz ayakların dik durması için sprintler yapıyorlar siz parayı verir durumu anlatırsanız dizlere kadar uzun yaparlar..
siz bi medikalci ile görüşün yaparlar cihaza göre biraz daha basit bi aparat ankara da yaptıran bi kaç arkadaştan biliyorum doktorla konusun belki yazar..

Çok güzel yakalamışsın Kuvars. Ben de bu önerinin işe yarayacağını düşünüyorum.
Ayrıca, diz kemerini bağlamadığında bence çok daha kolay adım atabilecektir. Ayak yerden daha kolay kalkacak diye düşünüyorum...

kuvars sizdede aynı problem vardı ve geçdimi?diz kaslarını güçlendirmek için başka neler önerirsiniz.

evet bisiklet kullanıyor,hiç aksatmadan hergün 2 saat.birde cihazı o şekilde kullanalım umarım faydası olur.teşekkürler

Ben de özellikle asansöre binmem gerektiğinde dik durabilmek için uzun baca yürüme cihazı kullanıyorum. Bir süre öncesine kadar diz dahil tüm kayışları bağlardım, ama bir süredir üşengeçlikten dolayı diz kayışlarını bağlamıyorum :) Ve fark ettim ki daha kolay adım atabiliyorum..
Ha, benim açımdan dize yük binmesi doğru mu, onu bilmiyorum doğrusu. Ama sonuçta çok kısa süreli basıyorum... Ama eşiniz açısından mutlaka yararlı olacaktır diye düşünüyorum

umarım faydası olur.dizlerini kilitleyip,kısa cihaza geçebilirsek hem fiziksel hemde psikolojik rahatlama yaşıyacagız.öneriniz başlangıçta dışarıda ona emliyetli gelmeyebilir ama evde mutlaka deneyeceğiz.teşekkürler

Zatendizin hemen altında ve üztünde olan kayışlar dizi yeteri kadar kilitler..

anladım.şu anda denge problemi cihazla yürürken fazla yok ,adımlarınıda düzgün ve rahat atıyor.sanırım çok sorun yaşamayız.

Üst Alt