Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayakta durduğumda çok ağrım oluyor. Askerlik durumum ne olur?

deniztutak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben ne yapicam abilerim,ablalarım :(
Merhaba ben 20 yaşındayım .2 ayagimdan çekiç parmak denilen ameliyat oldum 2 defa düzelme olmadı. Yürürken ağrı yapıyor .doktorlar bana ;"Doğuştan gelen yapısal bozukluklar mevcut ayak tabanında dediler.Uzun sure ayakta kalacagin işlerde çalışma dediler.Fakat ben ilk okul mezunuyum maddi durumumuz yoktu babam vefat edince çalışmak anneme bakmak zorunda kaldım. Daha sonra ayaktan ameliyat oldum ve çalışamaz hale geldim çünkü masabasi bi is bulmam için en az lise mezunu olmam lazim .Askerlik zamanı geldi şuan 20 yaşındayım .Hatay'da muayene oldum beni adana askeri hastaneye sevk ettiler oradaki doktor bana askerliğe elverişlidir raporu verdi .ben askerden kacmak istemiyorum fakat gitmemek için tecil ettirdim.şimdide tecili bozdurup gitmek istiyorum ama bu halde nasıl gidicem ayağımın ağrısı baya artıyor yürüyünce .Ben ne yapacağım abilerim,ablalarım bu yasa geldim ne sağlığım yerinde ,ne işim var ,ne eğitimim var.Askere gitmek istiyorum ama en azından spordan muaf edilmek istiyorum. Ne yapmalıyım ?

Allar razi olsun abi.trafik kazası değil ayağımda birden bire oluşan ve defalarca ameliyat olmama rağmen duzelmeyen hayatımı alt üst eden bi rahatsızlık

Askere gidicem,Askerde spordan muaf edilirmiyim ?

Merhaba; Ben hatay'da ikamet ediyorum. Gecen yaz muayene olmuştum iki ayagimdan rahatsizligim sebebi ile adana askeri hastaneye sevk ettiler. Neyse ben o zaman gittim ordaki komutan muayene etti."2 ayaktan'da
"çekiç parmak" ameliyatı oldum.Nasırlar var ayak altında ve ağrı yapıyor " dedim. Bana senin biseyin yok dedi röntgen çekip yolladı.askerliğe elverişlidir raporu verdi. Ben ne yapmalıyım ,ağustos ayında askere gidiyorum..Elimde herhangi bi rapor vs yok. Sadece ameliyat gecirdigime dair bi kâğıt var fakat o benim işime yaramaz galiba.çünkü doktorun ameliyat ettiği kemik düzeldi üzerindeki nasır gitti. Şuan başka bi kemikte problem var yere basarken bu kemiğe bağlı nasır çok fena ağrı yapıyor.Tam olmasada düz tabaklık var.içe basma'da var .uzun sure yuruyemiyorum.Beni onumdeki askeri süreçte neler bekliyor,ne yapmam lazım ,basıma ne gelicek askere gidince..bana fikir verirmisiniz ne yapmalıyım ?

deniztutak

Askere gittiğinde hastaneye sevk alıp muayene olmalı ve spor yapamaz istemelisin. Oradaki doktorların değerlendirmesine bağlı alıp alamayacağın...

Üst Alt