Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayakta durma sehpasını devlet karşılıyor mu?

By_Akif

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar doktorumuz ayakta durma sehpası önerdi oglum 1,5 yaşında medikalciler çogu yapmıyoruz diyor yapanlarda en az 750 milyon para istiyorlar devlet ödemesi varmı yokmu bilen yok daha önce yaptıran varsa lütfen yardım et bagzı medikalcilerin bagzıları git mobilyacıya yaptır diyor mobilyacı ne anlar aklım ermiyor...

1.5 yaşındaki çocuk için karşılanır mı bilmiyorum ama, SUT'da şöyle bir madde var:

7.3.12.F- Ayakta dik pozisyonlama ve yürütme cihazları
7.3.12.F-1- Çocuklar için (Parapodium, Standing Table )
(1) Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kliniklerinde yatırılarak uygulama ve eğitiminin yapılması sonucunda Nöroloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ve Ortopedi uzman hekimlerinin bulunduğu sağlık kurulu raporuna dayanılarak, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzman hekimlerince;
1- Bilinci açık ve kognitif fonksiyonları yerinde olan,
2- Baş kontrolü ve oturma dengesi olan,
3- Üst ekstremite motor fonksiyonları yerinde olan,
4- Progresif hastalığı olmayan,
5- Herhangi bir nedene bağlı yerleşmiş parapleji klinik tablosu olan; 2 (iki) yaş ve üzerindeki hastalara (8 (sekiz) yaş üstü hastalara standing table bedeli karşılanmaz) reçete edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
(2) Parapodium, Standing Table, cihazları birlikte temin edilmez.
(3) Ayrıca bu hastalara tekerlekli sandalye bedeli Kurumca karşılanmaz.​

Bu da SUT'ta EK5-C'de ilgili bölüm:

251
220.680
standing table(ayakta dik konumlandırma cihazı)
5 yıl
destekleri ve eklemleri postüre göre yukarı aşağı,öne arkaya ayarlanabilen metal/ahşap modüler tarzda .
600,00
252
220.690
Ayakta dik pozisyonlama cihazı (parapodium cihazı/Stand Up Wheelchair (manuel kalkış manuel sürüş))
5 yıl
3.000,00

ayakta durma sehbası

fizik tedavi doktorumuz bize de bu cihazdan almamızı önerdi sgk karşılamasada en hesaplı nerden bulabiliriz
birde bizim hastalığımızın teşisi [FONT=arial]Pelizaeus[/FONT][FONT=arial]-[/FONT][FONT=arial]Merzbacher konuldu bu rahatsızlığın konulduğu başka hastalar varmı varsa onlarla irtibata geçip
bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak isteriz.
[/FONT]

sgk bunu oder. cunku cocuk. doktora gıdın rapor cıkartın hemen hemen hepsıne yakınını oder tahmınız

Bu sabah zaten kullanmakta olduğumuz Standing table mizi SGK'dan yararlanmak için reçeteye yazdırmayay gittik.
Fakat Fizik tedavi uzmanımız doktorların bunu yazmak istemediğini söylediğinde şaşırmıştım neden yazmak istemesinler çacuğun durumu ortada diye-
Fizik uzmanımız haklıymış Prof DR bu cihazı ben pek yazmıyorum başka bir ihtiyacınız varmı dedi...

sizce neden yazmak istemiyorlar. Bi fikri olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

merhabalar,
sp hastası bir kızım var. 4 yaşını bitirdi. marmara eğitim araştırma hastanesi fizik tedavi özel dal bölümü çocuğuma standing table ayakta dik konumlandırma cihazı önerdi. ve rapor yazıldı. medikalcıye gittim. ürünün devlet tarafından karşılanmadığını çünkü barkodunun olmadığını dilerseniz ücretli 750 tl alabileceğimizi söyledi. yasal bir süreç olduğunu nasıl ve ne zaman çözüleceğini bilmediğini söyledi.
bu konuda yardımcı olabilir misiniz. süreç ne durumda tekrar barkodsuz ürün karşılaması olacak mı?

Merhaba burada herkes sormuş ve net bir bilgiye ulaşılmamış. soran arkadaşlar ne yaptı?
Bizimde oğlumuz 20 aylık daha oturamıyor, Fizyoterapistimiz önerdi bu hafta 1000 ile 2500 TL arasında imiş. İmkanımız da yok işsizim üstelik. Karşılayan bi kurum felan varmı yok mu bilgisi olan varmı?

Üst Alt