Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayaktaki accessory navicular sendromu Askerliğe muaf olabilir mi?

fatih14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Her iki ayak tabanımda 25 yaşımdan sonra taban ağrılarım başladı doktora gittiğimde genetik olarak düz tabanlığa yatkınlığım olduğunu söyledi ve taban düşüklüğümün olduğununu söyledi sonrada filimde accessory navicular denilen sendrom yani kemik fazlası olduğu ortaya çıktı buda otursamda ayakta dursamda ayak tabanımın yüzeyle temas ettiği sürede ağrılarım oluyor yürüdüğümde ağrıya alışıyorum ama ayak bileklerimde baldırımda zordada kalırsam dizlerimde ağrılar oluşuyor bu yüzden askerden muaf olabilirmiyim.

Çok önemli bir hareket kısıtlılığına yol açmadığı sürece askere alınır ama spor yapamaz sayılırsın. Gittiğin yere bağlı olarak da oradaki görevlilerden geri planda bir görevlendirme talep edebilirsin.

Teşekkürler bilgileriz için. birşey daha soracaktım bende 2 ayağımda taban düşüklüğü var yaklaşık 1 senedir başlamış yaklaşıkta 4-5 aydır ortopedik tabanlık kullanıyorum kullansamda ağrılarım bölgesel olarak bazen şiddetli bazen az derecede herzaman oluyor geçtiği bir günü hatırlamadım kullanmadığım zaman daha fena oluyor belli bir zaman sonra yürüyemiyecek duruma geliyorum. birde sert tabanlı kapalı ayakkkabı giyememeye başladım 1 senedir hep yumuşak tabanlı spor ayakkabıda rahat ediyorum o da tam anlamıyla değil birde aksesuar kemiği çıktı bütün bunları öne koyarsak muaf olma durumu varmı?

Pek mümkün değil Fatih. Yukarıda dediğim gibi, askere alırlar ama geri kademede görevlendirir, spor yapamaz verirler. Ama sen yine de şansını dene tabii.

Üst Alt