Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi rektörü de %90 üstü raporla araç aldı!

fidanoglu

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
[FONT=&quot]Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Cavit Bircan, kendisine bağlı olan üniversite hastanesinden 'engelli sağlık kurulu raporu' alıp, ÖTV indirimden faydalanarak Audi marka araba aldı. Rektörle ilgili 'sahte rapor' aldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa şikayet yapıldı. Maliye Bakanlığı inceleme başlattı.[/FONT][FONT=&quot]ÖNCE RAPOR, SONRA ARABA[/FONT][FONT=&quot]Bircan, 1 Ocak 2018'de yürürlüğe giren 'engelli aracında üst sınır 200 bin lira' düzenlemesinden 3 hafta önce ÖTV indirimden yararlanarak piyasa değeri 246 bin lira olan araba aldı. ÖTV indiriminden yararlanmak için de kendisine bağlı olan hastaneye müracaat etti. Rektöre, 4 Aralık 2017'de 3075916 numaralı Engelli Sağlık Kurulu raporu verildi. Rapordan 4 gün sonra da rektör 09 ET 4.. plakalı arabayı aldı. Bircan'ın aldığı araba Audi A4 1.4 motor ve benzinli. Bugün piyasa değeri 246 bin lira:)confused::confused:. ÖTV tutarı 77 bin lira.[/FONT][FONT=&quot]MEMURLAR.NET ALINTIDIR:mad::mad::mad:[/FONT]

Engelli haklarını suistimal edenler yüzünden kısıtlamalar getiriliyor ve asıl ihtiyacı olanlar mağdur oluyor. Şu an plakalara engelli ibaresi zorunluluğu geri getirilse trafikteki araçların yarıdan çoğunda işaret olur.

Rektör Bircan kendisini böyle savundu: Hangi hastaneye gitsem bu raporu alabilirdim

İddialarla ilgili SÖZCÜ'nün sorularını yanıtlayan Rektör Cavit Bircan, uzun yıllardır Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) hastası olduğunu söyledi. Bircan, raporu nasıl aldığını şöyle anlattı: Beni bilen bilir. Sol diz tahrip, aşırı derece. Doktorlar ne zaman elime düşeceksiniz' diyorlar. Ameliyat olmam gerekiyor. Ayakta görünce birileri rahatsız oluyor. Daha önceden Ankara'dan aldığım rapor eskidiği için yeniledim. Raporun derecesine müdahale etmedim.

Doktorlar fazla, yüksek verebiliriz dediler. Almadım. Hangi hastaneye, kime gitsem bu raporu alabilirim. Aracı hem ben hem eşim kullanıyor. Birinci derece akrabanın kullanmasında bir sıkıntı yok. Rektörün eşi Hatice Bircan avukat. Hatice Bircan'ın geçen yıl sınavla üniversiteye öğretim üyesi' olarak alınması tartışmalara neden olmuştu.

Son düzenleme:
iyide 246 binlik aracı nasıl alabildi ben onu anlamadım. Sınır 200 bin değil mi. varya ben bişey demiyorum. Günlerdir benim şurda neler yaşadığımı bilen biliyor işte böyle insanlar ve haberler yüzünden olan gerçekten bizlere oluyor. Ben gerçek engellilere zulm edenlere ve sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. Ve gerçekten haksız yere yapıyorlarsa birgün bizim yaşadıklarımızı ve hissetiklerimizi yaşarlar ve hissederler.

Bundan sonrada özür dilenmezse bütün davalar açılacak. Ben öğrencilerime söz vermiştim. Birkaç konuda daha dava açmıştım. Bu davayla birlikte o davaları da kazandığım taktirde öğrencilerime döner keserek ziyafet çekeceğim."dedi.
03 Mayıs 2018 Perşembe 18:00

Çok cimri adammış bu yahu😐

%74 işitme ve görme engelliyim ötv siz araç alamıyorum. %90 ve üzeri maddesinin kaldırılmasını istiyoruz. ve işitme engelllilere tertibat olarak otomatik vites tanımlanmalıdır.

Pess bişi demiyom

Haram zıkkım olsun

Üst Alt