Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayıplı aracı değiştirmiyorlar | peugeot partner!? [Hukuk]

Erdem1255

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler araniza yeni katıldım.sıfır araç aldik otv indirimli ama şimdi mağdur durumdayiz başına böyle bi olay gelen var mi acaba emsal bir olay yardimci olabilir misiniz

28.12.2017 de araci teslim aldım 29 kmde araç .Ertesi gün motor arizasi verdi sevisten ariza icin geldiler ve cekici ile araci çektiler servise ertesi gün motor değişeceğini soylediler biz kabul etmedik ve arac degisimi istedik geçen hafta bayi aracinizi seçtik istedik dedi bana yeni arac gelcek dedi .Bu hafta genel müdürlükten aradilar değişim veya ucret iadesi yapamayacaklarini söylediler otv indirimli olduğu için arac dediler ama benim kanunen ayıplı bir araci değişim ve iade etme hakkım var ve motoru bana bisey soylemeden sökmüşler Pejo olmaz diyo başka bisey demedi birde 10 bin tl deger kaybi veriyorlar ben ne yapmaliyim

Erdem1255

6502'ye sayılı Kanun'a göre malın ayıplı olduğun tespiti halinde 4 hakkınız var.

1- İade
2- Onarım
3- İndirim
4- Misli ile değiştirme

Satıcı ile bunlar hakkında konuşup yasaları bildiğinizi, 4 hakkımdan istediğinizi kullanabileceğini aksi halde hukuki yollarla hakkınızı arayacağınızı söyleyin. Eğer red ederlerse o zaman bir avukat ile görüşüp dava açmanız söz konusu olacaktır. İlk yapılacak resmi ihtarname göndermek, sonra sırasıyla dava açmak, bilirkişi istemek şeklinde devam edecek.

Söyledim ama çok yokuşa sürdüler bende dava açacağımı sosyal medyada sizin bu ayıbınızı anlatacağımı soyledim ihtar ı noterden mi çekmem gerekiyor birde dava uzarsa bana aracini size vereceğiz dediler ben dava surecinde araci kullananirsam sorun olur mu

Erdem1255

En sağlamı noterdir ama şekil ve usül bakımından bir avukat ile görüşmeden göndermeyin. aracı kullanmanızda da bir sorun olacağını düşünmüyorum...

hozgul
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için avukatsız olmayacak gibi duruyor zaten inşallah bir çözüme kavuşulur

Ah bu fransızlar yokmu benimde çok canımı yaktılar...

Dava et kardeşim sonuna kadar git ...

fevzieryilmaz

Dava etmeyi düşünüyorum zaten bana bayi başka konuştu sonra genel müdürlük başka konuştu iki hafta oyaladilar beni .. Sizin aracınız da ne sorun vardı pejo muydu

Benzer olaylar yaşamış bir hukukçu olarak verdiğim bilgilere güvenebilirsiniz. Aracınızın öncelikle sosyal medyada firmanın ayıbını anlatmanız firma açısından bir anlam ifade etmeyecektir. Dava yoluna gitmeden bu problemi çözme ihtimaliniz görünmüyor gibi. Maalesef ülkemizde ticaret erbapları ekonomik çıkarlarını işlerinin gerektirdiği etik kurallara tercih edebiliyorlar zaman zaman. Dava sürecinde aracınızı kullanmanızın hiçbir şekilde sorun olmayacağını söyleyebilirim. Emsal kararlar olduğunu biliyorum. Aklınıza başka bir soru takılırsa rahatlıkla sorabilirsiniz.

hukukcu93

Beni bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim... Dava açmadan olcak gibi değil zaten peki süreç nasil hizlanabilir yani ucret iadesi mi degisimde mi hızlı olur bunlari istememe hakkım var kanunen .birde aracin ayipli mal statusune girip girmemesi gibi bir durum olur mu

Firma tabi ki aracın ayıplı mal statüsünde olmadığını iddia edecektir. Ama hayatın olağan akışında sıfır alınmış bir aracın motorunun değiştirilmesinin gerekmesi alışılmış bir durum değildir. Mahkemenin bunu lehinize değerlendireceğini düşünüyorum.

Servis müdürüne telefonda sorduğumda tampon far başka bi parça söküldü mu demistim hayır sökülmedi demişti telefonda .Bugun gidip baktim araca farlar tampon alt takım vs sokulmeyen yeri kalmamış aracın hatta yeni motor gelmiş toparlaniyodu beni iki hafta oyaladilar degistircez aracinizi deyip

https://drive.google.com/open?id=15uYUGxcI16MRd6litZzZlcltTad7dZHU
https://drive.google.com/open?id=1ON0scAysfc6MSr7Z1KV_IY3y0IO4dk84
https://drive.google.com/open?id=1zCkc92ULmuz5hyQcdkmnztPTg3zKtNEb

sıfır aracın hali

Üst Alt