Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aylığım kesildi ve eksik evrakımı tamamladım. Arada geçen sürenin aylıkları ödenmedi!

Konular
1
Reaksiyonlar
0
"MADDE 9
(1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
[/B]
yeni aylık baglanan kişinin ödemesi başvuru tarihini takip eden aybaşından iibaren başlar diyor burada:)
sen diyelim ki mart'ta başvurdun. aylık başlangıç tarihin buna göre 1 nisan olur. ödemen de 1 nisandan başlar.

bu fıkra 19 agustostan sonra da halen yürürlüktedir.

Merhaba..ben 2007'den beri bu maaşı alıyordum..
Bir kez 2011 yılıydı sanırım kesilmişti..Tekrar evrak verdim ve bekledigim aylarla birlikte paramı aldım..
Yani evrak tarihinden itibaren değil, maaşın kesildigi aydan itibaren aldım..
2017 aralık ayında 64 TL aldım yani yine kesildi..
Mayıs 8 de evrak verdim ama hesabima 650 x 3 = 1950 TL yatırılmış..
Bu sefer diğer seferki gibi olmadı..Yani biriken 9 ayı vermediler ve Mayıs'ta evrak vermeme ragmen haziran'dan da başlamadı..
Eğer bunda bir yanlışlık varsa nasıl düzeltebiliriz?

from.istanbul

2017 aralık ayında 64 tl aldığını ve aylığın kesildiğini yazmışsın. 64 tl ocak ve şubatın zam farkıdır. mart'ta yatırılmıştır. yani mart'ta sana sadece 2 ayın zam farkı yatırılmış ama mart dönem maaşı yatırılmamış. dolayısıyla sen aralık dönem aylığını almış olmalısın. mart dönem aylığını alamadın, aylığın kesildiği için.

daha sonra da mayısta evrak verdiiğini yazmışsın. ne evrağı bu? nereye verdin?

Evet Aralık 2017'de 64 TL adım..E-Devlette 18/12/2017 Reddedildi/Feshedildi yazıyordu..
Sonra yeni ikametgah ve rapor ile (maaş için istenen belgeleri)..
Sosyal Yardımlaşma Kurumu'na götürdüm..
Mayıs 8'de teslim ettim ve beklemeye başladım..
Haziran ortasında tekrar e-devlete baktım Reddedildi/Feshedildi yerine 'Devam Ediyor' yazıyordu..
Ve şimdi 1950 TL aldım..

from.istanbul
o zaman eylül 2017'de alman gereken 2 ayın zam farkını eylülde verememişler sana aralıkta vermişler demek ki. aralıkta zam farkı verilmez çünkü.

gelelim konuya.

aralıkta aylığın feshedilmiş, kesilmiş.
sonra başvurmak için baya beklemişsin. ta mayısta başvurmuşsun vakfa. bu başvurun da haziran ortasında onaylanmış.
dolayısıyla başvuru tarihin mayıs.
aylık başlangıç tarihin de, başvuru tarihini takip eden aybaşı olan 1 haziran.

rapor oranın anladığım kadarıyla %70 ve üstü

sana eylül'de haziran,temmuz,agustos ve eylül olmak üzere 4 aylık toplam 2550,28 TL yatıırlmalıydı.
ama sana 1951 TL yatırdılarsa ödemeni 1 temmuzdan başlatmışlar demektir.
sana 3 aylık,
3 X 650,52 = 1951,56 TL yatırılmış oluyor.
haziran ayının ücreti olan 598,72 TL yatırılmamış (%70 ve üstü 2022 aylığının 2018 yılının ilk altı ayı için geçerli 1 aylık mitarı 598,72 TL'dir)

sana 1951 TL yatırılmışsa,
sadece temmuz ve agustos olmak üzere 2 aylık birikmiş para,
eylül ayı olmak üzere 1 aylık peşin
toplam 3 aylık ödeme yapılmış.
1 eylül itibariyle biliyorsun artık 1 aylık ödemeye geçildi.

eger mayısta vakfa başvurduguna eminsen, vakfa gidip Yönetmelik'in 9. maddesi hükümlerine göre aylık hak kazanma tarihinin başvuru tarihini takip eden aybaşı olduğunu buna göre haziran ayının da ödemesini yapmaları gerektiğini söyle o haziran ayının 598,72 TL'sini iste.

aralıkta 2022 aylığının kesilme gerekçesi neydi?

Emek verip, en ince ayrıntısına kadar izah etmişsiniz..
Elinize kolunuza sağlık..Çok teşekkür ederim..

Üst Alt