Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aylin Çiftçi'den ÖMSS hakkında açıklama

yandık yine yüksek puan alanlar ne yapacağız bilmiyorum valla hakkımza hayırlısı artık yapacak birşey yok bu 84 puan ile atamazsan yanarım valla

diyanet tercihleri ertelenmemis sadece atamalari yeterlilik sinavindan sonra olcakmis eee benim yeterliligim var beni atamayacaklarmi hemen

15 martta değilde 20 martta açıklansa ne olur tercih sayısı yine 15 olduktan sonra benim için birşey değişmeyecek bu 84 puan ile atanamazsan yanarım valla büyük ihtimal hizmetli gelecek offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

ÖSYM tek tercih takviminde bütün tercihleri alacak.
Diyaneti tercih edecekler ve yeterliliği olmayanlar biraz bekleyecek.
Bu iyi oldu ikisini ayrı tercihte alsalardı diyaneti tercih edecekler düz memura kayacaktı.

Ayrıca Reis hocam sana çıkınca kadro senin yeterliliğin olduğundan başvurunu hemen yaparsın atanırsın diğerleri kadar beklemezsin.

insallah kardesim faruk celik biraz üzdu müdür hanımda sevindirdi

kardelen şah

amaç atanmak değilmi bende yazarım şırnak hakkari tutar elbet birisi yapacak birşey yok benden düşük olanlar düşünsün yine benim şanşım var,
ya puanı olmayan, allah onlara yardım etsin

MEraktan soruyorum kç doğru kaç yanlılş yapıp 84 aldınız ben 80 aldım ama 40 doğrum 20 yanlışım var

hlldr;
Kardeşim sen niye bukadar karamsarlık yaşayorsun senin memurluk %90 dan daha fazla şansın var.Allah'n izniyle atanırsın atanırsan bu mesajı unutma

ÖMSS 2012 / 1. Atamalarında ÖSYM Tercih Listelerini ; 11- 20 Temmuz 2012 Tarihleri arasında almıştı ... Sonuçlar ise 9 Ağustos 2012 yani yaklaşık 19 Gün sonra açıklanmıştı ... ÖMSS 2013 / 1. Atamaların Tercih alınma işlemleri 28 Şubat- 8 Mart 2013 Tarihleri arasında alınacak ve Genel Müdür Aylin ÇİFTÇİ'nin açıklamasına göre ; 15 Mart 2013 tarihinde sonuçlanacaksa yaklaşık 7 Gün sonra açıklanmış olacak. Bu anlamdaki gelişme bence olumludur ... 1. Atama ilk defa yapıldığı için süreç daha sancılı idi ... Ayrıca ben buradan şu sonucu da çıkarıyorum ... Atama sonuçları açıklandıktan sonra kurumlarda işe yerleştirme ve başlama sürecide ilk atamadaki gibi bazı kurumlarda 2,5 - 3 Ayı bulmuştu. Bu süreninde makul olan sürelere düşeceği beklentisindeyim ... YÜCE RABBİM HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN İNŞALLAH ...

Saygılar ...

hakkariyi şırnağı pek tercih eden olmaz sanmayın

Şimdi konuşabiliriz taban puan kaça düşer sizce :D

tercih sayısı malesef aynı yıne,15 tane...81 puanla yıne boştayız..2014te tekrar hazırlanmaya devam.......Hizmetli istemiyorum..memurlukta zaten gelmez...rabbım buyuktur...ınanıyorum,umudum var yinede.

şimdi benim mantıgımın basmadığı bir konuya deyinmek istedim arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın.
Diyanetin açmış olduğu kadroları farzi misal sectik. Yeterlilik sınavınada girdik fakat yeterlilik sınavında başarılı olmadık o zaman otomotikmen tercih hakkımız bitiyor.Yada Diyanet işte kadro açılmış bu baş vuran arkadaşlara yeterlilik belgesini verelim mi diyecek ?
bu konu hakkında bilgisi veya yorumu olan varsa lütfen paylaşırmısınız .
Sectik diyelim ama yeterlilik yok. Çok zor yeterlilik belgesini almak. O kadar klay sanıyorsunuz ama sınavı gececn birde sözlu sınav komisyondakiler seninde onlar gibi bilgili ve güzel okumanı bekler.. Zaten onlar gibi olsam KPSS ilede atanırım. Mantık duruyor.. Madem açtınız direk açıklama yapın biz Engelli kardeşlerimiz 8 aylık bir egitimden sonra göreve yollayacagız. Baş vursunlar... Böylede düz memurluk kadrolarınada kader arkadaşlarımız yerleşmiş olur . Türkiyedeki engeli oranıda düşmüş olur. Ama nerdeeee...

yüreginleyaz;

Arkadaşım bence diyanet busefer kadroları dolması ve gelen tepkileri azaltmak için yeterllik belgesini verecektir.

sıkıldım ben bu işten ..
86 puan aldım .. bir yereyerleşemedik.

bu sefer bütün güneydoğu anadolu bölgesini yazacağım ..
başta gaziantep, şanlıurfa, adıyaman, mardin, hakkari, .......

bu sefer olacak inş.

yazın yazın sizin gibi düşünen kaç kişi var doğu yu biliyor musunuz? Laf Kalabalığı yapmayın. Hayırlısını İsteyelim. Allah büyüktür. Engel durumuna göre değişir tabiki Hizmetli Olmak Memur olmak lakin durumu biraz müsait olanlar bence Hizmetlide Yazmalılar diye düşünüyorum şahsen benım puanım 71 belki hiç şansım yok belki çok şanslıyım Allah bilir. Yınede umudumu yitirmeden tercih yapacam. benım tercihj yaptığım yere belkı kımse tercih yapmayacak... Kırıcı söz kullandım isede Özür dilerim.

Celal sen iş değil kariyer mi istiyon paşam hizmetli nie istemiyosun anlamış değilim boş boş oturmaktansa işe başlamak en iyisidir bunu unutmayın zaten masa başı iş yapıyosun ordada çok çok kurum içinde yükselme sınavları oluyor onlara girer ünvanını yine değiştirirsin...

gözümle gördüm geçen sefer hizmetli kadrosu ile işe başlayanı..masa başı tertemiz :)

arkadaşlar size bir tüyoda benden olsun. Eger sıralamanızı iyi biliyorsanız. Sececeginiz kadroların yerlerinden önce sayısına bakın.Sonra en yüksekten en düşüge sıralayın 15 tercihte sizin sıralamanız geliyorsa ne mutlu gelmiyorsa ona göre banko onayın.
mesela benım sıralamam 110 . önlisans egitim. Yapacagim tercihlerde 140 kontenjan dolacak şekilde.. Gerisi takdiri ilahi yarab hayırlısı ise olsun degil ise ben halimden memnunum. şükürler olsun sana Ya RABBI

xcoll;
sana bir öneri. sen güneyduğuyu yazacam dıyorsun ama puanların ne kadar yüksek olduğunu biliyormusun..
şanlıurfa . Gazianetp Adıyaman bu illerin puanlarından dolayı kaybettiğimi söyleyebilirim. yazmak sizin taktiriniz ama bunuda unutmayın ben kendim bile adıyamanı artık yazmayacagim.

http://www.memurlar.net/haber/345870/Çiftçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerinin istihdamı için kamuda geçen yıl 7 bin 749 kadro açıldığını, aynı yıl iki yerleştirme yapılamadığı için 2013'te de açılan kadro sayısının 8 bin 115 olduğunu belirtti.Geçen açılan kadroların 5 bin 400'üne yerleştirme yapıldığını hatırlatan Çiftçi, ÖMSS kapsamında bu yılın Mart ayında ikinci yerleştirmenin yapılacağı ifade etti.Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bin 994 din görevlisi kadrosuna yeterlilik sınavından sonra yerleştirme yapılacağı için Mart'ta 6 bin 121 kadro için yerleştirme yapılacağı bilgisini verdi.Son on yılda 15 bine yakın engellinin işe yerleştirildiğini vurgulayan Çiftçi, ''Biz on yılda yapılan yerleştirmeleri yaklaşık bir yılda yapmış ve kadro açmış olacağız. Özel sektörde de geçen yıl 35 bin engelli istihdam edildi. Bu açıdan düşünüldüğünde bir yılda yaklaşık 45-50 bin engellinin istihdam edildiğini söyleyebiliriz. Bu tabii ki öncelikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bakanımız Fatma Şahin'in bu konuya hassasiyetleri ve üzerinde çok ciddi bir şekilde durmaları sayesinde oldu'' dedi.-Tercih kılavuzu yarın yayımlanacak-ÖMSS'nin tercih kılavuzunun yarın ÖSYM'nin internet adresinden yayınlanacağını ve adayların 8 Mart'ta kadar tercih yapabileceğini hatırlatan Çiftçi, adayların dikkatli davranmalarını istedi.Geçen yıl yapılan yerleştirmede, engellilerin çok vasıflı olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Aylin Çiftçi, şöyle devam etti:''Hemşire, psikolog, fizyoterapist, müezzin kadroları boş kaldı. Vasıflı personel kadrolarının dolduramadık. Bu şunu gösteriyor, biz kadro açsak da eğer eğitimimiz üniversite düzeyinde değilse bunlar boş kalacak. Yapmamız gereken engellilerin eğitim seviyesini yükseltmek. Bundan sonra yapmayı planladığımız en önemli çalışma bu. Onun için üniversitede okumayı teşvik edecek bazı düzenlemeler yapmayı planlıyoruz, üniversite gençliğini destekleyecek çalışmalar yapacağız. ÖMSS bu anlamda bize güzel ve önemli bir iş çıkardı.''-Diplomalara dikkat-Geçen yılki yerleştirmede yaklaşık 2 bin kadronun tercih edilemediği için boş kaldığına dikkati çeken Çiftçi, adayların kadroları saptarken özellikle teknik kadrolar için kurumlarla görüşerek tercih yapmalarının önemli olduğunu dile getirdi.İkinci yerleştirmede bu nedenle boş kadroların daha az olacağının düşünüldüğünü vurgulayan Çiftçi, adaylardan açıkta kalmamaları için 15 tercihin hepsini doldurmalarını istedi.adayların kendi şartlarına uygun ve doğru bilgilerle tercih yapması gerektiğini bildiren Çiftçi, ilk yerleştirme sonrasında atama için kurumlara giden engellilerin aslında atamaya uygun olmadıklarının tespit edildiğini ifade etti.Aylin Çiftçi, şöyle devam etti:''Yani tercih etmiş, yerleşmiş, gidiyor ancak diploması yok. Bazı engellilerimiz, yanlış bildirimler dolayısıyla atanamadı. Bu nedenle atama sayısı da biraz düştü. O nedenle engellilerin ellerinde neyin diploması varsa onunla tercih yapması gerekiyor. Tercih kılavuzunda her kadronun yanında belirtilen bazı önemli noktalar var. Şu sertifikaya sahip olmak, şu branşlarda tecrübe sahibi olmak gibi. Bunları çok dikkatli incelemeleri gerekiyor. Çünkü atamada onlara bakılıyor, yerleştirildiğiniz alanda sertifikanız yoksa atamanız yapılmıyor.''Çiftçi, çok tercih edilmeyen illerdeki kadroların da tercih listesinde bulunmasının yerleştirme şansını artıracağını sözlerine ekledi.

Mutlaka herkes kendi ilinde bulunduğu kadrolar dahil her ili yazacaktır yanlış vasıflı nitelikli kadroları tutmayan kodlama hatası yapanda olacaktır tercih yapmayan ve mutlaka bir sonraki atama için daha iyi kurumların kadrolarını bekleyenlerde olacaktır özeti budur :)

Not olarak şunuda söyleyebilirim memurluğun gelmeyeceğini düşünerek ful hizmetli kadrolarını yüksek puanlılar yazar ise memurluklar şansa kadere 75 puan altını bile görebilir ....

ahanda buraya yazıyorum hizmetli puanları 70 e kadar düşecek bakın görün
arkadaşlar ömss için kaç gündür çalışıyorum bütün istatislikleri çıkardım
en düşük memurluk 74 de kalacak
en düşük hizmetli 66 da kalacak
diğerleri vasıf istediği için çok daha düşük olacak
şu an itibariyle en yüksek puan 89 ve 90
89-90 puan alan ortalama 24 kişi
88 alan 63 kişi
87 alan 103 kişi
86 alan 148 kişi
85 alan 239 kişi
84 alan 314 kişi
83 alan 515 kişi
82 ve 81 alan 2300 kişi
80 alan 3500 küsür
bunların hepsi tahminidir kimseyi bağlamaz
kimse doğuyu yazmasın yüksek puan alanlar çünkü en yüksek puan 90 unutmayın
puanı 80 e kadar olan herkes memleketini yazsın ve çevresini unutmayın gurbet zordur
puanı 80 kadar olanlar mutlaka ilk 7 tercihini memurluk yazsın

ege,akdeniz içanadolu,marmara en popüler iller buralar çok yaşam kalitesi çok iyi
doğuyu sakın ortopedik engelli kardeşlerim yazmayın oralar çok zordur
hele yalnız yaşamayacak olanlar asla yazmayın

***********bunların hepsi tahminidir kimseyi bağlamaz******************

emeğine sağlık

bu arada benim puanda lise 88.küsür yemin olsun yalan değil

ama 63 den fazladır 88

Bu hıldırın kafa karışıklığı hesaplamalarına sakın aldırmayın yanlış hesaplama.

varsa seninki sen söyle belki bizlere yardımcı olursun
yaptığın analizler falan
bizde seviniriz kardeş
saygılar...

Hıldır;Değerli kardeşim sen birtaraftan 90 ile 80 arası 5bin kişiyi hesaplıyorsun bir tarftanda memurluk 74 e kadr hizmetli ise 64 kadr iner diyorsun zaten 3200 lise kadrosu var diyanet hariç 64 puan alan 20 bininci sırada nasıl bir hesap nasıl bir mantık bunu bir açıkla kardeşim.
Ayrıca şunuda açıkla 1700 yakın adayda 80 üstü 1.atamalarda atndı bunlarıda hesabın içine dahil ettinmi.

Üst Alt