Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda evde bakım ve 2022 engelli maaşı almak..?

korkma

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar konuyu umarım yanlış yere açmadım açtıysam da özür dilerim benim bir sorunum var ben 18 yaşını geçtim kendime ait olacak olan Engelli maaşımı alamıyorum bir takım engeller çıkartıyorlar etrafımda 18 yaş altında hem Engelli maaşı hemde evde bakım maaşını takır takır alıyor bu nasıl iş anlamış değilim ne yapmam lazım benim bir yardımcı olur musunuz...

nasıl bir engeller çıkarıyorlar,çıkarılan engelleri bilmedne kimse soruna cevap veremez

yok baba sigortalı diyorlar ondan olmaz mış babanın sigortadan düşmesi lazım felan şeyler 18 yaş altı olanlar nasıl alıyorlar anlamıyorum

18 yaşını dolduran babanın bakımındn sigortasından çıkar doğru söylemişler .18 yaş altı olanlar babalarına bağlı olduğu için onlardan bişi istemezler.Tek sebep buysa 18yaşınızı doldurduğunuzu beyan edin 2022 yi siz alırsınız evde bakım için ise bakıcı göstermeniz gerekiyor (anne baba kardeş gibi bakıcı gösterilen alır onlar alır maaşı sıze verir ya da banka kartını onlardan alıp siz çekersiniz )

Ben söylemeyi unutum bakım maaşı alıyor annem ben 22022 şahsi hakkım olan aylığı talep ediyorum bü tür prosetürler çıkartıyorlar acaba avukata danışsam mı ne yapsam -mka

Bakım maaşı alıyorsunuz ama 2022 almıyorsunuz.2022 maaşını ilk kez almak istiyorsunuz bunun için gerekli şartlarınız(Raporunuz geliriniz) tutuyorsa alırsınız bunun için avukata gerek yok.

korkma 18 yaş altı olan çocukların anne ve babasından biri bile sigortalı ise 18 yaş altı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylıgı baglanmaz. bu konuda yanlış biliyorsun. önce bunu düzelteyim.
eger sen 18 yaş altıysan ve baban da sigortalıysa ebeveynine 18 yaş altı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylıgı baglanmaz, unut bunu.

ama 18 yaşını tam olarak doldurmuşsan ve 19 yaşından gün almışsan bu durumda kendi adına vakfa gidip 2022 engelli aylıgına başvurabilirsin. ama bu da yetmez. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında olmalı. eger sınırı geçerseniz 2022 engelli aylıgı baglanmaz sana.
2022 aylıgı gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahil her türlü gelir, babanın maaşı vs dahil edilir. aylık gelirlerinizi topla ve hanedeki kişi sayısına böl. eger sonuç 392,49 TL'yi geçiyorsa 2022 aylıgı baglanmaz. evde bakım aylıgını da gelir hesabına eklemeyi unutma.

son olarak babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 aylıgına engel değil. lakin hanede kişi başına düşen 392,49 TL'yi geçmen engel.

bu arada bıktım tahmin yürüterek cevap yazmaktan:)

doğum yılını gun,ay ve yıl olarak şuraya yaz lütfen:)

her iki maşıda alabilrsin eve giren para miktarı o maaşların kıriterine uyarsa uymazsa ne etsen nafile alamazsın ...

Öncelikle uzun zamandır nettim yoktu özür dilerim konuya aktiflik yapamadım benim yaşım 19 10,05,1997 Doğumluyum 6 kişilik bir aileyiz ailede 18 yaş altı 2 kişi var biri bebek 18 yaş üstü 4 kişi maksimum giren tutar 2 bin lira 6 kişiye böldüğüm de 333.33 Türk Lirası tutuyor bu durumda ne yapmam gerekiyor ?

333.33 ise kişi başına düşen gelir 2022 için başvuruda aranan gelir şartın tutuyor,rapor şartında tutuyorsa hemen başvurunu yap.

merhaba ben az önce üye oldum. Sizden ricam, annem 1924 babam ise 1930 doğumlu. Babam prostat kanseri ve bacağının birinde protez var. Annem parkinson hastası ve çok az yürüyebiliyor. İkisi de bakıma muhtaç. Benim emekli maaşımla babamın emekli maaşı toplamı 1690+1700=3390 / 4 =847,5. Eşimden 10 yıldır ayrı yaşıyorum ve 15 yaşında liseye giden bir oğlum var. Bakım parası bağlandığını yeni öğrendim :( belki tuhaf ama gerçek. Sizden öğrenmek istediğim annem ve babam bende ikamet ediyorlar. iki kişiye baktığım için yine hesaplama aynımı olur.

ssssss

gulonur

Kişi Başı Aylık Geliriniz 847.5 TL dir.Kişi Başı Aylık Geliriniz 817 TLden Yük Olduğundan

gulonur hesaplama aynı olmaz. İkisinin de ağır engelli raporu var sanırım evde 2 engelli varsa ikincisi 2 kisi sayılır yani evde 5 kişi yaşıyo hesaplanir ama birine aldınız diyelim bakım maaşı da gelir olarak sayılıyormus biri için alabilirsiniz gibi ev sizin mi kira mı üzerinize arsa tarla tapu var mı ?

Erdal bey, alamıyor muyum. iki kişi ayrı ayrı hesaplanmıyor mu

Ahmed ev kira hiçbir mülküm yok. sadece babamın ve benim emekli maaşımız var.

gulonur kira bedeli de gelirden düşeceği için alırsınız. İkisinin de engelli raporu var demi ağır engelli ibareli ?

engelli raporları var. Babamın üzerine mülkü var bu engel teşkil eder mi?

Sosyal Hizmetler Kanunu'nun ek 7.maddesinin ilgili hükmü aynen söyledir:
"Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)
Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama
aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel
bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede
birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının
hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır."

3390 / 5 kişi : 678 tl

herhangi bir başvuru yaptınızmı?

sallemut

başvuru yapmak istiyorum ama önce iyice öğrenip yanlış yapmamak adına sizlerden bilgi alıyorum. Şuan yazdıklarınız doğrultusunda bakım parası bağlanması mümkün gibi. Yarın başvuru yapmaya giderim.

gulonur o kadarını bilmiyorum. Siz gidin başvurun burdan duyduklarınizla gitmemezlik yapmayın

yarın gidip başvuruda bulunacağım. teşekkür ederim.

babamın evi var ama orda kalmıyor ve kirada değil.

gulonur
siz engellileri götürmeden SHÇEK başvurun size bir belge verecekler o belgede yapmanız gerekenler yazar örn.tapuya,tarim il yada ilçe müd.,milli eğitime,emniyete(trafik şubeye adınıza araç var mı diye)oralarda size verilen belgeyi onaylatıp kuruma geri götürürsünüz daha sonra evinize kurumdan bir heyet gelir bildirimlerin doğru olup olmadığına dair inceleme yaparlar ve maaşların bağlanıp bağlanmadığını bulunduğunuz yerdeki yoğunluğa göre 15 gün ila 3 ay kadar bir sürede size bildirirler.
Gelir şartınız tuttuğu takdirde 2 engelli içinde maaş alabilirsiniz
Babanızın adına olan evden dolayı problem çıkarabilirler işi sıkı tutuyorlar evdeki eşyaları oturulan evi bile bahane eden memurlar çıkabiliyor

@gulonur kira bedeli de gelirden düşeceği için alırsınız.

hesaplama yapılırken eve giren gelire bakılıyor giderlere değil o yüzden Kira bedeli veya herhangi başka bir giderler –elketrik,su,yakıt vs gibi - gelirden düşmez)

bakım maaşı da gelir olarak sayılıyormus

Bakım maaşı sadece 2022 maaşı hesaplamasında gelire dahil ediliyor

-mka emin misin ev kendinin değilse evin emsal kira bedeli gelirden düşülüyor. elektrik su doğalgaz demedim kira dedim.

kardeş dikkat edersen hesaplamada sadece geliri dikkate alıyorlar gideri değil dedim elektrik su doğalgazı vurgu yapmak için yazdım kısaca kira veya başka birşey farektmez hiç birşey gelirden düşmüyor kirada dahil.

Üst Alt