Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda hem evde bakım aylığı hem 2022 aylığı almak mümkün, değil mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
mrb. benim bu konu ile ilğili degil .

öğrenmek istediğim bir sorum olacak.

dawn sendromlu çocuğumdan dolayı evde bakım ve 2022 ye müracat ettim araştırmalar ve işlemlerden sonra her ikisi de bağlandı 2007 de

benim sorum şu. ikisini birden alabilir miyim.
mal müdürlüğüne danıştım müracatım 2007 yılında olduğu için alabilirmişim. 2008 den sonraki müracatlar alamaz diye cevap verdiler..
genede kafam takılıyor .iki aylığı birden alan varmıdır. şimdiden teşekkürler.

sayın kelebek .bu gerçekten 2008 denitibarenmi içinmi geçerli .yani 2008 den sonrası için geçerli olmuyormu. bu kadar çabuk cevep beklemiyordum doğrusu ayrıca teşekkür ediyorum
.

daha önce evde bakım gelirleri 2022 için kişi başına düşen gelire dahil ediliyordu ve önce 2022 daha sonra evde bakım maaşına başvurulması öngörülüyordu.aksi halde 2022 için kabul etmeyebiliyorlardı kişi başına düşen gelir miktarını aştığı için. fakat şuan evde bakım 2022 için gelire dahil edilmiyor. ki hak kazanmışsınız zaten almaya.ikisi aynı anda alınabilir..

Bora, 2022 alıyorken sosyal hizmetlerden alınan bakım ucrti 2022 aylıklarında glir olarak hesaplanmıyor.
Fakat siz 18 yaşından küçük çocugunuz için 2022 engelli yakını aylıgı alıyorsunuz. Ama bakım ucreti sizin için verilen bir ücrt değil. Sizin çocugunuz için sosyal hizmetlerin ödediği bir ücret. Dolayısıyla 2022 aylıgı alırken alınan bu bakım ucreti size dahil edilir.
Ama çocugunuz ilerde 18 yaşını tamamlarsa 2022 aylıgını kndi üzerine geçerirse o zaman çocugunuzun geliri hesaplanırken kendisi için ödenen bakım ucerti dahil dilmez. yani size çocugunuz için ödenen bakım ucreti dikkate alınmaz.
Yeni yonetmelik açısından durum bu şekilde.
Siz bence hiç sesinizi çıkarmayın. Böyle durumda olan çok aile var. 2014'e kadar zaten yeni yonetmelikten once aylık baglananların muhtaçlıgı tkrar sorgulanacak. Bişi çıkarsa onlar gerekeni yapar. Ama şimdilik bu yorumu yapıp aylık keseceklrini sanmıyorum.
Uygulamanın nasıl olacagı konusunu takip etmeye devam ediyoruz biz de.
Çünkü yeni yonetmlikte geçen ibare, memurun anladıgı şekle gore de yorumlanabilir. Bu da uygulama farklılıklarına yol açabilir yeni başvurularda.
Ama mevzuat açısından benim yorumum geçerli.
Çünkü bakım ücreti, sosyal hizmtler tarafından bakıma muhtaç özürlü birey için ödenir. 2022 aylıgına başvuran özürlünün muhtaçlıgı sorgulanırken bakım ücreti dikkate alınmaz.
Uygulama kılavuzunun yayınlanmasını bekliyorum bu yuzden dört gözle. Çünkü 18 yaş altı 2022 aylıkları gelir hesabında yorum farklılıkları olacagı konusunda endişeleniyorum.
...
Sonuç olarak bu işe kafanı takma sen. Almaya devam et aylıkları. Bu yönde bir uygulama olsa bile eskiler için ceza uygulanmaz. Aylıgın bu sbeple kesileceğini sanmıyorum.

melek hanım bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.dün mal müd. gittim oradada aynı şeyi söylediler evde bakım için verilen aylık gelir olarak kabul edilmedigini.2022 için de almanıza bi mani yok dediler.

O zaman çoğunlukla bu şekilde uygulamaya dvam edecekler. Dilerim hr yerde aynı şekilde yorumlanmaya devam eder:)

O zaman şu madde "
(4) Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ödenen bakım ücreti muhtaçlığın tespitinde bir gelir olarak dikkate alınmaz."​
genel olarak yorumlanabilir. Yani muhtaçlık tesbitinde bakım ücrti dikkate alınmaz. Evde bir özürlü 2022 aylıgına başvursa diğer agır özürlü kardeşi için ödenen bakım ucreti; ya da 18 yaş altı için engelli yakını aylıgı alan bir kişinin çocugu için ödenen bakım ucreti hiçbir şekilde dikkate alınmaz.
Uygulamanın bu yönde yapılacak olması harika:) Dilerim uygulama farklılıkları olmaz, idareden idareye değişmez...

Üst Alt