Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda hem evde bakım aylığı hem 2022 aylığı almak mümkün mü?

güleridil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Evde bakım ücreti alıyorduk babannemizın vucut fonksıyonlarının %69 kaybı vardı 4 sene once son 1 senedir tamamen yatalak 2022 basvurduk ancak reededildi anlam veremedık nedenın ıkısının aynı anda verilmediğini yuksek olanın seçildiğini anlatan bır yazı gonderdıler ssk dan başvurumuzun 4.ayında bunun nedeni ne olabilir... iyi gunler

Güler, buradan cevap vereyim ablam. Özel mesajda sohbetin ayrıntılarını takip zorlaşıyor. Buradan, önceki yazılanları gerek gördüğümde yukarıya bakarak daha rahat goruyorum. Öncelikle bu konuda senin vesilenle diğer arkadaşlara da rica da bulunmuş olayım.
Arkadaşlar lütfen özel mesajla soru sormayın. Özel olmadıgı sürece buradan sorarsanız başka arkadaşlar da yanıtlamış olurlar hem. Ben sürekli siteye giremiorum.

Güler, ablam sen başvurunu nereye yaptın? Mal müdürlüğü/Defterdarlığa mı? SDYV'ya mı? Ne zaman yaptınız başvuruyu tam olarak? Size gelen yazı hangi kurumdan geldi? Netleştirelim önce bunları Sonra devam ederiz.

Çünkü muhtaçlık kararlarını SGK alamaz. Aynı anda maaş baglanmıyor diye bir yazıyı SGK gönderemez. Boyle yani muhtaçlık kararını almak gibi bir yetkiis yok SGK'nın. Bu yetki SDYV'ya aittir.
Zaten SGK primsiz ödemeler müdürlüğü de Aile ve Sosyal Bakanlığı'na devredildi.
Öncelikle sorularımı cevaplar mısın?

01.03.2012 tarıhınde basvuru dilekcesini ve heyet raporunu gönderdim sgk ya ve kurumda bize yaklaşık 90 gun sonra bir cevap gönderdi yani redetti... En azından şöyle söyleyelim cevap kağıdı sgk anteti vardı ... primsiz ödemeler benim başvuru yaptıgım tarihte sgk ya bağlıydı diye hatırlıyorum SDYV evde bakım başvurusu alıyordu .

Ablacım şöyle anlatayım istersen sana. 2022 yönetmeliğine göre 2022 özürlü aylığı gelir hesabına evde bakım aylıgı dahil değildir. Yani evde bakım aylıgı almanız 2022 aylıgı almanıza engel değildir. Evde bakım aylığı 2022 aylıgı için hesaba katılmaz bile. Şartlarınız uygunsa her ikisini de birlikte alabilirsiniz. Burası net. Burada sorun yok.

Bir sorun var ama nerede? Onu bulmaya çalışıyorum şimdi. Bana yardımcı olursan sevinirim. Adım adım ilerleyelim istersen.
1. babaannen evde bakım aylığı alıyordu. 2022 aylığı almıyordu. Sonra siz 2022 aylığı için başvurdunuz. Eğer anladığım dogruysa, ilk başvurunun ilde defterdarlık, ilçede mal müdürlüğüne yapılması gerekiyor. Başvuru formu dolduruyorsunuz ve raporrunuzu veriyorsunuz. Sonra ilgili birim aylıga başvuran kişinin muhtaçlığını araştırıyor. Muhtaç oldugu yönde karar verirse muhtaçlık belgesini ve raporu SGK'ya gönderior. SGK bu muhtaçlık kararına göre işlem yapıyor. O tarihlerde işleyiş böyleydi.
SGK mevzuat ortadaykeen size "yüksek olanı seçmeniz gerekiyor" diye bir yanlış cevap yazmaz. Bu ihtimal dışı.

2. aklıma bazı ihtimaller geliyor. onlar da şunlar:
a. babanneniz yetim aylığı alıyor mu?
b. babaanneniz acaba 2022 yaşlılık aylığı alıyordu da siz 2022 bakıma muhtaç özürlü aylıgı seviyesine mi yükseltmek istediniz? Raporu % 70 ve ustu olduysa yaşlılık aylıığı bu durumda bakıma muhtaç özürlü aylıgı seviyesine yukseltilir çünkü. Eger rapor oranı % 69 ise ve babaanneniz 65 yaş üstü ise yaşlılık aylıgı alabilir ancak. 2022 özürlü aylıgı alamaz.

Sen önce 1 numaralı şıkta yazdıklarımı oku. Orada anlattıgım gibi mi her şey? Farklıysa 2 numaralı şıktaki yazdıklarımı oku lütfen.
dilekçenizde talep ettiğiniz aylık tam olarak nedir?
Sanırım benim aklıma gelen babaannen yetim aylıgı alıyor. Öyle mi?

2.olarak anlattıgınız yaşlılık aylığını sakat yardımına çevirmek istemiştik benım hatam düzgün anlatamadım ... heyet raporu eskı tarıhlı engel durumunda artış var bunun için tekrar mı busvurmamız gereklı ?

Şimdi anlaşıldı her şey ablam:) Anlatamaman sorun değil, sonunda anlaştık ya:)

siz elinizdeki % 69'luk raporu gonderdiniz di mi? Doğru anlamış mıyım, doğrulugunu teyit eder misin?

Üst Alt