Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda iki işyerinde sigortalı olup emekliliğe başvurmamın bir avantajı olur mu?

OKYAY

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar; vergi indirimi almak için arkadaşımın yanında parasını verip sigortalı görünsem, ama paraya ihtiyacım var! başka yerde de sigortalı işe girsem ''bildiğim kadarıyla birden fazla yerde çalışıp prim ödenebiliyor'' vergi indirimim geldikten sonra emeklilik için arkadaşımın yanından istifa etsem, sgk kabul eder mi? yoksa diğer işten de ayrılmam mı gerekiyor ?bilgisi olan yardım edebilir mi? teşekkürler.

arkadaşlar fikri olan var mı?

@OKYAY
Zaten başka bir yerde sigortalı olarak çalışmaya başlayacaksanız arkadaşınızın yanında sigortalı görünüp cebinizden prim ödemenize ne gerek var anlamadım...
Sigortalı olarak girdiğiniz işyerinden alacağınız çalışma belgesi vergi dairesine başvurabilirsiniz.
Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra da istediğiniz kadar daha çalışabilir ya da şartlarınız oluşmuşsa hemen erken emekliliğe başvurabilirsiniz, bu tamamen sizin tercihinize bağlı.

hemen erken emekliliğe başvurursam istifa etmem gerekmez mi? çalışmam da gerekiyor

Çıkış alır, emekliliğe başvurur, birkaç gün sonra emekli çalışan olarak tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz.
Böylece hem emekli aylığını hem de çalıştığınız işyerinizden maaşınızı ikisini birlikte alabilirsiniz.

birkaç gün sonra tekrar işe başlayınca sgk bildirgesinde emekli çalışan olarak görüneceğim. peki bu kısa sürede emeklilkiği hak etmiş oluyormuyum. yani hemen aylık bağlanmasa da bu statüde çalışabilirmiyim?

Çalışabilirsiniz.
Gerçi ben olsam kendime şöyle bir-iki ay tatil mükafatı verir, hem de kafa karıştıracak işlemlere girmem.
Ama benim o lüksüm yok çalışmak zorundayım derseniz birkaç gün ara da yeterli olur, şayet emeklilikte sorun çıkarsa primlerde düzeltme yapılabiliyor.

hemen çalışmaya başladığım için mi sorun çıkar?

OKYAY

Öyle değil de şayet emeklilik şartlarınızın oluşmadığı tesbit edilir ve başvurunuz reddedilirse primleriniz sgdp olacağından sorun olur ona da düzeltme yapılır.
Ama emeklilik şartlarınızın oluştuğuna eminseniz hiç bir şey olmaz.

şu an yeni işsiz kaldım, şimdi iş bulup 2 ay sonra da tekrar işi bırakmak bu işsizlik ortamında beni biraz ürkütüyor. o yüzden arkadaşımın yanından emeklilik için işi bırakmak istedim.

Üst Alt