Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda iki kişiye bakıcı olamayacağı gerekçesiyle başvurumuz reddedilmiş. İtiraz.?

ögretmen-

Yasaklı Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
kız kardeşim içim bakım maşına başvuruda bulunmuştuk. aynı zamanda annem benim içinde bakıcı maaşı almakta. red Cevabı gelmiş. gerekceyi yazıyorum.

Songül...... Adına müdürlügümüze yapmış oldugunuz evde bakım müracatı bakım heyeti tarafından degerlendirilmiş olup, bakımı yapacak olan bakıcının her iki özürlünün bakım planını saglıklı olarak uygulamayacagını kanaatine varıldıgından müracatınız uygun görülmemiş ve red edilmiştir.
Müracatınızın red edilmesi ile ilgili olarak 30 gün içerisinde müdürlügümüze itiraz ede bilirsiniz.​

şimdi nasıl itiraz edecegiz? yazılı olarak mı? yazılı olarak itiraz edersek posta yolu ile mi dilekceyi yollamak lazım yoksa kuruma direk mi gitmemiz lazım? ve de nasıl bir dilekce yazmalıyım.

Anne dışında başka birini bakıcı olarak gösterebilecek misiniz?

daha öncede sölemiştim bu memur eve konrole geldiginde ben kendisine birinci özürlüye virilen bakıcı maaşı ikinci özürlü için ailenin gelir kiriterine katılmayacagını söledim. memur sen bize işimizimi ögretiyosun sende maddi yönden muçtaç degilsin dedi tartıştı benle sinirlenip küplere bindi. gelirlerimize baktı maddi yönden uygunduk bahane bulamadı 4 kişiyiz 945 lira gelir tesbit etti. sonra yüzüme baktı senin sakalın uzun annen seni neden traş etmiyor bir jilet alamıyomusunuz filan dedi. dedim sakal taraşımı ben kendim oluyorum hastayım bir hafta sakal bırakmıştım. anneme dedi sen emekli maaşı alıyosun bunlar 2022 den maaş alıyo ogluna bakıcı parası veriliyo daha ne istiyon diye laf konuştu. süper zekalı memur. adamın bir dövmedigi kaldı beni işte böle kıçından bahane ile red ettirmiş. hakkımı aramak suçmu. o süper zekanın inadına bu maaşı çıkaracagım bana bilgilerinizle yardım edin. o memurlada hesabım kapanmadı daha

----------

başka bakıcıya gerek yok annem gül gibi bakıyo zaten okadar bakıma ihtiyaç duymuyok zaten.

... İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne,​

... / ... / 2009​

xxx tarihinde Evde Bakım Hizmetinden yararlanmak için kurumunuza başvuruda bulundum. Başvurum, "bakımı yapacak olan bakıcının her iki özürlünün bakım planını saglıklı olarak uygulamayacağıı kanaatine varıldığı" gerekçesiyle reddedildi.
Ne var ki evimize gelen ve annemin ağır özürlü iki kardeşe bakıcılık yapamayacağını iddia eden memur (adı soyadı) gerek evde bizlere karşı olan tutumuyla ve gerekse bunun sonucunda sunduğu değerlendirme raporuyla bize karşı açıkça hakaret içeren bir tavır sergilemiş ve kötü niyetli bir karar vermiştir.
Oysa Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tesbiti Ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin "Bakım hizmetlerinin kapsamı"nı düzenleyen 9. maddesinde sayılan tüm kişisel bakım hizmetlerimizi onyıllardır annem mükemmel bir şekilde gerçekleştirdiği gibi, bir parça gören gözü ve hisseden vicdanı olan kişiler de bunu kolayca taktir edecektir.
Nitekim, annesi tarafından bakılamayacağını öne sürecek kadar vicdanı kararmış ve hem evimizde takındığı hakaret içeren tavırlarıyla hem de yasal destekten yoksun red kararıyla başvurumuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olan kişi hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) nezdinde gerekli girişimde bulunacağım.

Sonuç olarak, ilgili yönetmeliğin ilgili tüm maddelerinde öngörülen tüm şartları taşımaktayım ve onyıllardır bakımımızı üstlenen annemin bakımımızı gerçekleştirmesine mani hiç bir durum da söz konusu değildir.

İş bu sebeple yönetmeliğin "İnceleme ve tespit" işlemlerini düzenleyen 7. maddesinin 4/c bendine göre itiraz hakkımın işleme konmasını ve farklı personelden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti görevlendirilerek işlem yapılmasını arz ve talep ederim

ad soyad
imza​

tc kimlik no:
adres:
telefon:

teşekür ederin bülent abi.

bunu posta ile yollamak mı gerek yoksa direk yetkili kuruma gidip elden mi verip durumu izzah edelim.

Mmm, elden verin isterseniz. Mızmızlık yaparlarsa posta ile gönderirsiniz.

bülent abi ben dilekceyiz yazacam da acaba yine sırayamı kayup 4 5 ay sonramı gelirler kontrole. antepte eve konrole heyet 4 5 ay sürüyor gelmeleri. acaba itirazda daha erkenmi gelirler. bilgisi olan arkadaşlarda yazsın lütfen

Bilemiyorum... Sanırım şansa kalmış biraz da.

T.C​
GAZİANTEP VALİLİĞİ​
İl Sosyal hizmetler Müdürlüğü’ne​

30/10/2009,

24.04.2009 tarihinde kurumunuza ağır özürlü kızım S...... ..... adına
Evde bakım müracatında bulundum, ayrıca bir ağır özürlü çocuğum daha var
Evimize inceleme yapmak için gelen bakım heyeti görevini tam olarak yapmayarak çocuklarımla ilgili gerekli soruları sorup bilgi toplamadan günlük bakımınınYapılıp yapılmadığını dahi sormadan benim iki tane özürlü çocuğuma bakamayacağıma dair tutanak tutmuştur. Oysaki on yıllalardır bu iki çucuğumada ben bakmaktayım. Ama sizde takdir edersinizki ben iki tane ağır özürlü çocuğa bakmaktayım günboyu günlük ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşan bir anneyim. Şimdi itiraz hakkımı kullanmak istiyorum
Sizden ricam lütfen en kısa zamanda ayrı bir bakım heyetini evimize gönderip
Tekrar inceleme yapıp karar vermesidir.

Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim

İsim: .......

telefon : 54..........
adres : m........
Şehitkamil/ GAZİANTEP

----------

yukarıdaki dilekceyi yazdım annem adına verdik.
tekrar sıraya koyuyolarmış yani en baştan beklemek gerekiyormuş yani bir 4 5 ay daha bekleyecez bakalım sonuç ne olacak. bir gün bu kamu kurumlarındaki bu git geller vede bu emeklilik işi maaş işi bu beklemelerden kurtulup 1 hafta içinde halledilmeye başlarsa işte biz ozaman hakikaten gelişmiş bir ülkede yaşıyor olacagız. bana sorarsanız bu çağda bu teknolojide bu kadar yavaş işliyosa işlerimiz 25 yıl geri kalmış bir milletiz.

Biraz yumuşak olmuş :) Hayırlısı diyelim...

evet bülent abi bugün kardeşim için tekrar heyet geldi ve olumlu oldugunu söledi. yukarıdaki konularda konuşmuştuk. evet şimdi hem ben hem kız kardeşim için bakım aylıgı ödenecek. diger arkadaşlarada örnek olsun diye burda paylaşıyorum. lütfen arkadaşlar hakkımız iyi bilip ona göre hakkımızı arayalım. salak bir memurun inadı uğruna yanmayalım.

Helaaaal :)
Bugün hep güzel haberler var sitede. Maşallah maşallah, tü tü tü tü tü :)

Bende bu habere çok sevindim.bizede aynı aileden ikikişiye verilmez diye red cevabı vermişlerdi önümüzdeki hafta müracatımı yapıcam.ayrıca şunuda sormak istiyorum bakıcımızı değiştirmek istersek gene kendi yakınımız yada tanıdığımız ancak birlikte oturmadığımız kimseleri bakıcı olarak gösterme şansımız varmı.

vardır ama en az 8 saat bakıcı hastanın yanında olmak zorunda. ben böle biliyorum.
ama siz evde bakım ile ilgili kakunu okuyun bir. orda yazıyodu. aynı evde 2 kişiye verilmez diye bir gerekce gösteremezler kanunda yok çünkü.ama bizimki gibi olmuştur red cvp bnın gerekcesini bura bir yazın dilekce konusunda yol gösterelim

Bize ödenek yok diye red cevabı verilmişti.Tekrar sorun çıkarırlarsa dilekçeyi yazarız.ilgine teşekkürler.

Ödenek yok da ne demek yahu! Hey allahım, nedir bu kamu çalışanlarından çektiğmiz!

hakikaten kumada çalışan memurlar ve görevliler bazen saçma sapan kanuna dahi aykırı faliyette bulunuyolar.
lütfen herkezden rica ediyorum görevlerimiz suistimal etmeden nazikce gereği kadar duyarlı olup olamayacak birşeyide karşıya neden olmayacagını anlatarak düzgünce işimizi yapalım. yazık günahtır bir su istamal olur hak etmeyen birine maaş verilir 70 milyonun hakkı vardır devlletin parasında haramdır. öte yandan gerçekten ihtiyacı olan birine bir suistimal olur verilmez. ne olursunuz özllikle kamu personeli güzel bir ülke için biz insanlığımızı yapalım inanın herkes üzerine düşeni layıkıyla yaparsa daha güzel günlere kavuşacagız

Üst Alt