Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda üç ev alırsam hepsinde de engelli vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

memur0606

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Aynı anda üç ev alırsam hepsinde de engelli vergi indiriminden yararlanabilir miyim

memur0606 hayır 200 metrekareyi aşmayan tek bir ev için vergi ödemezsin. diğer evleriniz için vergi ödersiniz

birkan01 vergi ödeyeceğim Mart'ta diye sinirlenmistim 178 lira da artık Kredi kartı borcuma giderler😂 teşekkürler Birkan bilgilendirme için🙏

Bir bilgi düzeltmesi yapalım. Eğer bir kişinin birden fazla gayrimenkulü varsa hiçbirinden emlak vergisi muafiyeti verilmez.

@hozgül abi verdiğiniz bilgi cok önemli nereden ögrendiniz

Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor.

Muafiyetten faydalanmak için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor.

Ankyra burda tek mesken kelimesi geciyorsa önemli bir nokta demekki bir den fazla evi olan engellide olsa vergi vermek zorunda

tb2nhf

Evet, sıfır emlak vergisi uygulanması için, engellinin tek meskeni olacak, 200 m2.'yi geçmeyecek ve kendisi ikamet edecek.

Madde 8 – (Değişik : 22/7/1998 - 4369/65 md.)

(Değişik: 8/1/2002-4736/4 md.) Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.

(Değişik ikinci fıkra: 30/7/2003-4962/15 md.) Bakanlar Kurulu, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²’yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir. Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Keşke engelliler, sahip oldukları 200 m2.den küçük tek daireleri için kira gelir vergisinden de muaf olsalardı.

tb2nhf

Dairesi dışında, köyde babasindan miras kalan bir ev varmiş arkadaşın. Belirlenen şartlara uymuyor.

Zaten bu sıfır vergi uygulaması engelliler için özel değil, kanun maddesinden anlaşılıyor.

Benim bir tane evim var 108 M2 ben muaf oluyorum anladığım kadarıyla

narin cicek evet bir eviniz varsa 200metrekareden ufaksa muafsınız yalnız işlemleri belgeleri veriniz gerekli yerlere

tb2nhf

Birçok arkadaş yazmış. Emlak Vergisi Kanunu böyle söylüyor.

birden fazla evi olup da 200 300 tl verginin peşine düşmek da ayrı bir olay tabi

200 m2 geçmeyen yalnızca bir (1) tane evi olan engelliden emlak vergisi alınmaz.

fatih_123 insanlar haraç vermek istemiyor olabilir saygı duymak lazım :)

narinçiçek evet muaf edilir emlak vergisi ödemezsiniz
Sedat Yıldırım sistemde üzerinize kayıtlı 2. bir mesken varsa evet maalesef ödersiniz. Bunu ispatlarsanız dilekçeyle ödediğiniz miktarları talep edin. Muhtardan evin yıkıldığı tarihi vs. yazmasını isteyin, o tarih itibariyle ödediğiniz emlak vergilerini ödersiniz. Ayrıca bazı tanıdıklarım var 10 küsür yıl olmuş bilerek ödemiyorlar faiz işliyor, ben olsam ödemezdim.

kenan91

Ödemiyorsun, birikiyor, gecikme faizi işliyor, sonra da satacağın zaman, evladina miras kaldığı zaman önüne borç çıkıyor, hicbir işlem yapamıyorsun.

Benden sonra sel düşüncesiyle yaşayabilen insanları kıskanıyorum...

Ankyra abinin durumuyla ilgili dedim, dediğin doğru gerçekten kullanılan mal varsa onun vergisini vermek mecburiyetindeyiz elbette

Bakıyorum da, ülkemizde engelli için sağlanan tek gerçek imtiyaz ve kolaylık şehiriçi otobüsün ücretsiz olması ve belki de su indirimi :D

Diğer her şey göz boyama ve fasa fiso.

Ankyra katılıyorum... su indirimi için gittiğimde bana vermediler, AKP döneminde gitmiştim, çok rahat bi ağızla üslupla "durumun yoksa veriyoruz demişti eve gelip bakıyoruz inceliyoruz" demişti kahve ağzıyla konuşan yetkili...

Bu arada devlete laf eden veya zeval görsün diyen de yok zaten. Benim devletim ve milletim sadece bu topraklara sığdirdiklarina degil, dunyanin taa obur ucundaki mazlumlara bile yetyetişiyor, ayrica Devletin tanımı: Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık'tir. O yuzdendir ki, devletime ben de laf ettirmem :)

Son düzenleme:
Emlak vergisinden muaf olmak için taşınmazın sınırları içinde olduğu belediyeye gitmek lazım. Kimlik, engellilik saglik raporunuzu alin yaniniza.

Son düzenleme:
Salim G. Asla. Yer Bilecik Belediyesi, tarih ve elemanın adını bilmiyorum, ama o tip çok net hafızamda. Tahakkuk birimindeydim daha sonra nikah memuru oldu...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende daha yeni bir daire aldım içinde arkadaşım oturacak ondan kira almayacağım bu durumda ben emlak vergisi ödermiyim

Yilin tamaminda oturulmayan konutlar brut 200 m2.den kucuk ve tek konut olsa bile emlak vergisi muafiyetinden yararlanilmadigina gore kisinin kendisinin oturuyor olması şart galiba. Doğrusunu belediyeden öğrenebilirsiniz.

Üst Alt