Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı binada farklı dairede oturduğumuz için bakım aylığı başvurumuz reddedildi!?

tşk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb kalem hanım iyi akşamlar benim sorum bakım aylığı ile ilgili kısaca bakım aylığına müracaat ettim bugün red cevabı geldi gerekçe hane sayısı normalde resmi olarak 6 kişi ikamet resmiyette bir ama bakıma muhtaç olan babam ve annem üst katta oturuyor ben ve ailem bi alt katta oturuyoruz. bakım hizmetleride resmi olarak aynı ikamet fakat fiili olarak bi alt kattasınız demiş. dolayısı ile gelir düzeyi fazla çıktığı için kabul görmemiş. benim sorum buna göre itiraz etmelimiyim. sizden bilgi edinmeyi uygun gördüm. cevabınız için şimdiden tşk. ederim. burda yeniyim başka bilgi verebilecek varsa lütfen yazın nasıl kime yazılacağını daha çözemedim. faydalı bi platform ama çok karışık :(

tşk bakıma muhtaç olan babanız için evde bakım aylığına başvurmuşsunuz. siz ailenizle birlikte alt katta oturuyorsunuz. üst katta da babanız ve anneniz oturuyor. ama babanızın ve annenizin ikamet adresi bir alt katta sizin dairede. yani babanız ve anneniz sizle kalmıyor sadece ikametleri sizde.
başvurunuz sonucunda hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelmiş olmalı başvurunuz reddedildiğine göre. heyet de yaptıgı incelemede anne ve babanızın sizle kalmadıgını tespit etmiş. babanızın hanesinde kişi başına düşen aylık gelir de 847,16 TL üstünde olmalı ki evde bakım aylıgı başvurunuz reddedilmiş.
yapılan işlem maalesef mevzuata uygun yapılmıştır. ikameti sizde olması yetmez. sizle yaşaması gerekirdi babanızın ve annenizin.
evde bakım aylıgında hanede kişi sayısı belirlenirken sadece ikametin olduguna bakılmaz. aynı zamanda aynı hanede yaşayıp yaşamadıgına da bakılır. ikameti olup da hanede yaşamıyorsa ve bu da tespit edilirse o kişiler haneye dahil edilmez.

hanede 6 kişi hesaplanması için anne ve babanızın da sizle fiili olarak yaşaması gerekiyor.

anne ve babanızın aylık gelir toplamı ne kadar?

Kalem toplamı 2800 onlar bizim yanımızda değil biz onların yanında ikamet ediyo gözüküyoruz kalem hanım

ve birde fiili olarakta birleşsek nasıl ispat edriz ve ne yapmam gerekir

şu anda itiraz etmemin bi anlamı yok sanırım. ilerde aynı ikamette gerçekten toplansak ve yeniden başvuru yapsak bütün işlemleri baştanmı yapacağız heyet raporundan başlayarak şimdiden tşk. ederim verdiğiniz bilgiler yardımınız için

Son düzenleme:
Engelli ve Bakıcı aynı haneyi paylaşacak diye bir şey yok.altlı üstlüde oturabilir.aynı mahalledede oturabilir.Engellinin oturduğu hanedeki gelir o hanedeki kişi sayısına bölünür.

@Kalem toplamı 2800 onlar bizim yanımızda değil biz onların yanında ikamet ediyo gözüküyoruz kalem hanım

ve birde fiili olarakta birleşsek nasıl ispat edriz ve ne yapmam gerekir

şu anda itiraz etmemin bi anlamı yok sanırım. ilerde aynı ikamette gerçekten toplansak ve yeniden başvuru yapsak bütün işlemleri baştanmı yapacağız heyet raporundan başlayarak şimdiden tşk. ederim verdiğiniz bilgiler yardımınız için

kalem hanım bi cevap vermediniz. msj larım mı ulaşmıyo acaba umarım görürüsünüz.

Kalem kalem hanım halen bi cevap alamadım. msj larım ulaşmıyo sanırım

tşk valla baban ve annenin hane geliri sınırı aşıyor. hep birlikte bir dairede oturun. ikamet adresiniz aynı olsun. bu da yetmez aynı evde yaşayın. daha sonra da gidip hep birlikte oturdugunuzu, hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında oldugunu söyleyip evde bakım aylıgına tekrar başvurun.
itiraz etseniz de sonuç alamazsınız zaten. sonuçta anne ve babanız ayrı hanede yaşıyor ve gelirleri sınırı aşıyor. sizin ikametiniz onlarla ama başka hanede yaşıyormuşsunuz. bu da tespit edilmiş. itirazdan sonuç alamazsınız. hep bir evde yaşamaya başladıktan sonra gidip evde bakım aylıgına başvurun. beyanın sorumlulugunun size ait oldugunuzu istedikleri zaman incelemeye geleceklerini aynı hanede yaşadıgınızı ve ikametinizin aynı oldugunu soyleyin. başvurunuzu alırlar. geliriniz de uygun çıkacagından evde bakım aylıgı da bağlanır.

evde bakım aylıgı baglatmak istediğiniz engelli birey bakıma muhtaç durumda değil mi? orda sorun çıkmaması lazım. gelir uygun olsa da eger bakıma muhtaç durumda değilse evde bakım aylıgı baglanmaz. o yuzden bakıma muhtaç olma durumuyla ilgili şu linki dikkatle inceleyin:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Kalem kalem hanım babamın raporu %89 ağır engelli evet onda bi sorun yok sosyal hizmetlerden gelen cevap bakıma muhtaç olmaması değil gerçekten bakıma muhtaç babam felçli sorun gelen cevapta sadece aynı hanede fiili birlikte olmamamız.

zaten normalde birleşeceğiz fiili olarakta ama sormak istediğim bir şey daha var çocuklarım üniversite öğrencisi ikiside çocuklarım eğitim dolayısı ile evde fiili olmayacaklar. Bu nasıl değerlendirilir. bunda bir sorun olur mu. aldıkları geri ödemeli burs ücreti gelir olarak bildirmemiz gerekir mi.

Yeniden başvuru yaptıgımızda tekrar heyet raporu almamız gerekiyor mu yoksa eski dosya üstünden mi başvuru yapacağız? Yardımlarınız için şimdiden tşk.ederim

tşk baban evet bakıma muhtaç durumda.
iki çocuğun üniversitede okuyormuş. ikamet adresleri sizdeyse haneye dahil edilirler. şehir dışında okumaları dolayısıyla hanede bulunmamaları sorun olmaz. geri ödemeli bursları il müdürlüğüne soyleyin tabi. gelir olarak dikkate alıp almayacaklarını tam bilmiyorum.

Farkli yöntem uygulaman gerekir oda şu;
Bakici olarak sizin esiniz,
Yani muhtac olan babanizin gelini,kuruma basvurursa,olur bakim maasi.
O zaman mecbur hanede beraber yasadiginizin ispati olur.

Son düzenleme:
Ama kurum reddediyor iste.

Kalem sağolun kalem hanım başvuru hakkında bi bilgi vermemişsiniz. başvuruya sıfırdanmı başlıyacağız yoksa red edilen dosya üstündenmi? herşeye baştanmı başlıcaz rapor falan alacakmıyız tekrar bu konu hakkında bi bilginiz varmı yada yada sosyal hizmetlere gidip olayı anlatıp ordanmı bilgi alayım. tşk.
erdal71 erdal kardeşim iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyosun belki ama başka bi kaç konuda daha yorumlarını gördüm kusura bakma belki gerçekten iyi niyetlisiniz belki ama gerçekten çok yanlış yorum yaparak insanların gerçekten yararlanabileceği durumlarda bile yanıltıyosuz lütfen dikkat edin tşk.

tşk yukarıda tekrardan başvurun dedim ya. önce bir hanede yaşamayabaşlayın. daha sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapın. zaten başvurunuz aynı dosyadan yurutulecek. aylık kesildikten sonra tekrar başvururlsa bile, il değişikliği olsa bile aynı dosyadan başvurunuz alınır. siz başvurduktan sonra heyet yine hanenizegelecek denetimde bulunacak ve yendien bakım raporu hazırlayacak. yeniden rapor almanıza gerek yok.

yukarıda ayrıntılı yazdım. detaylara takılmanıza gerek yok. öncelikle hep birlikte aynı hanede yaşayın. çevreniz de aynı hanede yaşadıgınızı bilsin. sonra gidip il müdürlüğüne başvurun. onlar size ne yapacagınızı açıklar zaten. yukarıdaki mesajımda yazdıklarımı da tekrar okuyun.

Kalem anladım kalem hanım çok tşk. ederim. sizide yordum kusura bakmayın. gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar var çok yardımcı oluyosunuz allah sizden razı olsun allah gönlünüze göre versin hakkınızı helal edin.

Üst Alt