Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aynı binada farklı dairede oturuyoruz. Engelli evde bakım başvurum reddedildi?
merhaba evde bakım ücreti için başvurdum heyet geldi aynı binada ayrı dairelerde oturuyoruz annemle agır engelli raporu var gelen heyet beni evde gormediği için bu evde yaşamıyorsun annen tek yaşıyor oda emekli geliri kritere uymyor diye reddeildi ben itiraz ettim kendimi ikamet olarak annemle aynı daireye aldım ben çalışmıyorum gelirim yok yanlız eşim çalısıyor ve maaşı yüksek onu degerlendirmeye alırlarmı hane de kalan kişi sayısını arttırmamızmı gerekiyor teşekkürler
serbeyaz
anenızn emeklı maaşındna doalyı şartı tutmuyormuş evde tek kaldıgı için. sizde anneınzın gelir şartı tutsun dıye ıkametınzı annenzın yanına almıssınız. annenızle ıkamet etsenz bile evli oldugnuz için eşiniz ayrı daırede ıkamet edıyor olsa bile eşinizin maaşıda gelire dahil edilir.yani annenızn +sizin+ eşinizin tüm gelirleri dahil edilir.geliriniz sınırı geçmezse maaş baglanır.sizin gelir sınırı geçiyor galıba.
Annesinin emekli maaşından dolayı değil -mka ayrı konumda olduğu için.
Emekli maaşı olan bakım maaşı alamıyormu Bu devirde.
Kaç lira alıyor sanki 1900 TL yi geçmesin yeter serbeyaz
Ama Eşinizin geliride katılır
Zorro
heyet ıkametın göstermelık alındıgını düşümüş evde bulamayınca.anne tek olunca gelir şartındn kaybedıo.göstermelık almamıs olsa bile ikametı evli eşinini maaşı gelırlerıde hesaplamaya dahıl edılır.mesajdada yazıyo gelirlerı iimiş yanı sınırı geçiyorlar anladıgım kadarıyla kısaca maaş bağlanması zor görünüyor.tabi genede denesınler
cevaplar için teşekkürler tabi gelen heyetteki bayan ben geldiğimde evde yoktunuz baska dairedeydiniz dediği için bende aynı adrese aldım ikimizide annemle yanlız eşim farklı adreste itiraz ettim ama tahminimce bu seferde eşimden dolayı reddecekler işin ilginci heyet geldikten birgun sonra beni arayıp artı evrak isteyip sözleşme imzalamalarıda garibime gitti 1 ay sonrada gelirden dolayı red yazısı gelince sorumlu kişiyle gorustum oda ben geldigimde farklı daireden geldiniz burda yasamıyorsunuz dedi bende annem bu duruma geldikten sonra bakımını ben üstlendim dedim itiraz edin dedi yeni heyet gelecek dedi sadece şimdi yeni heyeti beklicem anneme baktıgım için çalışamıyorum eşimede işi bırak diyemiyorum
son soru olarak bide bekar abim var aynı adrese alsak ikisini işlemlere sıfırdan baslasak bakıcı abim olsa bu sefer geliride yok ??
ya engelli insan bakmak cok zor bu insan engelli bakıma muhtac üstelik raporlu bu yardımı almak için bin takla attıorıyolar insana aldıgı maaş anca ilacı yiyeceği ihtiyaclarına yetmiyor bide fizik tedavi masrafı var gotur getir kalkamıyoruz masrafın altından iyice psikolojim bozuldu kusura bakmayın
eşim 3200 maaş benim gelir yok anne emekli ortalama tutmuyor malesef abimde işsiz onuda haneye dahilmi etsem kafada deli sorular resmen
evet ilk basvurum reddeldi heyet geldiğinde baska dairedeyim diye evde yasamıyorsunuz dedi mektupta gelir krıteri uymuyor yazıyor bende neyaiyim dedim adres değişin annenizin yanına yerlesin itiraz edin dedi bende ole yaptım şimdi annemin evine yerleşip yeni heyet beklicem bakalım nedicekler bu sefer
Toplamda üç kere bas vurdum ilk ikisi gelir krıteri sonuncudada 11/5 maddesi gereği red oldu benim nildigim eynı evde yasama sartı yok ama son red 8 saat yanında degilsisin diye red ettiler maaş bağlamamak için bahane buluuolar devamlı ne yapmam lazım lüften yardım edin
Benim annem engelli ben bakıcı olarak basvuruyorum eve geldiklerinde ben dısarda ydım komsu vardı aynı binadayız annemin daire ayrı kucujk yegenim var yanında kalan
serbeyaz
amma uzamış konu
bakım maaşını size kişiye bakıp başka işte çalışamadığınızdan dolayı verirler kendi yerinize başkasını koyamasınınız büyük ihtimal eşinizi başka adreste göstermeniz durumu çözmeyecek mantık olarak bakım parası için yaptığınız ortaya çıkacak
Evde kişi başı gelir 1200 kusurun üstünde olursa alamasınız buna kira maaş her ne olursa olsun gelen gelir dahil bekar kardeşinizi aynı ikamete aldığınızda 4 kişi geliriniz 1200 lirayı geçmesse aylık bağlanır ama sizin o evde ikamet etmeniz lazım
Ama bekar kardeşiniz muracat ederse maaş onun üstüne yatacak o halde sizin evde olup oılmamanıza bakmayacaklar
Parasını ben alayım diyorsanız sizin o evde ikamet etmeniz çalışmamanız şart yok kardeşiniz alacaksa evde kişi başı gelirin 1200 kusurun üstüne çıkmaması şart ama siz evde devamlı kalmak zorunda kalmassınız .
Maaşı kim alacaksa bakıcılık için o müracat edecek .