Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı binada oturan %94 ağır engelli annem için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

ilhan coskun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar.
bir sorum olarak tabi öncelikle forumda bakındım lakin şartları uygun bir mesaj bulamadım müsait olursanız bir bakarsanız sevinirim.

annem ağır engelli %94 raporlu, babam sağ. gelir olarak 2,250 tl gibi bir maaşı var.
ben 4 nüfus ile ve 3.000 tl maaş ile üst katta oturuyorum ve anneme eşim bakıyor.
183 tel numarasından aradım danıştım alt kat - üst kat şeklinde aynı çatı altındayız dedim
bu bir sorun teşkil etmiyor rapor ve maaş kriteri tutuyorsa bakım yardımı almalısınız müracaat edin dediler.
lakin sormak istedim. bahsettiğim şartlar dahilinde sizce sonuç ne olacaktır. aynı hane olarak değerlendilmeme gibi bir durum olabilir mi?

konu bu şekilde, gününüz mutlu geçsin selametle.

@ilhan coskun

evde bakacak biri yoksa yakında oturup 7/ 24 bakımı yapcak olması yada enaz 8 saat bakımla ilgilenmesi şartını taşıyorsa ve buna eve gelen ınceleme heyetı ıkna olursa Annenize eşinizin bakması normal.burda önemlı olan heyetın ıkna olması.

ev alt kat üst çatı katı derken telefondaki bunu dubleks olarak değerlendirmiştir yoksa bırakın sizin maaşı babanızn emeklı maaşından dolayı bile sınırı geçer ve maaş bağlanmaz.burda telefondakıler iyi niyetle alabilirsiniz demiş ama eve gelen heyet ne diyecek.heyet farklı yorumlayıp maaşın bağlanmasına engel olabılır.heyet de dubleks kabul ederse sıkıntı olmaz amma koskocaman bir amması var çatı katıda olsa ev bağımsız dedıgım gibi bu sebepten heyet olumsuz yaklaşabılır.

şimdi bu bahsettiğiniz ev resmiyette kaç kat görünüyor tek kat mı yoksa sizin oldugnuz çatı katı ayrı mı görülüyor eğer resmıyette ayrı görülüyorsa maaş bağlanmaz.maaşınızın bağlanması için alt kat ve çatı katın tek bir kat olarak görünmesi gerekiyor.
sizinde gününüz mutlu geçsin

o şekilde değil malesef. alt katta anne ve babam üst katta ise ben ve ailem ikamet ediyoruz ayrı ayrı katlar, 2 katlı müstakil ev dubleks degil.
bu durumda olamıyor mu, başvursam olumsuz mu cevap dönerler.

Başvurmadan bilemezsiniz bence başvurun.

ilhan coskun

kardeş engelli maaşlarında hanedeki kişi sayısı ve gelire bakılıyor.eviniz ayrı ayrı olduğu için malesef bağlanması zor .babanızın maaşı gelir sınırını aşıyor.resmıyette kaç katlı görünüyor.eğer resmıyette ayrı ayrı 2 kat değilde 1 kat görünüyorsa gelen heyet belkı kabul edebilir(çok zor).en güzeli bulundugnuz yerdeki ilgili kuruma gidip bizzat danışın.olumlu yaklaşırlarsa şansınızı denersınız

gelir kıstası acısından uygunluk var ama iki ayrı katta oturursanız gelir kriteriniz yüksek cıkıyor, ya anne babanızın ikametini sizin kata alacaksınız,yada sizler anne babanızın dairesine ikamet alacaksınız .6 kişini de aynı evde görünmesi gerekiyor,nüfüsa gidip bu düzenlemeyi yaptığınız taktirde anneniz için bakım maaşı baglatma şansınız olabilir..

Üst Alt