İyi forumlar. 10.01.2019 tarihinde sağlık kuruluna gideceğim.Kısaca üstünden geçersem ilk raporum %38 itiraz sonucu %32 ye düştü itiraz ettim hakem hastane %29 yaptı. bir kaç yıl sonra tekrar rapor almak istedim bu kez başka bir ilde rahatsızlığıma ek olarak hiper tansiyon da eklenmesine rağmen rapor oranım %23 e düştü.
Merak ettiğim birkaç şey var bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim. İlk önce rahatsızlıklarımı yazmak istiyorum.
1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte.
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. ( ayak parmağım elime nakil )
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var.
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince.
5-erthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk
6-Hiper tansiyon
Özür oranları cetveline baktığımda
1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte. 3 puan
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. tahmini 4 puan
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var. 10 puan + tablo 3.4 yürüyüş bozukluğu 8 -12 ya da 18 puan
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince. 4 puan
5-Perthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk.hareket kısıtlılığına bağlı 5-7 puan
6-Hiper tansiyon 10 puan
1-Merak ettiğim birinci konu ortopedik tüm bulgular ayrı ayrı mı hesaplanıyor yoksa toplanıp tek mi yazılıyor ?
2-Hareket kısıtlılığı olan bölgeler için ortopedi doktoru mu yoksa fizik tedavi doktorumu puan veriyor ?
Rapor oranı olarak çok sınırda olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.
Merak ettiğim birkaç şey var bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim. İlk önce rahatsızlıklarımı yazmak istiyorum.
1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte.
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. ( ayak parmağım elime nakil )
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var.
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince.
5-erthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk
6-Hiper tansiyon
Özür oranları cetveline baktığımda
1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte. 3 puan
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. tahmini 4 puan
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var. 10 puan + tablo 3.4 yürüyüş bozukluğu 8 -12 ya da 18 puan
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince. 4 puan
5-Perthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk.hareket kısıtlılığına bağlı 5-7 puan
6-Hiper tansiyon 10 puan
1-Merak ettiğim birinci konu ortopedik tüm bulgular ayrı ayrı mı hesaplanıyor yoksa toplanıp tek mi yazılıyor ?
2-Hareket kısıtlılığı olan bölgeler için ortopedi doktoru mu yoksa fizik tedavi doktorumu puan veriyor ?
Rapor oranı olarak çok sınırda olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.