Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı bölümde birden fazla rahatsızlık nasıl hesaplanır?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
İyi forumlar. 10.01.2019 tarihinde sağlık kuruluna gideceğim.Kısaca üstünden geçersem ilk raporum %38 itiraz sonucu %32 ye düştü itiraz ettim hakem hastane %29 yaptı. bir kaç yıl sonra tekrar rapor almak istedim bu kez başka bir ilde rahatsızlığıma ek olarak hiper tansiyon da eklenmesine rağmen rapor oranım %23 e düştü.

Merak ettiğim birkaç şey var bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim. İlk önce rahatsızlıklarımı yazmak istiyorum.

1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte.
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. ( ayak parmağım elime nakil )
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var.
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince.
5-erthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk
6-Hiper tansiyon

Özür oranları cetveline baktığımda
1-Ayak başparmak 1. eklemden ampüte. 3 puan
2-El başparmak 1. eklem hareket yok. tahmini 4 puan
3-Sağ ayağımda 4 cm kısalık var. 10 puan + tablo 3.4 yürüyüş bozukluğu 8 -12 ya da 18 puan
4-Sol uyluğum diğerine göre 2 cm ince. 4 puan
5-Perthes sekeline bağlı Sol kalçamda az sağ kalçamda bağlı ileri derecede bozukluk.hareket kısıtlılığına bağlı 5-7 puan
6-Hiper tansiyon 10 puan

1-Merak ettiğim birinci konu ortopedik tüm bulgular ayrı ayrı mı hesaplanıyor yoksa toplanıp tek mi yazılıyor ?
2-Hareket kısıtlılığı olan bölgeler için ortopedi doktoru mu yoksa fizik tedavi doktorumu puan veriyor ?

Rapor oranı olarak çok sınırda olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.

Niye sürekli düştüğünü gerçekten merak ettim raporlar elinizde mevcut ise oranları yükleyebilir misiniz?

Sorunuza gelirse önce branş içinde balthazard göre hesaplanır, sonra genel balthazard hesaplanır...

Burada verdiğiniz puanlara istinaden, en yüksek puanları dahi verseler 38,8 den 39 yapıyor...

Yürüyüş bozukluğu ifadesini algılayamadım... Bu şekilde tüm puanları verirlerse ve en yüksekten verirse 44 oranında alma olsalığınız mümkün 3. Maddeyi tam kavramadığım için 39 buldum...

Son düzenleme:
Hastalık Derecesi

Hastanın Bulguları
Özür Oranı
%
Hafif
a. Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi
b. Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti
c. Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor).
d. Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır.
8

12

18

18

3. maddede aslında Pozitif Trendelenburg testi hariç diğer yazılanlar bana uyuyor.. 18 olan c maddesi de dahil. ancak o test negatif olduğunu düşünürsek burdan 8 puan almam gerekli diye düşünüyorum.

Yalnızca 32 puanlık rapor elimde yok. diğerlerini buraya eklerim tabi. Aslında buradaki sorunum ortopedi ile ilgili. yani bu kadar farklı rahatsızlık tek tek balthazardan faydalanılarak mı hesaplanıyor. mesela en yüksek 10 ikinci yüksek 8 bulunup 16 - 4 ve 4 ten 7 bulun 16 7 yapıp 21 gibi mi gidiyor ?

clawera

Aslında sizin önceki durumlarınızın tamamı tek bölümden hesaplamış gibi. Biz tahminden öteye gidemeyiz, siz hastaneye gidin başvurun en mantıklısı bu olacaktır. Umduğunuzu bulursunuz umarım.

İkiden fazla psikiyatrik engelininin bulunması ve sağlık kurullarında yaşananlar

İkiden fazla psikiyatrik engelininin bulunması ve sağlık kurullarında yaşananlar:

-Asperger Sendromu,
-Obsesif Kompulsif Bozukluk,
-Atipik Psikoz,

Ozaprin 10+10 mg
Aripa 15 mg
Lustral 100 mg

Üst Alt